1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Esnafta SEÇİM heyecanı

Esnafta SEÇİM heyecanı
Bu haber 05 Şubat 2017 - 14:40 'de eklendi ve 1.212 views kez görüntülendi.

Pozantı ve Akçatekir Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifleri ile, Pozantı Taşıyıcılar ve Kamyoncular ‘da genel kurul telaşı yaşanıyor

Esnafta SEÇİM heyecanı

Gazetemizin geçtiğimiz hafta sütunlarına taşıdığı, “Odalarda seçim heyecanı” başlıklı haberler, Pozantı kamuoyunu bir anda hareketlendirdi. Bu hafta sonu Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi, Mart ayı içerisinde Akçatekir Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi, 15 Nisan 2017’de de Taşıyıcılar ve Kamyoncular Kooperatifi seçimleri yapılacak. 1 yılı aşkın süre olmasına rağmen Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimleri için de başkan arayışları çok erken başladı.

Mart ayı içerisinde yapılması beklenen Akçatekir Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin halen başkanlığını yapan Mehmet Kılınçkaya muhtemelen tek listeyle seçime gidecek. En büyük çekişme ise 20 yılı aşkın bir süredir Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanlığını yapan, geçmişte yaptığı uygulamalar ile adliyelik olan Zamir Kalas’ın seçimsiz mali genel kuruluna yeterli imzaların toplanarak seçim maddesi koydurma çalışmalarında taban giderek büyüyor.

ESNAF AYTEKİN’DEN RAHATSIZ

Genel kurulun toplanmasına bir yılı aşkın süre bulunmasına rağmen Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda ise başkan arayışı çok erken başladı. Halen bu odanın başkanlığını yürütmekte olan Yunus Aytekin’in esnaf odası başkanlığını son aylarda Ak Parti bünyesi içerisinde; İlçe Başkanı belirlenmesine kadar karışan adının özellikle Pozantı Ak Parti İlçe teşkilatında huzursuzluk yarattığı ileri sürülürken, Aytekin’in esnaf odasını bir partinin içişlerine karıştırması esnaflar arasında da rahatsızlık olarak dillendiriliyor.

ESNAFIN ŞEKLEN YANINDA YERALDI

Süper marketler zincirinde ise Akçatekir esnafının yanında şeklen yer aldığı, süper marketlerinin sayılarının artmasına seyirci kaldığı iddiaları da Aytekin açısından bir dezavantaj olarak değerlendiriliyor. Özellikle Mayıs ayından itibaren yaylacıların göç etmeye başlaması, esnafların işyerlerini açmasıyla birlikte Aytekin’in mevcut başkanlığına karşı bu yöre esnafının blok halinde hareket edeceği de yine kamuoyunda konuşulan konuların başında geliyor.

AKÇATEKİR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ

Halen S.S 110 Nolu Akçatekir Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi başkanlığı da yapan Mehmet Kılınçkaya, Akçatekir Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde de yönetim kurulu başkanlığını devam ettiriyor. Kooperatifin Mart ayı içerisinde yapılması beklenen genel kurulu için liste hazırlığını sürdüren Kılınçkaya oldukça rahat. Kılınçkaya’nın genel kurula tek liste halinde gitmesi bekleniyor.

Kendisiyle görüştüğümüz Mehmet Kılınçkaya henüz genel kurul için tarih belirlemediklerini, seçim tarihinin gerek basın-yayın yoluyla ve gerekse de maillerle tüm üyelere duyurulacağını belirterek, genel kurula katılımlarını beklediklerini dile getirdi.

Geçmiş yıllarda Şoförler Odası Başkanlığı, Akçatekir Belde Belediye Başkanlığı görevlerini de yürüten Kılınçkaya, amacının başta Akçatekir esnafı olmak üzere tüm üyelere hizmet etmek olduğunu, bu konuda kooperatifin çok kısa sürede büyük adımlar attığını, kendisinin de üyelerin destek ve katkılarını beklediğini söyledi.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER