1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

İBB’DEN BUĞDAY HASADI

İBB’DEN BUĞDAY HASADI
Bu haber 26 Temmuz 2021 - 10:24 'de eklendi ve 542 views kez görüntülendi.

İBB’DEN BUĞDAY HASADI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz hafta 21 Temmuz Çarşamba Gün, Halk TV’ye yaptığı açıklamada, tarım ve zirai alanlarda üretken Belediyecilik ile ilgili olarak, yaptıkları çalışmalardan bir örnek verdi.

İmamoğlu, İstanbul’un Pendik İlçesin de, Büyükşehir Belediyesine ait atıl durum da bulunan, yaklaşık 100 dekar araziye, ektikleri buğdayın hasadını yaptıklarını ve 50 ton ürün elde ettiklerini söyledi. İmamoğlu, bu buğdayın una dönüştürülerek paketlenip, ihtiyacı olanlara ücretsiz  dağıtılacağını da,  sözlerine ekledi.  

POZANTI

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, üretken Belediyecilik anlayışı içerisinde, Yazıcak Mahallesinde bulunan, 6 dönümlük bir araziye, eşi ve kayınbabasının yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Doğucu ile birlikte, 120 kilo karakılçık buğdayı ektiklerini, hasat döneminde ise, bunun bir kısmının tohumluk olarak ayrılacağını, kalanın ise bulgura dönüştürülerek, Çukurova Kalkınma Ajansının desteği ile yapılan, sebze meyve kurutma ve paketleme merkezinde, organik olarak satışa sunulacağını belirtmiş idi.  

HASAT

Temmuz Ayı başında, hasadı yapılan buğdayla ilgili olarak Başkan Çay, sanal ortam aracılığı ile yüzeysel bir açıklamada bulunmuştu.

Çay’ın yaptığı bu açıklama sonrası gazetemiz, konuyu tekrar gündeme taşıdı.  Ne kadar buğday hasadı yapıldığını sordu? Çay yine sanal ortam aracılığı ile yaptığı açıklamada, 6 dönümden 350 kilo buğday ve 13 balya saman hasadı yapıldığını, buğdayın kuruması için serildiğini, saman balyalarının ise, Belemedik de bungalov evlerde otantik görüntü olarak değerlendirileceğini açıkladı.  

SORDUK?

Bu konuyla ilgili yaptığımız araştırmalarda, bu konuyla ilgili olarak bazı yetkililerden görüş aldık. Havaların çok kurak gitmesine rağmen, dönüm başına ortalama 55 kilo buğday veriminin, düşündürücü olduğunu öğrendik.  Yine, bir başka kaynaktan öğrendiğimiz kadarıyla da, kurutulmaya bırakılan buğdaylar, çuvallanarak bir depoda, bekletilmeye alınmış.

Başkan Çay’ın açıklamasına göre, toplam 120 kilo Karakılçık Buğdayı ekilmiş olup, karşılığında ise, sadece 350 kilo buğday hasadı yapılmıştır. Dolayısıyla da, böyle bir verimlilik oranın, nasıl bir üretken belediyecilik anlayışı olduğu da, düşündürücüdür. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hasat ettiği buğdayları una dönüştürerek, ihtiyaç sahiplerine bedava verirken, Pozantı Belediyesinin tohumluk olarak ayrılanının dışında, kalan buğdayı bulgura dönüştürerek, satışa sunacağı açıklaması da, dikkat çekici olup karar kamuoyunundur.  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER