1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

GÖKBEZ OKULU ÜÇÜNCÜ ÖĞRETİM YILINA BAŞLADI.

GÖKBEZ OKULU ÜÇÜNCÜ  ÖĞRETİM YILINA BAŞLADI.
Bu haber 14 Eylül 2023 - 11:12 'de eklendi ve 822 views kez görüntülendi.

Kapatılan Okulu Gazetemiz Açtırmıştı…

 GÖKBEZ OKULU ÜÇÜNCÜ ÖĞRETİM YILINA BAŞLADI.

Pozantı’nın merkeze bağlı mahallerinden birisi olmasına rağmen, eğitim ve öğretime  kapatılan Gökbez Ahmet Oğuz Akal İlkokulu,  gazetemizin devamlı yayınları sonrası  üç yıl önce tekrar eğitime başlamıştı.

SORUNLAR

Öğrenci sayısının yetersiz olduğu gerekçesi ile, taşımalı eğitim sistemine geçen, ancak merkeze olan mesafesinin öğrenci servisi tahsisine yeterli olmaması nedeni ile, Gökbez’li öğrenci ve veliler, Pozantı merkezindeki çeşitli okullara gidiş- gelişlerde büyük sorunlar  yaşamaya başlamışlardı. Okulun bu durumunun, Gökbezli veliler için maddi manevi büyük sorunları beraberinde getirmiş olması, bir veli tarafından gazetemize iletildi. Yetkililerden çözüm bulunması istendi.

YAYINLARIMIZ

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, yayınlarımızda başta eğitim olmak üzere, yörenin sorunlarının devamlı takipçisi olmayı ilke edinen gazetemiz, eğitime kapatılan Gökbez Ahmet Oğuz Akal İlkokulunun açılması için, yayınları ile kamuoyu oluşturdu.  Öğrenci velilerinin de gazetemize  destek vermesiyle başlatılan girişimler sonrası, Gökbez Ahmet Oğuz  Akal ilköğretim okulu üç yıl önce, 2021- 2022 eğitim sezonuna 10 öğrenci ile başladı.

DEVAMLI ARTTI

Aradan geçen üç yıl içerisinde, öğrenci sayısında büyük artışlar oldu. Halen Ana Sınıfında 15,  1. Sınıfta 25, 2. Sınıfta 10 ve 3. Sınıfta da  10 öğrenci olmak üzere, toplam 60 öğrenciyle 3. Ders yılına başlayan bu okulda,  kadrolu olarak  Esra Şahin, Yusuf Örs, Enise Kök ve Mehmet Ali  Sezer  adlı eğitimciler, yeni  ders yılında öğrencileri ile buluştular.

MİLLİ EMLAK

2023 -2024 eğitim sezonuna fiziken her türlü, eğitim şartlarına müsait olarak başlayan okulun sıraları da, Gökbez Mahallesi Muhtarlık Azası Ahmet Örs’ün gayreti ile, Adana Milli Emlak Müdürlüğünce karşılandı.

ASKİ YAPTI

Okulun  bahçe düzenlemesini ise ASKİ yaptı. Okulun temizliği,  velilerle birlikte öğretmenler tarafından yapıldı. Gökbez Ahmet Oğuz Akal İlkokulu pırıl -pırıl bir şekilde ve  cıvıl -cıvıl çocuk sesleri ile yeni öğretim yılını başladı.

DİLİYORUZ

Ders başı yapan 20 Milyon çocuğumuza, mutlu ve iyi bir gelecek dilerken, Gökbez Okulunun kapalı bulanan diğer okullarına da örnek olmasını ve bu okulların biran önce açılarak yerinde eğitim yapmaya başlamalarını diliyoruz. ( Haber: Hayriye Eroğlu)                                                                                                                                                                      

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER