1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“HALK EKMEK FİYAT İNDİRTTİ.”

“HALK EKMEK FİYAT İNDİRTTİ.”
Bu haber 26 Nisan 2021 - 9:18 'de eklendi ve 1.879 views kez görüntülendi.

Zeydan Karalar Büyük Takdir Gördü:

“HALK EKMEK FİYAT İNDİRTTİ.”

Türkiye genelinde, Büyükşehir Belediyelerince, Halk Ekmek markası altında üretilen, vatandaşın da en büyük tercihi olan ucuz ekmek, Pozantı’da satılmaya başlandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, seçim vaatleri arasında ilk sıralar da yer alan, “Adana’nın ilçelerinde de halk ekmek satışı yapacağız” şeklin de verdiği söz, gerçeğe dönüşüyor olup Pozantı’da, Halk Ekmeğe kavuşan ilçeler arasında yerini aldı.

GETİRİLEMEDİ

Adana’nın ilçelerinde, halk ekmek satışı yapılaması konusu yeni değil. Büyükşehir Belediyesi ekmek fabrikasının, son sistem tesislerinde, el değmeden ve en hijyenik ortamlarda üretilmekte olan halk ekmek, geçtiğimiz dönemlerde Adana’nın ilçelerine gönderilmiyordu.

Bu eksikliği gideren ise, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar oldu. ve bölüm- bölüm, ilçelerde de, Halk Ekmek satışını gerçekleştirmeye başladı.  

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Pozantı’da Alay Mahallesi Sağılık Ocağı önü ve Merkezde Ziraat Bankası arkasında, satışına başlanan Halk Ekmeğe, bizzat nezaret etti.

 ZAM

Ramazan Ayının başlaması ile birlikte, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince, Ekmeğe 25 Kuruş zam yapılarak, fiyatı 1.75 Kuruşa çıkarıldı. Bu karar Pozantı’da da fırıncılar tarafından, hemen uygulanmaya başlandı.

GERİ ÇEKİLDİ.

Yaklaşık10 gün süreyle, fırınlarda, marketlerde ve bakkallarda ekmek zamlı fiyatla satıldı. Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmeğin, Pozantı’da satışa başlanması ile birlikte aynı gün, fırınlar fiyat indirimine gittiler. 1.75 Kuruş dan satmakta oldukları ekmeğin, fiyatını geri çekerek, tekrar 1.50 Kuruşa düşürdüler.

RAĞBET ARTIYOR

Pozantı’da, başlangıç olarak, sadece Merkezde Alay Sağlık Ocağı önü ile, çarşı merkezinde Ziraat Bankası arkasında, sabah saatlerinden itibaren satılmaya başlanan Halk Ekmek, kısa süre içerisinde büyük ilgi gördü. İlk planda, 3.000 adet olarak satılmakta olan Halk Ekmeğe,  yoğun ilgi gösterilmesi üzerine, adetinin artırılacağı öğrenildi.

SIRA  UZAK KÖYLERDE

Yayla sezonun başlaması ile birlikte, vatandaşların Halk Ekmeğe olan taleplerinin, giderek artacağını belirten CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, ilk etap da Akçatekir ve Kamışlı da da, birkaç değişik nokta da ekmek satışı yapılacağını belirtti.

EROĞLUN’DAN DUYARLILIK

Halk Ekmeğe, Pozantı’lıların gösterdiği yoğun ilgi karşısında CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, Halk Ekmek sözünü yerine getiriyor olmasının, CHP’nin temel felsefesi olan, Halk Belediyeciliğinin de, bir göstergesi olduğuna değinerek, şunları söyledi:

AFİYET OLSUN

“Saygıdeğer Pozantı’lı hemşehrilerim. Halk Ekmeğe göstermiş olduğunuz yoğun ilgiden dolayı, Adana Halk Ekmek yetkilileri ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda, Pozantı’mıza gelen ekmek miktarı, önemli ölçüde artırılmaya devam edilecektir. Afiyet olsun. Hayırlı Ramazanlar dilerim.”

ZİYARET

Vatandaşların, Halk Ekmeğe olan  tercihlerinin, giderek artıyor olması,  fırıncıları da harekete geçirdi. Bir gurup fırıncı, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’na giderek,  ekmek sorununa bir çözüm sağlanmasını istediler. Kendilerinin, yıllardır vatandaşları ekmeksiz bırakmamak için, zor şartlarda da olsa, faaliyetlerine ara vermediklerini, ancak gelişmelerin, meslekleri açısından tedirginlik yaratmaya başladığını belirterek, çözüm getirilmesi isteklerini dile getirdiler.  

YANINDAYIZ

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, fırıncılarla yaptığı görüşmeleri, Gazetemiz Yönetici Muhabiri Hayriye Eroğlu’na şöyle özetledi.

CHP’nin, Sosyal Belediyecilik anlayışı tek taraflı değildir. Halkımızın yanında olduğu kadar, üretici esnafımızın da yanındayız. Hiçbir kesimi mağdur etme gibi, tek taraflı bir düşüncemiz olamaz. Halk Ekmek satışında da, partimizin bu  temel felsefesi aynen uygulanmaktadır.

Halk Ekmek olarak, Pozantı’nın tüm ekmek satışına, talip değiliz. Sadece, ihtiyaç sahibi olan halkımızın alabileceği kadar, ekmek getireceğiz. Dolayısıyla da, fırıncılarla- vatandaşlar arasındaki denge de böylece,  kendiliğinden kurulmuş olacaktır. Ekmek, siyasi bir malzeme değildir. İhtiyaçtan doğan bir gelişmedir.  Bunu yanlış  ve değişik şekillerde yorumlamak ise,  CHP’nin halkçılık ilkelerinin dışındadır” dedi.

OLUMLU YANSIMALAR

Büyükşehir Belediyesinin, Halk Ekmek satışı, çok kısa zamanda büyük ilgi gördü. Çok sayıda Pozantı’lı Halk Ekmeğin, hem kalitesinin, hem de fiyatının uygunluğu açısından, öncelikli tercihleri arasında, yer aldığını belirterek, şunları söylediler:

BEKLİYORDUK

Yıllardır bekliyorduk. Bugüne kadar, konuda hiçbir çözüm sağlanamamış olması ise, son derece düşündürücüdür.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, bir seçim vaadi olan Halk Ekmeğin, Pozantı’ya getirileceği konusunda, büyük tereddütlerimiz vardı. Ancak, Pozantı’da Halk Ekmeğin satışına başlanmasından ve Cumhuriyet Halk Partisinin verdiği sözleri, yerine getiriyor olmasını görmüş olmaktan  dolayı da,  son derece mutluyuz” dediler.  ( Özel Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER