1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Çukurova Üniversitesi Bu Yıl da ‘Sektör Kampüste Programı’nın Paydaşı Oldu

Çukurova Üniversitesi Bu Yıl da ‘Sektör Kampüste Programı’nın Paydaşı Oldu
Bu haber 09 Ekim 2023 - 12:46 'de eklendi ve 841 views kez görüntülendi.

Çukurova Üniversitesi Bu Yıl da ‘Sektör Kampüste Programı’nın Paydaşı Oldu

Çukurova Üniversitesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilen ve Milli Teknoloji Hamlesine yön verecek gençlerin yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan dijital öğrenme platformu Sektör Kampüste Programının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da paydaşı oldu.

Ülkemizde ihtiyaç duyulan alanlarda yetişmiş insan kaynağını artırmak amacıyla hayata geçirilen Sektör Kampüste Programı, sektör çalışanları ile üniversite öğrencilerini bir araya getirerek, öğrencilerin güncel bilgileri sektördeki profesyonellerden öğrenebilmesine imkân sağlarken, üniversite-sanayi işbirliklerini daha verimli hale getirmeyi hedefliyor.

Dersler Sektör Paydaşları Tarafından Verilecek

Program kapsamında, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında Ceyhan Veteriner Fakültesinde Deva Holding ve Kimtek tarafından “İlaç Endüstrisine Giriş” ve “Davranış Bilimleri”;

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin İşletme ile Ekonometri Bölümlerinde DDTECH, in4s ve Grupas tarafından “Dijital Dönüşüm Yönetimi”, “Girişimcilik ve İş Planı” ile “Tedarik Zinciri Planlama & Optimizasyon ve Teknolojileri”;

Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği ve Makine Mühendisliği Bölümlerinde ise Turkcell, Orta Anadolu Tekstil, Ford Otosan ve TEMSA tarafından “ERP Sistem”, “Yalın Üretim Teknikleri ve Uygulamaları”, “Deneysel Tasarım” ile “Internal Combustion Engines” dersleri Milli Teknoloji Hamlesi (MTH) koduyla kredili olarak açılacak. Sektör temsilcileri tarafından verilecek dersler Üniversitemiz Öğretim Üyeleri koordinatörlüğünde devam edecek.

Prof. Dr. Tuncel: “Üniversite/Sektör İş Birliğini Çok Önemsiyoruz”

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, üniversite-sektör işbirliğine çok önem verdiklerini ve çalışmalarını bu yönde de sürdürdüklerini belirterek dijital öğrenme platformu Sektör Kampüste Programı gibi uygulamaların eğitimle çalışma yaşamını bütünleştirerek öğrencileri iş hayatında bir adım öne çıkaracağını ifade etti.

Çukurova Üniversitesi olarak Türkiye’nin önde gelen markalarının yer aldığı Sektör Kampüste Programının paydaşı olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek “Bu vesileyle böyle güzel bir projenin büyüyerek daha çok gencimizin faydalanmasına imkân sağlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’a ve projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Sektör tecrübesinin aktarılacağı eğitimleri alacak tüm öğrencilerimize sonsuz başarılar diliyorum” dedi. ( Basın Bürosu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER