1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ENGİNYURT: “BASIN SANSÜRLENMEK İSTENİYOR”

ENGİNYURT: “BASIN SANSÜRLENMEK İSTENİYOR”
Bu haber 20 Haziran 2022 - 10:53 'de eklendi ve 521 views kez görüntülendi.

DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt:  

“BASIN SANSÜRLENMEK İSTENİYOR”  

Türkiye Büyük Millet Meclisinin, en renkli siyasetçilerinden birisi olan, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Millet Vekili Cemal Enginyurt, Ceyhan ve Adana dönüşünde, Ankara’ya giderken, 15 Haziran 2022 Saat 18.00 sularında, Pozantı’da mola vererek vatandaşlarla bir araya geldi.  

Millet Vekili Enginyurt’u, Pozantı’da Millet İttifakının CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Deva Partisi İlçe Başkanı Mehmet Emin Kaya, Saadet Partisinde İsmail Aktaş, Yeni Konacık Köyü Muhtarı Nurettin Doğan ve bazı vatandaşlar, Merkez Camii önünde karşıladılar.

MUHTAR DOĞAN HABER VERDİ

Millet Vekili Cemal Enginyurt’un, Pozantı’ya yaptığı ziyareti Yenikonacık Mahallesi Muhtarı Nurettin Doğan, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’a bilgilendirdi. Böylece, aşağıdaki söyleşinin gerçekleştirilmesine de, katkı koymuş oldu. Bu hassasiyetinden dolayı da, Muhtar Nurettin Doğan’a teşekkür ediyoruz.

ÇAY BAHÇESİ

Sıcak ve samimi davranışları ile, kendisini karşılayanların ilgi odağı olan Millet Vekili Enginyurt, Merkez Camii önünde vatandaşlarla ayak üstü bir sohbet yaptı.  Devamında beraberindekilerle birlikte, Belediye Çay bahçesine geçti. Burada da, herkesle tek-tek tokalaşarak, hal- hatır sordu. “Sizlerle merhabalaşmadan, Pozantı’dan geçemezdim” diyerek, ziyaretinin samimiyetini de, bu söylemle paylaşmış oldu.

SÖYLEŞİ

Siyasete girmeden önce, kendisi de Ordu ‘da Gazete Sahibi olması dolayısıyla aynı zamanda  eski  bir basın mensubu olan, günümüzde  ise  Demokrat Parti  Genel Başkan Yardımcısı ve  Ordu Millet Vekili  Cemal Enginyurt’la, Belediye Çay Bahçesinde,  Gazetemiz İmtiyaz Sahibi  Tamer Ünal, bir söyleşi yaptı.  Enginyurt, açıklamalarında ülkenin ekonomik gidişatının, çıkmaza doğru gittiğini belirterek, şunları söyledi:

BİTME NOKATASINDA

“Yaptığım Yurt gezilerinde artık nerede ise, günlük olarak yapılmakta olan, akaryakıt ve buna bağlı zamların, vatandaşlarımızın içerisinde bulunduğu geçim şartlarını, giderek daha da çıkmaza sokmaktadır. Üretim, her alanda artık bitme noktasındadır. Elektriğe yapılan çok sık fiyat artışları sanayi ve sanayiciyi, tarım ve ziraat girdilerine yapılan çok yüksek zamlar ise, çiftçilerimizi artık bitirme noktasına getirmiştir. Sabit ve dar gelirliler için, artık geçinmek hayal olmaktan bile çıkmıştır.

Bunun tek çözümü de seçimdir. Millet İttifakı olarak ister erken, isterse zamanında yapılacak olan bir seçime biz hazırız. Zaten iktidarında, artık dayanma gücü kalmamıştır. Çözüm, seçim olup  bunun sonucu da Millet İttifakının iktidarı demektir” dedi.

KOMİSYONDA

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’ın, Millet Vekili Enginyurt’la yaptığı söyleşi de, bir diğer önemli konu ise,  Mecliste önümüzdeki günlerde görüşülmeye başlanacak olan Gazetecilere, önemli kısıtlamaların getirileceği, yeni basın yasası ile ilgili oldu. Millet Vekili Engin Yurt’un, bu konudaki açıklaması ise şöyle:

SANSÜR

“Millet İttifakı olarak, bu yasanın komisyonda görüşülmesi sırasında, itirazlarımızı ve nedenlerini açıkça ortaya koyduk. Bunun, basını sansürlemek demek  olduğunu Demokratik rejimlerde bir başka örneği olmadığını, pek çok maddenin yeniden gözden geçirilip, basının özgür haber alma ve yayınlama imkanın sağlanması gerektiğini, defalarca dile getirdik.  Ancak, Millet Vekili  sayısal üstünlüğümüz yeterli olmadığı içinde, komisyondan geçirilerek meclise gönderilmesini engelleyemedik.  Fakat, biz yine de yılmıyoruz. Millet İttifakı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde, bu yasanın geçmemesi  ve maddelerinin değiştirilmesi konusunda, tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Umarız, bazı maddeleri değiştirebiliriz.” dedi.

 SEYİRCİ KALINIYOR

Millet Vekili Enginyurt, basın yasası ile ilgili olarak dikkat çekici bir başka konuya da, temas ederek şunları söyledi:

“Bu sansür yasası ve yasağı ile ilgili, bizim Millet İttifakı olarak ,yaptığımız önleme ve engelleme  ve yeniden düzenlenmesi çalışmalarına, bazı sivil toplum örgütleri ve bazı  medya kuruluşlarının, destek olmamaları son derece dikkat çekicidir. Hür ve özgür basın, bir gün herkese mutlaka lazım olacaktır. Bunu göz ardı etmek ise, demokrasi ile asla bağdaşamaz” dedi.   

ÖZKAN’A TEPKİ

Geçtiğimiz ay içerisinde, Demokrat Partiye katılım sağlayarak, Genel Sekreter Yardımcılığına getirilen, Pozantı Eski Kaymakamı Bilal Özkan’la ilgili olarak, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal, bu atamanın Pozantı da tepki ile karşılandığını kendisinin de, sahibi bulunduğu gazetede bunu eleştiren bir yazı yazdığını belirtti. Bu konuyla ilgili olarak bir itiraz konuşması da, Yeni Konacık  Mahallesi Muhtarı Nurettin Doğan’dan geldi ve şunları söyledi:

“Kendisi Pozantı da Kaymakamlık yaptığı dönemde, çok olumsuz tutum ve tavırlar içerisinde olmuştur. Pozantı da, çok sayıda insanın haksız bir şekilde gözaltına alınıp, tutuklanıp, yargılanmasına sebep olmuştur. Kendisi, asla Pozantı’ya gelemez” şeklinde konuşması da çevredekiler, tarafından destek gördü.

DİNLEDİ

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Millet Vekili Cemal Enginyurt, partisinin yeni Genel Sekreter Yardımcısının, Pozantı’daki bu olumsuz konumunu, sadece dikkatle dinlemekle yetindi. Herhangi bir tepki vermedi. Bir açıklamada bulunmayarak sessizliğini korudu. Demokrat Parti Ordu Millet Vekili  Cemal Enginyurt, Pozantı da gördüğü ilgiden memnun bir şekilde, Ankara’ya gitmek üzere yola çıktı. ( Söyleşi: TAMER ÜNAL)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER