1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“HAMUR YOĞURMA MAKİNASI KADINLARA TESLİM EDİLDİ”

“HAMUR YOĞURMA  MAKİNASI KADINLARA  TESLİM EDİLDİ”
Bu haber 26 Temmuz 2021 - 10:18 'de eklendi ve 531 views kez görüntülendi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanından Örnek Davranış:

“HAMUR YOĞURMA  MAKİNASI KADINLARA  TESLİM EDİLDİ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  “İLK’leri” yaşamaya ve yaşatmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde, Tarsus’un kırsal mahallerinden, Hacıhamzalı Mahallesinde yaşayan kadınlara, Başkan Seçer tarafından, 58 adet hamur yoğruma makinası teslim edildi. ve böylece kadınlar artık,  sabahın erken saatlerinde kalkarak, hamur yoğruma derdinden de kurtulmuş oldular.

TALEP ARTIYOR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hamur yoğurma makinesina, yoğun bir  talep olduğunu belirterek, şunları söyledi:

 “Hamur yoğurma makinasını, bir köye verdik. Sonra, çok talep patlaması oldu. Dedik ki, her isteyene tabii ki verelim. Şu ana kadar, sanıyorum ki 100’ün üzerinde köyden, bize talep geldi.  Tabii bunları, bütün köyün ortak kullanımı için, dağıtımını da muhtarlar aracılığı ile, yapıyoruz” dedi.  

ÜZÜM SIKMA MAKİNASI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ayrıca bağcılığın yoğun olduğu bölgelerde de, üzüm sıkma makinesi dağıtarak, yöresel tatlıları yapan kadınların işlerini kolaylaştırdıklarını belirtti ve şunları söyledi:

“Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, kırsal kesimdeki üretici vatandaşlarımıza yaptığımız bir diğer önemli teknik destek ise, üzüm sıkma makinaları oldu.  Tatlıyla birleşen hamurun pişirimi  ve tadı ile, vazgeçilmezler arasında yer aldı. Böylece, yufka ekmek yapım işi de, böylece çok kolaylaştı.  Üzüm sıkma makinası desteği de, kırsal kesim üreticilerine sağlanan, büyük bir katkı oldu. Vatandaşlarımızı da, bu destekler sonrası mutlu gördükçe, bizlerin de mutluluğu, onlarla birlikte artıyor” dedi.

“Gece 3’te kalkardık, hamur yoğururduk”

Tarsus’un kırsal mahallesinde yaşayan Hatice Aytaş,  bu teknik desteklerinden dolayı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür ederek, duygularını şöyle dile getirdi:

“ Ekmek açacağımız gün, gece saat 03.00’de uyanmak zorunda idik. Sayın Başkanımız Vahap Seçer, bizlere hamur yoğurma makinesi gönderdi. Sağ olsun. Allah Razı olsun. Teşekkür ederiz. Bizler de böylece, gecenin erken saatlerinde kalkarak, hamur yoğurma derdinden kurtulduk.  Bundan böyle, ne belimiz  ne de kollarımız ağrımayacak.  Bu, sadece bizim için değil, çocuklarımız ve kızlarımız içinde, büyük kolaylık oldu” dedi. ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER