1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

GÖKBEZ’İN OKUL SORUNU MÜFETTİŞ RAPORUNA BAĞLI

GÖKBEZ’İN OKUL SORUNU  MÜFETTİŞ RAPORUNA BAĞLI
Bu haber 13 Eylül 2021 - 10:05 'de eklendi ve 722 views kez görüntülendi.

Pozantı Belediyesi Öğrenci Otobüs Servisini Kaldırdı.

 GÖKBEZ’İN OKUL SORUNU  MÜFETTİŞ RAPORUNA BAĞLI

Ülkemizdeki eğitim sistemine, köklü bir çözüm getirilemiyor olması, pandeminin de etkisi ile  bir yıldan beri, yüz-yüze  eğitim ve öğretimin yapılamamasının yarattığı boşluklar, öğretmenler ve öğrenciler üzerindeki psikolojik etkileri, yeni ders yılında yüz- yüze eğitimin başlaması ile birlikte,  kendisini hissettirmeye başladı.

SIKINTI

Pandemi dolayısıyla, öğrenicilerin notlarına ve aldıkları eğitimin, yeterli olup -olmadığına bakılmaksızın, bir üst sınıfa geçirilmiş olmaları, özellikle İlkokula başlayan minik öğrenciler için, büyük sorun olmaya başladı.

 Pandemi süresince okullarına gidemeyen, EBA ortamında yeterli eğitimi alamayan bu öğrencilerin,  yeni başlayan öğretim yılında, yüze- yüze eğitime, üst sınıflardaki öğrenciler için,  çok büyük sorun olmazken, 1. Sınıf eğitim almadan, 2. Sınıfa başlatılan  minik öğreniciler açısından, büyük bir sorun olarak ortaya çıktı. Bu olumsuzluktan da eğitimciler de, öğrenciler kadar  sıkıntı çekmeye başladılar.

 İKNADA ZORLANIYORLAR

Milli Eğitim Bakanlığının, geçtiğimiz Temmuz Ayı içerisinde öğrenci velilerinden, çocuklarının  pandemi nedeni ile,  yüz -yüze eğitim yapılamadığı  geçen yıl için, 2021 yılında tekrar 1. Sınıftan başlatılma taleplerini, e- Devlet aracılığı ile, Milli Eğitim Bakanlığına bildirim yapmaları, ilgili bakanlıkça öğrenci velilerinin yeteri kadar bilgilendirememesi, sonucu,  çok sayıda veli bu sıkıntının yüz- yüze eğitimin başladığı 2021 Eylül ayında farkına varabildiler.

Bu olumsuzluk eğitim  ve öğretim sezonun başlaması ile birlikte, öğretmen -öğrenci arasında uyumsuzluğu da beraberinde getirdi. 1. Sınıfı okumadan, 2. Sınıfa geçen minik öğrenciler, öğretmenlerinin kendilerine, 2. Sınıf eğitimini verme konusunda zorlamaları karşısında,  yeterli eğitim almadıkları için zorlanmaya başladılar.  Bunun yarattığı psikolojik etki ile, çocuklar okula gitmeme konusunda, çeşitli bahaneler üretmeye başladılar. Çaresiz kalan   anne ve babalar da, çocuklarını ikna da zorlanınca, Milli Eğitim yetkililerinden,  destek arayışı içerisine  girdiler.

GÖKBEZ

Okullarımızın içinde bulunduğu bu olumsuzluktan, en fazla etkilenen eğitim yuvalarından birisi de, Pozantı’nın Gökbez Mahallesi sakinleri oldu. Kişisel çabaları ile bir sonuç alamayan, minik öğrencilerin velileri, gazetemize gelerek bu konuda bizden yayın desteği istediler. Yazım konusunda yaptığımız araştırmalar da, öğrendiklerimiz ise bizleri hayrete düşürdü.

PANDEMİ

Gökbez İlkokulunda geçen yıl, pandeminin ilk günlerinde, okul az sayıdaki öğrenci ile, kısa bir süre eğitim verdikten sonra, yüz- yüze eğitimin kaldırılması üzerine, okul kapatılarak kapısına kilit vuruldu.  

Bu yıl yüz- yüze eğitimin başlamasına rağmen, Gökbez İlköğretim Okulu, eğitime açılmadı. Öğrencileri Zafer Mahallesindeki bir okula verildi.  Merkez Mahallesi konumunda değerlendirildiği için, Milli Eğitimce öğrenci servisi tahsis edilmedi. Veliler kendi imkanları ile özel araç kiralayarak, çocuklarını okula göndermeye başladılar. Bir diğer önemli sorun ise, eğitimin tam gün olması nedeni ile minik öğrencilerin, öğle yemeği ihtiyacı, velilerinin Gökbez’den getirdikleri yemeklerle, karşılanmaya çalışıldı. Bu da, aliler için önemli bir sıkıntı haline geldi.

DESTEK

Yüz- yüze eğitimin başlamasının getirdiği ulaşım ve çocuklara aileleri tarafından öğle yemeği getirilmeye başlanmasının sıkıntısı kısa sürede kendisini hissettirmeye başladı. Yetkililere, sorunlarının çözümü konusunda, seslerini duyuramayan aileler gazetemize gelerek, yayın desteği istediler.

 TOPLANTI

Gazetemizin, Gökbez Mahallesinin  okulunun kapatılması sonrası, öğrencilere servis tahsis edilmemiş olması,  öğrenci velileri arasında, hareketliliği başlattı.

Mahalle sakinleri,  camiden yaptırdıkları anons ile, kapalı bulunan okul önünde toplanarak, okullarının açılmasının yanı sıra, lise ve orta okullara giden diğer öğrenciler için de, servis isteklerini dile getirdiler.

Bu toplantıya, Ak Parti Pozantı İlçe Başkanı Necati Şen ve CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu katılırken, asıl bulunması gereken Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, katılım sağlamadığı gibi, belediyeyi temsilen de, bir yetkili göndermedi.

DİLEKÇE

Gökbez’li veliler, bu toplantıda aldıkları ortak kararı, ertesi sabah uygulamaya koydular. 50 Velinin imzaladığı dilekçeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pozantı Kaymakamlığına ve Siyasi  Parti Temsilcilerine teslim ederek, Adana Valiliğine ulaştırılmasını sağladılar.  

SERVİS KALDIRILDI.

Gazetemizin, Gökbez Mahallesinin bu eğitim sorunu ile ilgili olarak, başlattığı araştırmalarda ilginç bulgulara ulaştık.

Pozantı Belediyesinin, yıllardır uygulamakta olduğu, okul öğrenci servis otobüslerinin kaldırması, sadece Gökbez’de değil, Pozantı Merkezinde de aynı şekilde kaldırılmış olup,  öğrencileri de büyük sıkıntıya sokmuştur. Zafer Mahallesi ve Şehit Zafer Sabancı Lisesine giden öğrenciler, belediyenin toplu taşım araçlarını kaldırması ve yerine  bir başka ulaşım aracı koymaması nedeni ile, Pozantı’ının bir ucundan, diğer ucundaki okullarına yaya  olarak gidip- gelmek zorunda kalmışlardır.

NEDEN KALDIRILDI?

 Belediyelerin asli görevi halka hizmet olup, öğrencilere toplu ulaşım tahsisi de ana görevlerinden birisidir. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, bu gerçeği göz ardı ederek, Belediyeye ait olan iki öğrenci servis otobüsünü neden kaldırdığını araştırdık.  Öğrendiğimiz kadarı ile hizmet süresi dolan bu otobüsleri sigorta şirketleri sigorta yapamadıkları için olası bir üzücü olaya meydan vermemek için Başkan Çay’ın bu otobüsleri seferden kaldırdığı gerçeğine ulaştık.

NİYE KONMADI?

Öğrenci ve Velileri, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’dan, servis otobüsü bekliyor olmalarına rağmen, bugüne kadar bu konuda, olumlu bir gelişme olmadığı gibi, Başkan Çay’dan da henüz  bir açıklama gelmemiş olup, bu tutumu da Pozantı’lılar tarafından, büyük eleştiri ile, karşılanmayı sürdürmektedir. Kış mevsiminin yaklaşıyor olması da, öğrenci servis otobüsü ihtiyacının, ne kadar acil hale gelmeye başladığını da, ortaya koymaktadır.

 YOKTU !

Bu olumsuzluklar, Pozantı kamuoyunda çok geniş bir şekilde yankılanıyor olmasına rağmen, Belediye Başkanı Çay, sessizliğini korumayı sürdürmüş, kendi  ve belediyenin sanal ortamından,  böylesi acil ve önemli bir konuyu, paylaşama ve bilgilendirme gereğini dahi duymamış olup, bazı ziyaretlerde bulunmak ve bir düğüne katılmak için,  haftayı İstanbul’da geçirmiştir.

MÜFETTİŞ GELİYOR

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’ın, yaptığı araştırmalarda edindiği bilgilere göre, Gökbez’in okul ve öğrenci servis sorunun çözümlenmesi, Adana Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı kanalı ile olacaktır. Gökbez’lilerin,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pozantı Kaymakamlığına verdikleri dilekçeler de,  Adana Valiliğine ulaştırılmış olup, bu hafta içerisinde Adana’dan gelecek olan, bir Milli Eğitim Müfettişinin, Gökbez’lilerle görüşerek tutacağı raporların, Adana Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığına gönderilmesi sonrası, nasıl  bir çözüm  getirileceği, merakla beklenmektedir. Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, halkın hakkının takipçisi olmayı, Gökbez’in okul  ve servis sorunun yanı sıra,  Pozantı Merkezindeki diğer eğitim yuvalarına da, öğrenci servislerinin konulmasının, takipçisi olmayı sürdürüp, yayınlarımızla da gelişmeleri kamuoyuyla, paylaşmayı sürdüreceğiz.  ( Yorum Haber Tamer Ünal)      

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER