1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN YIL DÖNÜMÜNÜ VE AKİF’İ ANDIK

İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN YIL DÖNÜMÜNÜ  VE AKİF’İ  ANDIK
Bu haber 14 Mart 2022 - 11:33 'de eklendi ve 507 views kez görüntülendi.

İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN YIL DÖNÜMÜNÜ  VE AKİF’İ  ANDIK

Ulu Önder Gazi Mustafa kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarının, büyük mücadeleler ve savaşlar sonrası kurarak, bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetine, anlam kazandıran İstiklal Marşımızın yazarı, büyük şair Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşımızın Kabulünün  101. Yılı,  tüm yurtta önemli  etkinliklerle anıldı.

POZANTI PROĞRAMI

Milli Şairimiz Mehmet Akif’i anma dolayısıyla, Pozantı Atatürk kültür Merkezinde uzun olmayan, ama çok özlü  ve anlamlı bir program, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenledi.

Pozantı Kaymakamı Hüseyin Aydın, Belediye Başkanı Vekili Cengiz Öztürk, Cumhuriyet Savcısı İsmail Şivka, Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, diğer kamu görevlileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri hazır bulundular. Sunuculuğunu İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı ve Türkçe Öğretmeni Ramazan  Durmaz yaptı. Hafta sonu tatiline rastlaması nedeni ile, 11 Mart 2022 Cuma gün kutlanan anma etkinliği, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı, İmam Hatip Orta Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Müslüm Türkan yaptı. Bir öğrenci tarafından, Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden birisi okundu. İmam Hatip Ortaokulu Müzik Öğretmeni Selcan Erbil’in, öğrencilerden oluşturduğu müzik gurubu eşliğinde, şiirler okundu. Atatürk sevdiği şarkılar seslendirildi. Şehit Zafer Sabancı Öğrencisi Muhammet İbrahim Ergin, İstiklal Marşımızın tamamını okudu. Bir  öğrenci tarafından büyük şair Akif’i bir öğrenci temsilen canlandırdı hayat hikayesini anlattı. Öğrenci korosu tarafından şarkılar söylendi.  Lise kategorisinde,  İstiklal Marşını  en iyi okuyan öğrenci İbrahim Ergin’e, ödülünü Pozantı Kaymakamı Hüseyin Aydın verdi.  Ortaokul kategorisinde, Mahide Nur Aydın’a, ödülünü Belediye Başkanı Vekili Cengiz Öztürk verdi. İlkokul  kategorisinde ise, Cemre Güher’e ödülünü Cumhuriyet Savcısı İsmail Şivka verdi ve tören böylece sona erdi. ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER