1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

DOĞAYI KORUMAK İNSANLARLA BARIŞIK OLMAKTIR”

DOĞAYI KORUMAK  İNSANLARLA BARIŞIK OLMAKTIR”
Bu haber 04 Nisan 2022 - 9:55 'de eklendi ve 629 views kez görüntülendi.

 Kemal Önal’dan Öneri:

“DOĞAYI KORUMAK  İNSANLARLA BARIŞIK OLMAKTIR”

Gazetemizdeki yazılarıyla, topluma çok faydalı bilgiler vermeye devam etmekte olan, araştırmacı eğitimci Kemal Önal sağlıklı, mutlu ve bilgice yaşamak başlıklı seri yazısının bir bölümünde  “DOĞAYI KORUMAK” başlığı altında,  dünyamızın yaşana bilirliğinin devamı konusunda, alınması gereken tedbirlerle ilgili olarak, aşağıdaki görüşleri kamuyu ile paylaşmaya devam ediyor. Önal’ın, bu konudaki önerileri ise şöyle:

SAVAŞ AÇMAKTIR

“Doğaya zarar vermek, ona savaş açmaktır. Ancak bu savaşın galibi insanlar olursa, dünya da kendisini yok eder. Doğal çevre hayvanlar, bitkiler, toprak, hava ve sudan oluşur. Doğa, birbirleriyle ilgili bir dengeler sistemi oluşturur. Bu denge bozulursa, felaketler olur.

 ÇİÇEKLERİ KOPARMAYIN

Çiçeği kopararak öldürüyoruz. Sonra da, onu sevdiğimizi söylüyoruz. Yaşamına son verdiğimiz bir canlıyı, nasıl sevebiliriz ki? Dolayısıyla çiçekleri koparmadan, ormanları yakmadan, ağaçları kesmeden, hayvanları yok etmeden, onlarla birlikte yaşamalıyız.

 Doğayı tahrip edenler, büyük bir insanlık suçu işliyorlar.  Doğayı korumak, onu sevmekle mümkün olur.  İnsan, kendisini yaşadığı toplumun ve doğanın bir parçası olarak görmezse, uyumsuzluk problemi yaşar.

İnsanın yetenekleri, hayatla ve doğayla uzlaşarak gelişebilir. Hayatla ve doğayla uzlaşan insanın, içi huzur ve sevinçle dolar. Yaşantısı, günlük hayattaki şartlara uyabilecek esnekliği, göstermek anlamına gelir.

İçerisinde doğa sevgisi olan insan, yumuşak mizaçlı ve sevgi doludur. İnsanlarda da doğal olarak, hayata bu iki olgu ile bağlanabilirler. Doğayı sevmeyen insan, öncelikle bencildir. Huysuzdur.  Geçimsizdir. Ve kendisinden başka da, hiçbir canlıyı düşünemeyecek kadar bencildir.

Günümüzde, özellikle Büyükşehirlerdeki insanlar, çok hızlı bir yaşam sürdürüyorlar.  Bu düzensiz, stresli ve hızlı yayam temposu, birçok insanın beden ve ruh sağılığı bozuyor. Bazı bireyler, bu önlenemeyen olumsuzluklar karşısında, kentlerden doğaya göç ederek, ruhsal sağlıklarını ve psikolojik dengeyi koruya bilmek için, sakin ve sesiz ortamlara göç ediyorlar.  Bu göçün de, zamanla giderek artacağı ve şehirlerde de giderek zorlaşan, yaşam temposundan, kurtulabilmenin tek yolu da, şimdilik bu göçtür.” ( Haber Merkezi)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER