1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISINDAN NOTLAR

DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISINDAN NOTLAR
Bu haber 03 Haziran 2024 - 9:02 'de eklendi ve 185 views kez görüntülendi.

DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISINDAN NOTLAR

Pozantı Cumhuriyet Halk Partisi Örgütünde, Belediye Başkanlığının kaybedilmesi,  buna karşılık  sekiz Belediye Meclis Üyeliğinin kazanımı ile, yerel de iktidar olunması sonrası,  örgüt  içerisinde başlayan ayrışma ve gruplaşma, İlçe Danışma Kurulu Toplantısında görüşüldü.

KATILIMCILAR

Hüma Hatun Kına Evinde 28 Mayıs 2024 Salı gün yapılan İlçe Danışma Kurulu Toplantısına CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, CHP önceki dönem Millet Vekillerinde İbrahim Özdiş, Zülfikar İnönü Tümer’in yanı sıra, İl Başkan Yardımcısı Celal Yıldırım, Karataş İlçe Başkanı  Cengiz Şimşek ile merkezden gelen bir gurup partili katıldı.

Ev Sahipliğini CHP Pozantı İlçe Başkanı Fahri Çay, Kadın Kolları Başkanı Fatma Kapuz, Belediye Meclis Üyeleri Burak Köse, Mehmet Yücel, Fikriye Kozan, Huriye Dinç, Ahmet Sarıaslan, Emre Can Solmaz, Hayrullah Sezer, Atila Korkmaz  ile kalabalık bir partili gurubu katıldılar.

KATILAMADI

Günlerden beri konuşulmakta olan Pozantı İlçe Danışma Kurulu Toplantısına, CHP Eski İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu, geçirdiği bir rahatsızlık sonrası hastaneden gönderdiği başarı mesajı ile katılabildi.

BAŞLADI

İlçe Gençlik Kolları Başkanın bulunmadığı, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Üyelerinden Ufuk Dinç, Semih Girgeç, Metin Meriç Özkul, Ali Kara,  Mustafa Çatal’ın organizasyonunu ve büyük bir heyecan ve amatör ruh içerisinde  üstlendikleri Danışma Meclisi Toplantısı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

DİVAN

Toplantının Divanını İlçe Başkanı Fahri Çay, kadın Kolları Başkanı Fatma Kapuz, Belediye Eski Meclis Üyelerinden Bekir Gumru, 1980 öncesi Pozantı Gençlik Kolları Başkanı Faruk Köroğlu oluşturdu.

AÇILIŞ

CHP Pozantı ilçe Danışma Kurulu Toplantısının açış konuşmasını İlçe Başkanı Fahri Çay yaptı. kısatuttuğu söyleminde özetle şunları söyledi:

“Herkese Hoşgeldiniz diyorum. Konuşmam kısa olacak. Geçmişteki hataları yapmayacağız. Yerel seçimin başarısını genel iktidara taşıyacağımıza olan inancım tamdır.  Türkiye’nin nüfusunun 3/2’sini  Belediye Başkanlarımız yönetmektedir. Genel Seçimlerde Türkiye’yi yönetmeye talibiz” dedi.

MESAJ

Bu konuşma sonrası,  Gençlik Kolları Üyesi Burak Gumru büyük bir heyecan içerisinde, CHP Genel  Başkanı Özgür Özel’in başarı dileklerini içeren mesajını  okudu.  Katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Sonrasında,  Adana Milletvekillerinden Orhan Sümer’in mesajı okundu.  Böylesi önemli bir toplantıya,  Adana Millet Vekillerinin tamamının katılmamış olmaları ise dikkat çekti.  Eleştiri konusu oldu.

KONUŞMALAR

Konuşmacılara söz verilmeden önce, katılımcılara hitaben bir konuşma yapan  CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, konuşacak olanların her konuyu açık ve seçik söylemelerini belirtti. Kendisinin da son olarak bunlara cevap vereceğini söyledi.

AÇIKLAMA

Konuşmacıların söylemlerinin tamamını yer darlığımız nedeni ile özet olarak veriyoruz.

KONUŞMACILAR

Kürsüye ilk gelen Hacı bey oldu. Şunları söyledi:

“Bireyselleşmeye karşıyım. Neden kaybettiğimizi herkes söylemelidir.  Biz, kendi üyelerimizle seçim kaybetmedik. Sandık görevlilerimizin yetersizliği nedeni ile kaybettik.  Pek çok sandık görevlimiz  ıslak imzaları bile almadan, sandık başından ayrıldılar. Artık geleceği konuşmalıyız CHP bir aile partisi değil, tüm partililerin malıdır” dedi.

ÇELEBİ BOZ

Kişileri memnun etmek, itiraz edenleri hain görmek sonucu, başkanlık seçimini kaybettik. Büyükşehir Belediye hizmetleri, oya dönüştürülemedi. Kamışlı’ya  niye belediye otobüsü gitmiyor? Onu da anlamış değilim. Meclis üyeliğinde çoğunluğu sağlamamıza karşılık,  Başkanlık seçimini kaybetmemizin tek sebebi,  Şenol Eroğlu’dur” dedi.

 AHMET OKTAY

“Sandıklara sahip çıkamadık. Bu da Başkanlık seçiminin kaybına neden oldu.  CHP Pozantı da aile nüfusuna kayıtlı bir parti oldu.  Tabanla bütünleşemedi.  Bütün bunların çözümü içinde olağan üstü seçim gerekir” dedi

 ORHAN COŞKUN

“Sadece konuştuk.  Ama suçlamalarla bir yere varamayız.  Seçim döneminde sonuç alıcı bir çalışma içerisine girilemedi. Bundan dolayı da Belediye Başkanlığını kazanamadık.”

HASAN YILDIRIM

“Her hangi bir başka biri ile, bu seçimi kazanırdık. Zeydan Başkan’ının aldığı oy orta da. Şenol Eroğlu’nun da aldığı oy belli.  Belediye Meclisinde aldığımız oy belli. Kaybın tek sebebi Şenol Eroğlu’dur.”

BURAK GUMRU

Pozantı İlçe Gençlik Kolları hem Pozantı da, hem de İl’de yetim kaldı.  Seçime bir ay kala  Gençlik Kolları  Başkanlığında değişimi yapıldı. Bir bayan atandı. O zaten hiç yoktu.  Şu an da da zaten burada da yok.”

AHMET DEMİR

Sosyal Demokraçılık lafla olmaz. Konuşmalarımızda ve eleştirilerimizde kırıcı olmayalım. Söylenenler doğru. Ancak üslup yanlış.  Kazanma rüzgarını yakalayamadık.  Dedikodu ile zaman geçirdik. Bundan böyle dedikodu yapmayalım.  Kırıcı eleştiri yapmayalım. Seçim anında birleşelim. Değişim şart. Gençlere fırsat verelim.”

HASAN GÜRBÜZ

“Seçimi sandıkta kaybettik.  Sandık görevlileri bizden değildi. Bunun içinde sonuç alamadık. Partililer birbirlerine küs. Para vermeyelim diye, bizden olmayanları sandık başına görevlendirdik. Bunun içinde seçim kaybettik. Sorumlusu da zaten belli.”  

UFUK DİNÇ

“Ben 15 yıldır partime hizmet ettim. Karşılık beklemedim. Ancak sahip de çıkılmadım.  Ben Büyükşehir Belediyesinde çalışıyorum. Tenkit ediyorum diye işten çıkarılmam istendi. Bir bayan benim işten çıkarılmam için bas- bas bağırdı.Bu nasıl partililik? Ekmekle oynamak bu kadar kolay mı?   Partimize ihanet etmedim. Gençliğe mutlaka sahip çıkılmalı”

MUSTAFA ÇAKAL

“Seçim hüzne dönüştü. İlçe Yönetimi ile kavgalar çıktı. Bütün bunlar yanlış. Gençlik Kolları Başkanı değişimi ile dayatma yapıldı. Bütün bunlar, seçimin kaybedilmesinin nedenleri arasında yer aldı.”

MEHMET ÜNAL

“Ahde vefa duygusu yitirilmişse, kazanım olmaz.  Eski İlçe Başkanı olarak, benim hiç görüşüm alınmadı.  Bilakis dışlandım. Sayın İl Başkanı. Sizin yanınıza üç defa geldim. Ama görüşemedik. Partilileri hesaba almıyorsunuz.  İlçe Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri,  para yatırdı aday oldu. Başkanın karşısında el -pençe divan durarak aday olunmaz,  Ben gelecek dönem İlçe Başkanlığına Adayım. Adana Millet Vekillerinin  bu toplantı olmamaları da büyük eksiklik.” 

YUSUF ŞAHİN

“Biz bir aileyiz. Birbirimizi tutarsak kazanırız. Oy vermedin diye kötüleyerek ayırım yapılmaz.  Değişim şart. Gençlere fırsat verelim. Çarşı da pazarda konuşarak, oy vermeyenleri ihraç edin diye, dedikodu yapmayalım.”

İBRAHİM GÜVEN

“Konuşmak herkesin hakkıdır. Neden kaybettik? CHP’ye  gönül vermiş insanlara, sahiplenilmediği için kaybettik.  45 senedir Partiliyim.  Kimse bana sahip çıkmadı. Şenol Eroğlu ve yönetiminden hayır çıkmaz.  Delege olmakla da CHP’li olunmaz. En büyük CHP’li partisine en fazla hizmet edendir.”

ERSİN KOZAN

“Çelebi Boz’un konuşmasına çok üzüldüm. Kendisine gel çalışalım dedim.  Ama karşılık bulamadım.  Sandıklara sahip çıkamadık. Pek çok partili sandığa yazılmak için, karşılık bekledi.  Şart koştu. Parti binasına gelip görev bile talep etmediler. Şimdi de suçlu arıyorlar?  Bu yüzden de kaybettik.”

TANBUROĞLU’NDAN CEVAP

Konuşmacıları dinleyerek, tek- tek not alan CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu kürsüye gelerek, aşağıdaki cevabi konuşmayı yaptı:

HATALARIMIZ VAR

“Hepimizin eksiklikleri ve hataları vardır. Tabi bizim de vardır. 58 sandık görevlisinden  sadece 14 partili  sandık görevlisi, eğitimlere katıldı. 58 sandıktan 39’dan ıslak imzalı sonuç alındı. 11 gençlik üyesi var. Kongre yapacak üyeniz bile yok. 

POZANTI ÖN SEÇİM İSTEMEDİ

Diğer İlçeler istedi. Pozantı İlçesi Meclis üyeliklerinde ön seçim istemedi. Bir konuşmacı  İl binasına geldim sizle görüştürülmedim dedi.  Ben, son dört gün içerisinde evimde sadece 4 saat kalabildim. İlçe Başkanınız ile, en 20 defa telefonla görüştüm.

BİRLİK RUHU OLUŞMADI

Bura da birlik ruhu oluşmadı. İş birliğine gidilmeyen tek yer burası oldu. Buna rağmen, meclis üyeliklerinde önemli bir oy ile 8 meclis üyesi alındı. Bu da Zeydan Başkanın başarısıdır. Aile partisi denildi. Geçmişten günümüze kadar verilen emekleri, kimse göz ardı etmesin. Feke, Saimbeyli,  Kozan ve Pozantı’da seçim  kaybedildi. Çünkü buralar da birliktelik oluşturulmadı.

EKSİK VAR

İl’in eksiği var. Görüp müdahale etmemiz gerekirdi. Ama edemedik. İlçe Gençlik Kollarına üye yapın. Kadın Kollarını yeniden yapılandırın. Adana da oturanlarda olabilir. Genel seçim çok önemli. Tek yumruk olmamız lazım. O zaman kazanırız. Burada seçimi kazanmayacağımıza inananlar oldu bu ön düşünüşte, başkanlık seçimini kaybetmemizin önemli nedenlerinden biri oldu.  Sandıklardaki hakimiyetsizlik,  güvensizlik ve eksiklikler de  başkanlık seçiminin  kaybında önemli  rol oynadılar.  Artık  bu odadan çıktıktan sonra, partiyi eleştirmek yerine  birbirimizle daha fazla kenetlenmeliyiz partiyi genişletmeliyiz.

FAHRİ ÇAY’LA DEVAM

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Pozantı da mevcut  İlçe Başkanı Fahri Çay ve aynı Yönetim Kurulu ile devam edeceğiz. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum. Genel Seçimlerde başarılı olacağımıza inanıyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, Karaisalı İlçe Danışma Meclisi Kurulu Toplantısına katılmak üzere, yoğun bir ilgi ve alaka ile Pozantı’dan uğurlandı. ( Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER