1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

İşte Yerel Gazetenin Gücü…

İşte Yerel Gazetenin Gücü…
Bu haber 06 Aralık 2021 - 9:41 'de eklendi ve 545 views kez görüntülendi.

 İşte Yerel Gazetenin Gücü…

GÖKBEZ OKULUNU EĞİTİME AÇTIRDIK

Bir yerel gazete, yayın alanındaki toplumsal sorunlara, çözüm önerileri ile birlikte, yol gösterici yayın yapması halinde, sadece toplumun değil, ilgili ve yetkilerin de her zaman dikkatini çeker.

Pozantı’da 1999 yılından itibaren, haftalık ve resmi olarak yayınlarını sürdürmekte olan, Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi, bu konudaki yayınlarına, yeni bir başarı imzası attı. Son iki aydır sürdürdüğü yayınlar ile, kapatılmış bulunan bir eğitim kuruluşunun, tekrar öğretime açılmasını sağladı.

GELİŞMESİ

Taşımalı sistemin başlaması ile  birlikte  kapatılarak, öğrencileri  merkezdeki okullara kaydırılan,  Pozantı’nın en kalabalık mahallerinden biri olan, Gökbez Okulu da atıl duruma düşürülerek,  adeta kaderine terk edildi.

ARAŞTIRDIK

Boş konumda bulunan Gökbez Okulunun,  “satılacağı iddiası, gazetemiz haber kaynaklarında da hareketliliği başlattı. 

Mahalle sakinleri ile yaptığımız görüşmelerde ise, olayın boyutlarının çok daha değişik olduğunu öğrendik.

Taşımalı sisteme göre, merkeze uzaklığı 20 kilometreyi geçmeyen Gökbez Mahallesindeki öğrencilerin, Pozantı Merkezindeki okullara geliş- gidiş yapabilmeleri için, özel servis tutulduğunu bununda her geçen gün,  veliler için ekonomik zorluk yarattığını, servis ücreti veremeyen öğrencilerin ise, Gökbez’den Pozantı Merkezine, yaya gidiş- geliş yaptıklarını,  yasa gereği bu öğrencilere, okul tarafından  öğle yemeği de verilmediği için, velilerin bin-bir sıkıntı içerisinde, çocuklarına yemek taşımakta, zorlandığını da  yaptığımız araştırmalar sırasında öğrendik.

HAREKETE GEÇİRDİK.

Bu olumsuzluğu, gazetemizde gündem yaparak, devamlı yayınlarımızla ilgilileri harekete geçirerek, okulun açılması yolunda ilk adımları attık.  

Bu arada, Büyükşehir ve Pozantı Belediyeleri de, Gökbez Okulunun için de  ve dışında yaptıkları restorasyon çalışmalarıyla  okulu, “CINCIK” gibi yaptılar. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, Pozantı Kaymakamlığı aracılığı ile başlattığı çalışmalar da, okula iki öğretmen atandı. 18 Anaokulu Öğrencisi, geçtiğimiz hafta içerisinde, Gökbez Okulunda eğitime başladı.

 Şimdilik, sadece 8 Öğrencisi bulunan ve  1. Sınıfında da, öğrenci  sayısının giderek artacağı da edindiğimiz bilgiler arasında yer alıyor. Daha da ötesi,  diğer üst sınıftaki öğrencilerin de, Gökbez Okuluna dönüş yaptırılması halinde, bu okulun müstakil bir eğitim yuvası haleni  gelebileceği de, öğrenildi.

MUTLUYUZ

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, Gökbez Okulunun tekrar eğitime başlaması ile ilgili olarak, başlattığımız bu yayınların, toplum ve öğrenciler yararına sonuçlanmaya başlamış olması,  bizim için bir gazetecilik onurudur. Bu konudaki yayınlarımıza ilgi göstererek, destek vererek öğretmen ataması yapan ve okulda eğitimi başlatan,  Pozantı Kaymakamı Hüseyin Aydın,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız’ı ve diğer emeği geçenleri de kutluyoruz.

ZİYARET

Geçtiğimiz hafta içerisinde,  Pozantı Kaymakamı Hüseyin Aydın başta olmak üzere, İlçe Milli Müdürü Hüdaverdi Yıldız, Şube Müdürü Fatih Sezgin,  Mehmet Yıldırım,  Gökbez Ahmet Oğuz Akal İlkokulunun, eğitime başlama töreninde hazır bulundular.  İstiklal Marşı törenine katıldılar. Tören sonrası, öğretmen ve öğrencilerle sohbet edildi. Okulla ilgili tadilat desteğinde bulunan, Adana Büyükşehir  ve Pozantı Belediyesine de  teşekkür edildi.  ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER