1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

CİĞERLERİMİZ ALEV- ALEV

CİĞERLERİMİZ ALEV- ALEV
Bu haber 02 Ağustos 2021 - 10:46 'de eklendi ve 546 views kez görüntülendi.

Haber: Hayriye Eroğlu)

Aynı Anda 53 Orman Yangını Nasıl Çıktı?

CİĞERLERİMİZ ALEV- ALEV

Canımız, gözbebeğimiz, nefes borumuz ve yaşam alanlarımız olan ormanlarımızın, hunharca ve şerefsizce bir şekilde, çeşitli yerlerden aynı anda çıkarılan orman yangınları ile, Ülkemiz yasa boğuldu.

KIYILAR AĞIRLIKLI

Ağırlıklı olarak, Ege ve Akdeniz bölgelerinde çıkarılan, orman yangınları ile ilgili olarak, adli makamlar gerekli tahkikata başladılar. Sonucu ne olur, onu zaman gösterecek. Ancak, orman yangınlarının söndürülmesi için, canla başla mücadele verilirken, dağlık alanlara  söndürme araçlarının ve arasözlerin ise,  ulaşamıyor olması da üzüntüyü de, beraberinde getiriyor.  Bölgemizde ise, Kozan, Karaisalı, Aladağ’da baş gösteren orman yangınlarında da, söndürme çalışmaları, sert esen  rüzgarında etkisi ile, zaman -zaman yetersiz kaldı. Yangın alanı içerisinde bulunan pek çok evin yanarak kül olması ve can kayıpları da  büyük bir üzüntü teşkil ediyor.

SÖNDÜRME

Söndürme çalışmalarına, orman görevlilerinin yanı sıra, vatandaşların ve köylülerin de, araçları ve imkanları nispetinde, yardımcı olmaya çalışmaları da, takdirle karşılanıyor. 

Yüzlerce hektar orman kül olurken, içinde yaşayan binlerce canlının da, kavrularak can veriyor olmasının yanı sıra, can kayıpları da, milli bir üzüntümüz haline geldi. Henüz, tamamı söndürülemeyen orman yangınlarımızın, sona erdirilmesi sonrası, kaç hektar orman alanın yanarak kül olduğu ise, yapılacak tespitler sonrası ortaya çıkacak.   

KARALAR VATANDAŞIN YANINDA

Kozan’da çıkan orman yangınını yerin de inceleyerek, vatandaşa destek sözü veren, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yangın alanında şunları söyledi:

“Yanan sadece ormanlar değil, bizim de cigerlerimizdir.  Büyükşehir Belediyesi olarak, böyle elim ve üzücü bir olay karşısında, hep birlikte kenetlenerek, birbirimize destek olmamız, Milli bir görevdir.  

Büyükşehir Belediyesi olarak, tüm imkanlarımızla yangın mağdurlarının yanında olup, onların dert ve üzüntüleri paylaşmakta aynı şekilde bir ulus görevimizdir.  Söndürme çalışmalarında da, Büyükşehir Belediyemizin tüm ekipleri, araçlarımızla birlikte, canları pahasına görevlerini sürdürmektedir.

 Bu yangın afeti, sadece bölgemizle  ilgili değil, tüm ülkemizin milli bir sorunudur.  Ormanlarımızı yakanlar vatan hainidir. Bunlara gerekli cezaların verileceğine de, inanıyoruz. Hep birlikte bu ortak acımızı paylaşırken,  canlarını kaybedenlere  Allah’tan Rahmet diliyor, evleri,  hayvanları ve mahsulleri yananlara da geçmiş olsun diyorum” dedi.   

POZANTI DİKKAT

Pozantı’da da, havaların kurak ve rüzgarlı gidiyor olması, endişe yaratıyor. Pozantı Kaymakamlığı ve Pozantı Belediye Başkanlığı, sık -sık yaptıkları anonslar ve sosyal medya paylaşımları ile, belirlenen piknik alanları dışında, orman içlerine gidilmemesi, bahçe ve tarlalarda, anız ve bitki artıklarının yakılmaması, yanı sıra sigara izmaritlerinin, gelişi -güzel atılmaması konusunda da, yapılmakta  olan uyarılar devam ediyor.

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, Ülkemizin çeşitli yerlerinde çıkarılan orman yangınları sonucu, mal ve can kaybı yaşayan vatandaşlarımıza sabırlar diliyor, ormanlarımıza göz dikenler ve kasıtlı yangın çıkarma girişiminde bulunanlara karşı da, hep birlikte dikkatli olmayı, bir vatan borcu olarak kabul etmemiz gerektiğine de, inanıyoruz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER