1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Hokey Osman…

Hokey Osman…
Bu haber 08 Haziran 2023 - 9:29 'de eklendi ve 483 views kez görüntülendi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı Erdoğan’ Varol’un Kaleminden

Hokey Osman…

Pek çok kişi, Hokey Osman deyince tanımaz. Ancak, Osman Yereşen ismi Adana ile özdeşleşmiştir. Osman Yereşen, benim Adana’daki ustalarımdan biridir. Öyle kabul ederim. Çünkü “Vefa”nın İstanbul’da bir semt olmadığını anımsatır bana.

Rahmetli Osman abim, Adana’da yerel gazetelerde muhabirlik, sayfa sekreterliği, köşe yazarlığı, İstanbul kökenli gazetelerden biri olan, Son Havadis’in Adana  temsilciliğinde bulunmuştu.

Gazeteciliğinin yanında iyi bir sporcuydu. Atletizm yapmış, futbol oynamıştır. Hatta Çim  hokeyi denilen bir sporun da,  Adana’da oynamasını sağlamış ve “Hokey” lakabı oradan adına yapışmıştı.

Koyu Galatasaraylıydı. Galatasaray’ın başarılarıyla öğünür, mağlubiyetlerinde ise çok üzülürdü. Arkadaşları bu huyunu bildikleri için, kendisine Galatasaray’la ilgili şakalar yaparlardı.

Osman Yereşen aynı zamanda, Türkiye’nin en eski amatör kulübü olan, Adana Seyhanspor’un da hastasıydı. Beni o kulübe kaydetmişti. Seyhanspor’un bir çok derdiyle ilgilenir ve uğraşırdı. Hatta ve hatta Galatasaraylı olmasının esas sebebi de,  Seyhanspor’du.  Zaten Seyhanspor’un renkleri de sarı-kırmızı idi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin kurucu üyelerindendi. Benim dönemimde, Cemiyet yönetim kurullarına girmemiş,  ancak tüm Genel Kurullarda Başkanlık görevini üstenmişti.

Kısacası, Osman Yereşen ele aldığı her işi bihakkın yapmış bir görev adamıydı.

Neden “ustam” diyorum. Kısaca ona da deyineyim. Bir kere iri -yarı olmasına rağmen, naif bir ruh yapısı vardı. Tuttuğu işi koparır ve benimde öyle yapmamı isterdi. Tüm seçimlerde beni destekledi ve hiç görev istemedi.

Osman Yereşen, 23 Ocak 2008’de 87 yaşında vefat etti. Evli ve 2 çocuk babası olan Yereşen, ÇGC Özdenetim Divanı Başkanlığı yaptı. Cemiyet yönetim kurulunda değişik görevler üstlendi. Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyeliği görevinin yanı sıra, Adana’nın en eski spor kulüplerinden Seyhanspor’un da  Başkanlığını yürüttü.

Yereşen, aynı zamanda Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF)’nun, Onur Kurulu Başkanlığı yaptı. Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin üyesi idi.

Osman Yereşen’in, “Millet Huzurunda Muhalefetle Hesaplaşma” ve “Eshab-ı Keyf” adlarında yayınlanmış kitapları bulunuyor

İçki içtiği halde, bu işi efendi gibi yapardı. Öğlenleri kullanırdı. Asmaaltı Lokantası en sevdiği mekandı. Üçüncü katında özel bir masası vardı. Aynı zamanda da,  iyi  bir aile babasıydı.

Adana yemeklerinin nasıl yapıldığını bilir, anlatır ve öğretirdi. Bu marifetini dedesinden aldığını, dedesinin “Şölen” adlı bir Lokantası olduğunu söylerdi. Toplandığımız zamanlarda, Adana Güvecini özellikle Osman Abi yapardı. En güzel Adana kebabının, sağ tarafına yatan erkek koyunun sağ ön kolundan yapıldığını, içine hiçbir zaman kuyruk yağı konulmayacağını ve böbrek üstü yağı kullanılması gerektiğini söylerdi. Kıymanın içine sadece kırmızı acı pul biber konulacağını anlatırdı.

Bu hüneri beni daima şaşırtmıştı.

Osman Abim, geçirdiği beyin kanaması  sonucu 87 yaşında  yaşamını yitirdi. Onu hasret ve hürmetle anıyorum. Ruhu Şad, Mekanı Cennet olsun.

Bu seferlik de bu kadar.

Kalın Sağlıcakla.

Pozantı Gazetesi’nde beni okumaya devam edin…

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER