1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Esendemir, “EGM genelgesi Basın özgürlüğüne aykırıdır”

Esendemir, “EGM genelgesi Basın özgürlüğüne aykırıdır”
Bu haber 03 Mayıs 2021 - 13:21 'de eklendi ve 550 views kez görüntülendi.

Esendemir, “EGM genelgesi Basın özgürlüğüne aykırıdır”

 Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün olaylarda polisin görevini ifa ederken, gazeteci ve yurttaşlarca ses ve görüntü alınmasının engellenmesini içeren genelgesine tepki gösterdi.

  Esendemir, bunun anayasaya, yasalarımıza ve Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası antlaşmalar ile mahkeme içtihatlarına aykırı olduğunu söyledi.

  3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yönetim kurulu adına açıklama yapan Esendemir, Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şube Başkanı Kurtul Çakın, yönetim kurulu üyeleri ve spor yazarlarına Demirspor maçı öncesi polis tarafından uygulanan tavrın da hiç şık olmadığını ve centilmenliğe yakışmadığını vurguladı. Bu tür sorunların yasaklarla değil her zaman karşılıklı diyalogla çözülmesinden yana olduklarını belirten Esendemir, yeni stadyumda yaşanan yasağın ilk ve son olması dileğinde bulundu.

     Bu tür uygulamalardan dolayı Dünya Basın Özgürlüğü Endeksinde 180 ülke arasında Türkiye’nin hâlâ 153’üncü sırada bulunduğunu ve bundan utanç duyduklarını dile getiren Esendemir, “Türkiye’den sonra Ortadoğu, Kuzey Afrika, Çin, Kuzey Kore gibi en baskıcı ve demokrasiden tamamen uzak bölgelerdeki ülkelerinin gelmesi de içinde bulunduğumuz sorunu gözler önüne sermektedir.” diye konuştu

 Esendemir şöyle devam etti; “Demokrasilerde yasama, yürütme ve yargıdan sonra medyanın ‘dördüncü kuvvet’ olduğu vurgulanıyor. Ne var ki, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nün kutlandığı bugün, Türkiye’de halkın haber alma hakkı ile ifade ve basın özgürlüğü, her zamankinden daha büyük tehdit altında. Medyanın yüzde doksanbeşi iktidarın tam kontrolünde.

 Bağımsız yayın yapan ve sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen gazete ve televizyonları işlevsiz bırakıp ‘tek sesli medya’ düzenine tam ulaşmak için RTÜK, Basın İlan Kurumu ve yargı ‘iktidar sopası’ olarak kullanılıyor. Yaşanan tüm bu koşullara rağmen, demokrasiyi ve basın özgürlüğünü evrensel standartlara yükseltip, Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü coşkuyla kutlayacağımız günlere kavuşma azim ve kararlığında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.” ( BASIN BİLDİRİSİ)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER