DOLAR38,0415% 0.04
EURO41,4051% -0.51
STERLIN48,9072% -0.53
FRANG43,1016% -0.1
ALTIN3.679,30% -0,63
BITCOIN84.139,670.138
Hayriye EroğluTÜM YAZILARI

ÇUKUROVALI ÇOCUKLAR İŞARET DİLİYLE ÖRNEK OLUYOR

Yayınlanma Tarihi :
ÇUKUROVALI ÇOCUKLAR İŞARET DİLİYLE ÖRNEK OLUYOR

Çukurova Belediyesinden ilgi çeken uygulama

ÇUKUROVALI ÇOCUKLAR İŞARET DİLİYLE ÖRNEK OLUYOR

Çukurova Belediyesi toplumsal bilincin ve yardımlaşmanın oluşması adına, önemli bir çalışmayı hayata geçirdi. Başkan Soner Çetin, öğrencilerin ve her yaştan Çukurovalı’nın, yaz tatillerini değerlendirerek, onları faydalı aktivitelere yönlendirmek amacıyla, pek çok alanda sosyal, sanat ve sporla iç -içe olan ücretsiz yaz kursları açtı.

Bunlardan en çok dikkat çekeni ise, 8-15 yaş arasındaki çocuklara verilen işaret dili kursu oldu. Küçük yaşta yardımlaşma ve iletişim kurma becerilerini geliştiren, toplum içerisinde kendilerini ifade etmekte zorlanan işitme engelli bireylerin sesi olmaya çalışan çocuklar, bu kez büyüklere örnek oluyor. Eğlenceli geçen derslerde, işaret diliyle şarkılar söyleniyor, oyunlar oynanıyor, nasıl konuşacakları hakkında temel bilgiler veriliyor.

Öğrencilerin yaz tatillerini değerlendirerek, onları faydalı aktivitelere yönlendirmek, aynı zamanda sanatın ve sporun yaratıcı, birleştirici gücünü eğlenceli kurslara dönüştürerek, ücretsiz olarak 12 branşta hazırlanan yaz kursları, 5 merkez de Çukurova Belediyesi Tesisler Müdürlüğü, Güzelyalı Toplum Merkezi’nde verdiği işaret dili kursuyla, diğer belediyelere de örnek oldu. ve 4 spor kulübünde hizmet vermeye başladı. ( Basın Bürosu)