1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

FAHRİ ÇAY: “YERELDEKİ BAŞARIMIZ GENEL İKTİDARIMIZIN BAŞLANGICIDIR”

FAHRİ ÇAY: “YERELDEKİ BAŞARIMIZ  GENEL İKTİDARIMIZIN BAŞLANGICIDIR”
Bu haber 29 Nisan 2024 - 9:54 'de eklendi ve 196 views kez görüntülendi.

CHP Pozantı İlçe Başkanı Sorularımızı Yanıtladı:

FAHRİ ÇAY: “YERELDEKİ BAŞARIMIZ GENEL İKTİDARIMIZIN BAŞLANGICIDIR”  

Mahalli İdareler Seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Genelinde olduğu gibi, Pozantı da oy yükseltisi yaşadı. Kırsal kesim başta olmak üzere, merkezde de oylarını önemli ölçüde artırdı. Ancak, bu oy artışı Pozantı da Cumhuriyet Halk Partisini Başkanlığı getirmedi, Ama 15 Üyeli Belediye Meclisinde, yıllar sonra büyük bir oy artışı yaşandı. İki kontenjanda dahil olmak üzere, 8 Belediye Meclis Üyeliğini alarak yerel bazda çoğunluğu sağladı.

ATAMA

31 Mart 2024 seçimlerinde, ikinci defa Pozantı Belediye Başkanlığına Aday olan Şenol Eroğlu’nun, yaklaşık 10 yıl süren İlçe Başkanlığını yasa gereği bırakması sonrası, bu göreve Fahri Çay önce vekaleten, sonrasında da Yönetim Kurulu kararı ile asaleten atandı.

FAHRİ ÇAY KİM ?

Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı’nın yeni İlçe Başkanı Fahri Çay, Gazetemiz konuğu oldu.  Yaptığımız söyleşi de, sorularımızı yanıtlayarak kendisini tanıttı:

“1978’de Pozantı Merkezde doğdum.  İlk, Orta ve Lise eğitimimi yine Pozantı da tamamladım. Askerliğimi Ankara’da yaptım. Daha sonra abim Muhammet Ali Çay ile birlikte,  iş hayatına atıldım. Mobilyacılık ve marangozluk sektöründe  20 yıldan beri mesleğimi  yapmaktayım. Evli ve iki çocuk babasıyım.

NASIL BAŞLADIM ?

Cumhuriyet Halk Partisinin yeni İlçe Başkanı Fahri Çay’a, siyasete nasıl ve ne şekilde  başladığını sorduk? Cevabı şöyle oldu:

BABA OCAĞI

“Biz babadan CHP’liyiz. Ama kan bağımızdan dolayı,  Eski Belediye Başkanı Mustafa Çay ile, bir süre birlikte yol yürümek durumunda kaldık. 2019 seçimlerinden sonra, artık  kendi irademizi kullanarak, baba ocağına geri dönmeye karar vererek, Cumhuriyet Halk Partisi saflarına katıldık.

GÖREV ALDIM

Cumhuriyet Halk Partisinin son ilçe kongresinde, o tarihte İlçe Başkanımız olan Şenol Eroğlu’nun listesinden İlçe Yönetiminde görev aldım. İlçe Başkanımız Sayın Şenol Eroğlu’nun, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için,  partimizden Pozantı Belediye Başkan Adayı olması sonrası, Yönetim Kurulu kararı ile  önce vekaleten, seçim sonrasın da yine Yönetim Kurulu kararı ile, asaleten İlçe Başkanlığına getirildim.  

ÇALIŞTIK

Yerel seçim çalışmalarında, örgüt olarak adayımız Sayın Şenol Eroğlu’nun etrafında bütünleştik. Bu süreçte Pozantı merkez olmak üzere, köylerimizdeki  partililerimiz de ellerinden geldiğince Pozantı ve Cumhuriyet Halk Partisi için,  çalışmalarda bulundular.   Merkezde beklediğimiz başarıya elde etmemize rağmen, kırsal kesimlerde yeterli oy desteğini alamadık.”

KANIT YOK

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Fahri Çay’a sorduğumuz bir soru ise, seçim sandıkları ile ilgili oldu. Başkan Çay bu konuda şunları söyledi:

“ Sandıkların bazılarında usulsüzlük  olduğu  şeklinde bana da bazı iddialar iletildi. Ancak bu konu duyum olarak kaldı. Biz yine de sandıkların bazılarına itiraz ettik. Ancak seçimin kaderini değiştirecek kesin bir sonuç elde edemedik.

BAŞLANGIÇ

Ama  biz şuna inanıyoruz ki, Belediye Meclisindeki sağladığımız 8 üye çoğunluğu ile, seçim bizden yana sonuçlanmıştır. Bu Meclis Üyeliği çoğunluğu ise, yıllardır ilk defa olarak Cumhuriyet Halk Partisinin başarısı olmuştur.  Bu da seçim sonuçları ile ilgili önemli bir başlangıç olmuştur.

NASIL OLDU

Belediye Meclisindeki üye çoğunluğunun, CHP lehine sonuçlanması ile ilgili sorumuzu ise,   CHP Pozantı İlçe Başkanı Fahri Çay şöyle cevapladı:

“Bana göre diğer partilerin göstermiş olduğu Belediye Meclis Üyesi Adaylarını, Halkın benimsememesidir.  Bizim gösterdiğimiz adayların ise, daha umut verici olmaları ve iki bayan adayımızın da seçilebilecek sıralarda olması dolayısıyla, meclisteki üye çoğunluğumuzun bu nedenden dolayı arttığını düşünüyorum.

NEDEN KAYBETTİNİZ

CHP Pozantı İlçe Başkanı Fahri Çay, Belediye Başkanlığını neden kaybettikleri şeklindeki sorumuzu ise, şöyle cevapladı:

“ Son beş yılda Adana Büyükşehir Belediyesinin hizmetleri, kırsal kesimlere önemli ekonomik katkı sağladı. Yanı sıra da, alt yapı hizmetlerindeki  başarısı da aynı şekilde  devam etti.  Pozantı Belediye Başkan Adayımız Sayın  Şenol Eroğlu da, bu hizmetlerin vatandaşlara ulaştırılmasında,  çok büyük gayretler gösterdi.  Ancak bütün avantajların neden sandığa oy olarak yansımadığı ise, gerçekten son derece düşündürücü ve ilginçtir. Biz CHP Pozantı Örgütü olarak bir eksiklik yaptığımızı düşünmüyoruz. Bu kadar çalışmanın karşılığı bu olmamalıydı. Bu teşhisimizin doğruluğunu ise, Belediye Başkanlığını çok az bir oy farkı ile kaybetmemiz göstermektedir.” Dedi.  

İKTİDARIZ

CHP Pozantı İlçe Başkanı Fahri Çay, partisinin geleceği ile ilgili olarak da şunları söyledi:

“ Pozantı Belediye Başkanlığını kaybetmemize  karşılık, Türkiye Genelinde olduğu gibi, Adana İl Genelinde de, Belediye Başkanlıkları ve Meclis Üyelikleri sayılarımızı artırmamız, Cumhuriyet Halk Partisini, Yerelde İktidar yaptı. Geneldeki iktidarımız ise yapılacak olan bir Genel seçim sonrası, tek parti olarak Ülkemizin üstüne Cumhuriyet Halk Partisinin altı oklu bayrağı dikilecektir.” Dedi.

DEVAM ETTİRİYORUZ

CHP Pozantı İlçe Başkanı Fahri Çay, yerel  seçimin bitmesinin Pozantı CHP  Örgütü için bir son olmadığını, aksine  yeni ve taze bir başlangıç olduğunu, çalışmalarını genişleterek devam ettireceklerini de söyledi.

TAKVİM

CHP Pozantı  İlçe Başkanı Fahri Çay, CHP Adana İl Örgütünün belirleyeceği seçim takvimi gereğince,  İl Danışma  İlçe Danışma Meclis  toplantılarının başlatılacağını, kadın ve gençlik kolları üzerinde çalışmalar yapılacağını daha organize bir şekilde, siyasi faaliyetlerini Pozantı genelinde devam ettireceklerini ifade etti.

HİZMETE DEVAM

CH Pozantı İlçe Başkanı  Fahri Çay, seçim sonuçlarının Adana Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerini engellemeyeceğini belirterek şunları söyledi:

“Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız  Sayın Zeydan Karalar’ın, hizmet anlayışında asla ayrımcılık yoktur.  Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını da, ikinci dönemde de farklı olarak  kazanması,  bu anlayışının sandığa yansımış sonucudur. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın Pozantı Halkı için, hizmet kısıtlamasına gideceğini düşünmüyorum. Bizde,  Sayın Başkanımız Zeydan Karalar’la sürekli irtibat halinde olacağız.” Dedi.  

DAVET

CHP Pozantı İlçe Başkanı Fahri Çay açıklamasının son bölümünde ise, şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı İlçe Başkanı olarak, partili -partisiz  tüm Pozantı Halkını, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında toplanmaya davet ediyorum.  Hızla büyümeye devam ediyoruz.  Bu büyüme de, bizi  yerel de olduğu gibi genel de de  iktidara taşıyacaktır. “ÇÜNKÜ BİZİM İŞİMİZ GÜCÜMÜZ TÜRKİYE” dedi.  Haber: (Tamer Ünal- Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER