1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“EKMEK ZAMMINI ADANA YAPTI BİZ DE UYGULADIK”

“EKMEK ZAMMINI ADANA YAPTI BİZ DE  UYGULADIK”
Bu haber 26 Nisan 2021 - 9:49 'de eklendi ve 1.713 views kez görüntülendi.

Pozantı Esnaf Odası Başkanı Aytekin:

“EKMEK ZAMMINI ADANA YAPTI BİZ DE UYGULADIK”

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince, Ramazan Ayı öncesi ekmeğe yapılan 25 kuruşluk zam, tepki çekmiş idi.

Pozantı da da, anında uygulanmaya başlanan ve fiyatı 1.50 Kuruştan 1.75 Kuruşa çıkarılan ekmek fiyatının, Mübarek Ramazan Ayına rast getirilmiş olması da, İlçe Halkı tarafından eleştirilmişti.

GERİ ÇEKİLDİ

Ancak beklenmedik bir gelişeme, Pozantı da ekmeğe yapılan 25 kuruşluk zammın, geri çekilmesine sebep oldu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın talimatı ile, Pozantı’da da satılmaya başlanan Halk Ekmeğin, büyük rağbet görmesi üzerine, fırıncılar mecburen ekmeği tekrar eski fiyatı olan, 1.50 kuruştan satmak zorunda kaldılar.

BİZ YAPMADIK

Ekmekte, bu inişli -çıkışlı fiyat zammı ile ilgili olarak, Pozantı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Aytekin’le bir görüşme yaptık.

Aytekin açıklamasında, ekmek zammını ve geri çekilmesini, oda olarak kendisinin yapmadığını belirtti ve şunları söyledi:

ADANA YAPTI

“Bağlı bulunduğumuz, üst kuruluşumuz olan Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ramazan Ayı öncesi,  25 kuruşluk ekmek zammını yaptı. Gerekçe olarak da, artan maliyetler gösterildi. Pozantı Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak, bu kararı uyguladık ve ekmek 1.75 kuruştan satılmaya başlandı.

GERİ ÇEKİLDİ.

Adana genelinde uygulanan zam kararı, tekrar görüşülerek, zammı yapan üst birliğimiz tarafından, geri çekildi. Biz de, oda olarak bu kararı aynısıyla uyguladık.

 DEĞERLENDİRDİ

Pozantı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Aytekin, Adana Büyükşehir Belediyesince, Pozantı da da satışına başlanan Halk Ekmeğin, bu zam kararının alınıp ve geri çekilmesindeki etkisini ise, şöyle değerlendirdi:

“Elbette etkiledi. Çünkü, Pozantı da günlük sadece merkezde, ortalama 10 BİN civarında  ekmek satışı yapılmakta idi. Büyükşehirden gelen 3 Bin civarında gelen halk ekmek, haliyle  tüm fırıncı esnafınada  bir şekilde yansıdı.

KAR YOK

Bilindiği gibi Belediyeler, ekmek ve ulaşımdan hiçbir zaman kar edemezler. Çünkü bu hizmeteler, belediyelerin asli görevidir. Hal böyle olunca da, Belediyeler ile fırıncılar arasında  bir fiyat karşılaştırması yapmak, doğru olmaz.  Bana göre çözümü ise, Büyükşehir Belediyesi ile Pozantı’daki fırıncıların bir araya gelerek, ekmek satışına ve fiyatına, kalıcı bir çözüm bulmaları çok önemlidir.” dedi.

Aytekin, açıklamasının son bölümünde ise, Halk Ekmek satışının, daha hijyenik ortamlarda ve satış noktalarının artırılmasının yanı sıra, boğaz mahallerine de dağıtımının yapılmasının, çok önemli olduğunu söyledi.

KIRMAYALIM

Başkan Yunus Aytekin, bir diğer önemli konun ise, sanal ortam paylaşımları olduğuna değinerek, şunları söyledi:

“Halk Ekmeğin Pozantı’ya gelmesi ile birlikte, yapılan sanal paylaşımlar, hiç de hoş olmuyor. Kırıcı, yıpratıcı ve ayrıştırıcı  ifadeler, kimseye fayda sağlamaz. Bu konuda, çok daha dikkatli olmamız, birlik ve beraberliğimiz için çok önemlidir” dedi.  ( Haber Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER