1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

GÖKBEZ’LİLER: “ YA OKULUMUZ YA DA ÖĞRENCİ SERVİSİ” DİYORLAR

GÖKBEZ’LİLER: “ YA OKULUMUZ  YA DA ÖĞRENCİ SERVİSİ” DİYORLAR
Bu haber 06 Eylül 2021 - 11:26 'de eklendi ve 827 views kez görüntülendi.

Okullar  Sıkıntılar İçerisinde Açılıyor.

GÖKBEZ’LİLER: “ YA OKULUMUZ  YA DA ÖĞRENCİ SERVİSİ” DİYORLAR

Tüm giderlerde olduğu gibi, öğrencilerin da okul masrafları, geçmiş yıllara oranla büyük ölçüde arttı. İlkokula başlayacak olan bir öğrencinin, eğitim maliyeti 2 BİN TL’yi buluyor.

Bu ağır şartlar altında,  06 Eylül 2021 Pazartesi gün, yüz- yüze eğitime başlayacak olan okullarda, öğrenciler okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşmanın sevincini yaşarken, veliler ise  büyük ölçüde artan, servis ücretlerinin yanı sıra, öğretmenlerin öğrencilerden isteyecekleri, diğer kırtasiye masrafları gibi, yeni  ödemelerle de karşılaşacak olmanın sıkıntısı içerisinde, çocuklarını okullara göndermeye başladılar.

TAŞIMALI

Geçtiğimiz yıllarda başlatılan, kırsal kesimdeki öğrencilerin merkezdeki okullara taşımalı eğitimin başlatılması sonrası, pek çok köy ve kırsal mahallerde, okulların kapısına kilit vuruldu. Öğretmenleri başka yerlere tayin edildi. Öğrencileri ise, servis minibüsleri ile  merkezdeki okullara götürülüp- getirilmeye başlandı.

GÖZ DİKTİLER

Taşımalı eğitim sistemi ile, okulların atıl duruma düşürülerek kapılarına kilit vurulması, bazı fırsatçıları da harekete geçirdi.

Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı, bu durumdaki okulları, kendi çıkarları uğruna ranta çevirmek isteyenlerle ilgili olarak, geçtiğimiz hafta gazetemizde yer alan “KAPALI OKULLARA GÖZLERİNİ DİKTİLER”  başlıklı haberimizde, bu konumda olduğu iddia edilen, Eski Konacık ve Gökbez Mahallerinin Muhtarları ile  konuşarak, oluşturduğumuz haberin ilk yankısı, Gökbez Mahallesinden geldi.

SESİMİZİ DUYURUN

Gazetemizi ziyaret ederek, İmtiyaz Sahibimiz Tamer Ünal ile görüşen bir gurup Gökbez’li,  kapatılan okullarının yanı sıra, çocuklarının Pozantı merkezindeki okullara taşınması için, Milli Eğitimin  öğrenci servisi tahsis etmediğini ve kendilerinin özel araçlar tutarak, öğrenci başına ayda 300 TL ödeyerek, Pozantı’ya gönderdiklerini ve bunun da kendilerini ekonomik açıdan sıkıntıya soktuğunu  belirttiler. Ve bu konuda,  seslerinin duyurulmasına yardımcı olmamızı istediler.

GÖRÜŞTÜ

İmtiyaz Sahibimiz Tamer Ünal, Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız ile, bir telefon görüşmesi yaptı. Gökbez Mahallesi sakinlerinin, okullarının açılması veya öğrenci servisi isteği taleplerini iletti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Taşımalı Eğitim, Milli Eğitim Bakanlığınca uygulanmakta olan bir sistemdir. Bu konuda, benim bir şey söyleme yetkim yok.  Mahallerden, Pozantı’ya öğrenci taşınması için servis konulması da, yasalarla belirtilmiş olup, belli bir uzaklıkta olması gerekmektedir.  Gökbez Mahallesinin, Pozantı’ya  çok yakın olması dolayısıyla, taşımalı eğitim sisteminin istediği belli uzaklıkta değildir. Bu nedenle de, oraya öğrenci servisi koyamıyoruz” Dedi.

MÜFETTİŞ RAPORU

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldız, kapalı bulunan okulun, yeniden öğretime açılması veya öğrenci servisi tahsis edilmesinin, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki Müfettişlerin, raporları doğrultusunda gerçekleşebileceğini bu konuda da, mahalle muhtarının,  halkın bu isteklerini ilgili makamlara  bildirmesi gerektiğini söyleyerek, “  Bizim yapacağımız, bu  başvuruları  değerlendirerek, ilgili kurumlara göndermektir” şeklinde konuştu.

BULAT: SOSYAL TESİS

Gökbez Mahallesinin, kapalı bulanan okulu ile ilgili olarak, Mahalle Muhtarı Mehmet Bulat ile yaptığımız görüşmeyi, geçen haftaki yayınlarımız arıcılığı ile, kamuoyuyla paylaşmıştık. Bulat açıklamasında, bu okulun mahalle halkının sosyal aktiviteleri için değerlendirmek üzere, çalışmalar başlattığını söylemiş idi.

İMZA TOPLANDI

Eğitim sezonun başlaması ile birlikte, tekrar eski sıkıntıları artarak yaşamaya başlayan, Gökbez Mahallesi Halkı, harekete geçti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Pozantı Kaymakamlığına,  yaklaşık 50 imzalı bir dilekçe vererek, “ YA OKULUMUZU AÇIN. YA DA ÇOCUKLARIMA ÖĞRENCİ SERVİSİ VERİN” şeklindeki isteklerini, gazetemiz aracılığı ile kamuoyuyla paylaştılar.

BAŞLIYOR

Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürü, Hüdaverdi Yıldız’dan aldığımız bilgilere göre, Pozantı’da 16 okulda, 2819 Öğrenci, 210 Öğretmenle ders başı yapıyorlar.  Okullarla ilgili Pozantı Belediyesinin de destekleri ile, sınıflarda sıralarda ve bahçelerde gerekli her türlü hijyenik çalışmanın yapıldığı da Yıldız’ın verdiği bilgiler arasında yer aldı.  

TAKİPÇİSİYİZ

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, iki haftadan beri başlattığımız bu yöndeki yayınlarla, halkın hakkının takipçisi olmayı da devam ettiriyoruz. Gökbez Halkının, bu doğal isteklerinin ne şekilde sonuçlanacağını da, yine aynı şekilde gazetemiz aracılığı ile takip ederek kamuoyunu bilgilendireceğiz.

Bu vesile ile, yeni öğretim ve öğrenim yılının, tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve Milletimize, Hayırlı Uğurlu olması dileği ile, başarılı bir öğretim yılı diliyoruz”   (Yorum Haber Tamer Ünal)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER