1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“ HİNDİSTAN YALINAYAK ÜNİVERSİTESİ”

“ HİNDİSTAN YALINAYAK ÜNİVERSİTESİ”
Bu haber 18 Temmuz 2022 - 14:30 'de eklendi ve 421 views kez görüntülendi.

Okuma -yazma bilmeyenlerin büyük başarısı:

“ HİNDİSTAN YALINAYAK ÜNİVERSİTESİ”

Araştırmacı eğitimci Kemal Önal, Hindistan da “ YALINAYAK  ÜNİVERSİTESİNİ” kuran  fedakar eğitimci Buncer Roy ile ilgili olarak iki ayarı kaynaktan  yaptığı araştırmaları gazetemiz aracılığı ile  kamuoyuyla paylaştı.

Hindistanın efsane bilge lideri mahatma gandinin  düşüncelerinin yer aldığı yaşam dersleri ve asya’nın  bilge düşünürlerinden dalai Lama  şevkatine bilgeliği başlaklı eserinden üniversiteyi kuran Buncer Roy’un  Hindistan da enerji sorunun çözümleyen çalışmalarının ülkemizde de uygulanabilir olacağı görüşüne aşağıdaki açıklamalarla yer verdi:

“ Buncer Roy, Hindistanın en iyi okullarında yetişti.  Pahalı ve elitist eğitimini ailesinin istediği doktor veya diplomat olarak kullanmadı. Yoksul ve susuz bir köye yerleşti. Ve kuyu açmaya başladı.  Köylülere büyük bir alçak gönüllülük içerisinde yaklaşarak,  yaşlılara ders vermeye kalkışmadı. Bilakis, onlardan bir şey öğrenme yolunu seçti ve böylece insanaların  saihp oldukları bilgileri  yeni fikir ve olanaklar yaratmak için “YALINAYAK ÜNİVERSİTESİ ‘ diye bir hareketi başlattı. 

insanların bu okula para için değil öğreneme olanaklarını  değerlendirme konusunda onları yüreklendirdi.  Başta, insanlar yer yatıyor yerde yemek yiyordu. Okuma yazma öğrenmek çok önemli değildi ancak, sapa köylere elektrik ve suyun sağlanması önemliydi. Böylece Roy, kadınlara “Güneş enerjisi mühendisi olmayı öğretmeye başladı.  Kadınlar yanlızca birkaç hafta içerisinde  bütün köyü aydınlatmak için gerekli olan güneş enerjisini toplamayı öğrendiler.

Böylece, elde edilen enerji ile gündüz okula gidemeyen yaşlı ve çocuklar geceleri okuma ve yazmayı öğrendiler. Yalınayak Üniversitesi Hindistan da elde edilen en büyük başarı oldu. Diğer ülkeler de Hindistan daki bu gelişmeyi kendi ülkelerine taşıdılar ve Yalınayak Üniversitesi sistemi dünyaya yayılmaya başladı. Araştırmacı-Eğitimci Kemal Önal, bu sistemin ülkemizde de başta kırsal ağırlıklı olmak üzere her yerde uygulanabileceğini belirterek, bu konuda Enerji Bakanlığı ile başlatılabilecek bir çalışmada gönüllü öğretici olabileceğini ifade eti. (HABER: HAYRİYE EROĞLU)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER