1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

CHP’li vekil: Sağlık Bakanlığı satışa çıkarılmıştır

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, TBMM Genel Kurulu’nda Şehir Hastaneleri projesindeki skandalları açıkladı.

CHP’li vekil: Sağlık Bakanlığı satışa çıkarılmıştır
Bu haber 20 Aralık 2016 - 10:32 'de eklendi ve 1.424 views kez görüntülendi.


CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, TBMM Genel Kurulu’nda Şehir Hastaneleri’nde projesindeki skandalları açıkladı. Biçer’in konuşması şöyle:

“Recep Erdoğan’ın benim kişisel bir projem, benim 14 yıllık hayalim dediği Şehir hastaneleri gerçeği ile tanıştıracağım. Bazılarının hayalinin aslında hepimiz için nasıl kabus olduğunu göreceksiniz.

Kamu-özel ortaklığından yandaş olduğunu söylememe gerek yok herhalde. Özel bir şirket bir hazine arazisine hastane binası yapıyor. 49 yıllığına kadar bu hastaneyi devlete kiralıyor. Temel hizmet dışında bütün ticari işletmeyi kendisi yapıyor. Yap-işlet-devret’ten bir üst konumda. Devlet hem kiracı hem de hizmet alıcı oluyor. Yani “devlet” hastanesini şirket yönetiyor. Şirket  hastane içinde morgdan gasilhaneye kadar, hastane dışında taksi durağından kreşe kadar her yeri işletip para kazanıyor. Bu şirketler birçok imtiyaza sahipler. KDV’den, damga vergisinden ve bütün harçlardan muaf tutuluyorlar. aldıkları uluslararası kredilere tam hazine garantisi veriliyor. ÇED raporu almadan istediklleri orman arazisine hastane yapıyorlar. Devlet yüzde 70 oranında dolu olacağını yani vatandaşını hastalandıracağını garanti ediyor. Hastalandırılması konusunda yandaş şirkete garanti verilmiş vatandaş ise tamamen durumdan habersiz. Onlar Şehir hastanelerinin sahibinin Sağlık Bakanlığı olduğunu sanıyor. Sağlık Bakanlığı da kiracı olduğunu kesinlikle açıklamıyor. Eski hastanelerin yerine de AVM yapmak için şartname kapsamına alınıyor.

17 Şehir hastanesi için şirketlerin cebinden 9 milyar dolar para çıkacak, devlet ise bunun karşılığında 27 milyar dolar para ödeyecek. Sağlık Bakanlığı satışa çıkarılmıştır, geçmiş olsun.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER