1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Göletten sızan sular, evlerin tabanından çıkıyor.

Göletten sızan sular, evlerin tabanından çıkıyor.
Bu haber 18 Temmuz 2022 - 14:01 'de eklendi ve 400 views kez görüntülendi.

Göletten sızan sular, evlerin tabanından çıkıyor.

Gürer: “Asmasız’da tarlalar değil, yollar ve evler sulanıyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, teknik şartnameye uygun olarak inşa edilmediği için sulama göletinin sızdırdığı suların, evlerin tabanından ve sokaklardan çıktığını, belirtti.  Çiftlik İlçesine bağlı Asmasız mevkin de,  yöre halkının şikâyetlerini dinledi. 

Göletin su tutmaya başlaması sonrası,  bölgelerdeki evlerin tabanından, sokaklardan ve mezarlığın bir bölümünden su çıkmaya başladığını belirten köylüler, “Evlerimizden su kaynıyor, sokaklar ise geçilmez hale geldi” diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

GÖLET SU SIZDIRIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, zemin etüdü iyi yapılamadığı tahmin edilen Asmasız Göleti’nden sızan suların, yöre halkının evlerinin tabanından çıkmaya başlamasıyla oluşan mağduriyeti yerinde görmek amacıyla gittiği asmasız  mevkiinde,  yetkilileri göreve davet etti.  

Gürer’e yaşadıkları mağduriyeti anlatan vatandaşlar, geçen yıl yapımı tamamlanan Göletin, su tutmaya başladığı andan itibaren su sızdırdığını ve yeraltından sızan suların, evlerin tabanından çıkmaya başladığını belirtiler. 

Sokaklarda ve mezarlığın bir bölümünde de bu sızıntının olduğunu anlatan köylüler, “Perişan olduk. Evlerimiz su doldu. Sokaklar Gölete döndü. Ne yapacağımızı şaşırdık” diyerek, tepkilerini dile getirdiler. Gölette su birikir birikmez evlerin su altında kaldığını, sokaklarda adeta sel baskını görüntüsünün olduğunu aktaran vatandaşlar, yetkililerin soruna bir an önce çözüm bulmasını istediler. 

GÖLETİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise, Asmasız Göletinin inşaatının geçen yıl tamamlandığını anımsatarak, “Gölet, temelinden itibaren 28 buçuk metre olup, 1 milyon 358 bin metreküp su depolama hacmine sahiptir. Göletin, sulama inşaatının tamamlanması ile 3 bin 830 dekar tarım arazisinin, borulu şebeke ile sulanabileceği belirtilmişti” hatırlatmasında bulundu. 

HALK ŞAŞKIN

Asmasız Göletinin zemin etüdünün iyi yapılmadığı ve teknik şartnameye aykırı bir şekilde inşa edildiğinin ortaya çıktığını anlatan Gürer, “DSİ tarafından tarımsal sulama amaçlı yapılan göletin, zemin etüdünün gereği gibi yapılmadığı için, gölet seviyesinin altında bulunan evleri adeta su basmış durumda. Sokaklar sudan geçilmiyor.” diyerek, Asmasız’da yaşanan ve halkı şaşkınlığa sürükleyen olayla ilgili değerlendirmede bulundu. 

Göletin önlem amaçlı boşaltıldığını aktaran CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yetkilileri de göreve davet ederek, sorunun bir an önce çözülmesi için girişimde bulunulmasını istedi.  ( Basın Bürosu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER