1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

HAREKETLENECEK…

HAREKETLENECEK…
Bu haber 03 Temmuz 2023 - 12:28 'de eklendi ve 328 views kez görüntülendi.

HAREKETLENECEK…

 Dokuz günlük bayram tatili sonrası, yerel seçimlerle ilgili hareketlilik, Pozantı’da başlayacak. 2024 Mart Ayında yapılacak olan yerel seçimlerde, çok sayıda  makam taliplisi, muhtarlıklar başta olmak üzere, belediye meclis üyelikleri ve belediye  başkanlıkları için, şanslarını deneyecekler. Bu hareketlilik, Pozantı da  günler öncesinden belli olmaya başladı.  

TAŞIYANLAR

İşini, aşını ve evini Adana’ya taşıyan bildik bazı eski siyasiler, Pozantı da yeniden boy göstermeye başladılar. “Siyasette ben de varım” şeklindeki mesajlarını, ziyaretler ve zemin yoklamalarıyla vermeye, yanı sıra da ekip oluşturmaya  başladılar.

2024 yerel seçimlerinin, Pozantı’da da çok aday adaylı, devamında ise çok adaylı geçeceği ise, şimdiden şekillenmeye başladı. Dikkat çeken bir başka gelişme ise, Pozantı’lı genç seçmenin artık eski siyasileri tercih etmeyerek, yeni bir siyasi vitrin arayışı içerisine girdikleri oldu. 2024 yerel seçimlerinde, özellikle Pozantı Belediye Başkanlığı  için bir kadın aday arayışı içerisinde oldukları da, siyasi  kulislerde konuşulmaya başlandı.

 ÇÖPLER SOKAKLARDA KALDI

Dokuz günlük bayram tatilinde, Pozantı Belediyesi çöp toplamaya yetişemedi. Dağdibi’nden başlayıp, Akçatekir’e kadar olan yerleşim yerlerinde, çöpler sokaklarda kaldı. Kurban atıklarını paylaşabilmek için de, köpekler  sokak savaşları verdiler. 

YETİŞEMİYORUZ.

Bu konuyla ilgili olarak, Pozantı Belediyesi Zabıta Müdürü Yaşar Süllü’yü aradık. Nedenlerini sorduk? bize yaptığı açıklama ise,  aşağıdaki şekilde oldu:

“Pozantı Belediyesinin hizmet birimlerinin imkanı, ilçemizde devamlı yaşamakta olan 20 bin nüfus için programlanmış olup, temizlik araç filomuz ve ekipmanlarımızda, bu nüfusa göre planlanmıştır.  Özellikle yaz aylarında, ve bu yıl dokuz gün süren bayram tatilinde, Pozantı’nın tüm yerleşim yerlerindeki nüfus, yaylacıların ve tatilcilerin gelmesi ile birlikte 250 bini aştı. Bunun en kalabalık bölümünü ise, Akçatekir Mahallesi teşkil etti.

VERMEDİLER

Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çay bu olumsuzluğu önceden görerek, Adana Büyükşehir ve Merkez İlçe Belediyelerinden çöp aracı takviyesi isteğinde bulundu. Karşılık olarak da, sadece Büyükşehir ve Yüreğir Belediyeleri, birer adet çöp kamyonu göndermekle yetindiler. Diğer Merkez İlçe Belediyelerden ise,  cevabi bir dönüş bile alamadık.

Biz Pozantı Belediyesi olarak, hizmetli ve araç imkanımızla  bayram tatilinde  çöp toplamayı, büyük bir  mücadele ile sürdürdük. Ancak elimizdeki bu imkanlarla, yeterli olamadığımızı  gayet iyi biliyoruz.

DUYARSIZLIK

Bir diğer önemli sorun ise, bazı vatandaşlarımızın duyarsızlığıdır. Kırsal kesimlerdeki  vatandaşlarımız, yaptıkları bahçe ve bağ temizliğinden oluşan çalı -çırpıyı, bahçe duvarları ve yol  kenarlarına bırakmakla yetiniyorlar. Yanı sıra da,  evlerinde tamir ve tadilat yapanlarda,  çıkan molozları da  aynı şekilde, yol kenarlarına atıyorlar.  Bir diğer önemli sorun ise, yol kenarlarına park edilen araçlardan kaynaklanıyor.

Temizlik ekiplerimizde bundan dolayı, yol kenarlarında yeteri kadar çevre temizliği yapamıyorlar. Vatandaşlarımızdan  beklentimiz ise,  çöplerini ve molozlarını kendi tutacakları traktörlerle taşıyarak, belediyemiz tarafından  belirtlen alanlara dökmeleridir.  Bayram tatili sonrasında  biriken evsel atıklar, temizlik ekiplerimiz tarafından temizlenerek, çevre ve görüntü kirliliğine son verilecektir” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER