1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KAPALI OKULLARA GÖZ DİKTİLER.

KAPALI OKULLARA GÖZ DİKTİLER.
Bu haber 30 Ağustos 2021 - 12:25 'de eklendi ve 615 views kez görüntülendi.

KAPALI OKULLARA GÖZ DİKTİLER

Milli Eğitimde, taşımalı sistemle eğitimin başlaması sonrası, köy okullarının büyük bir bölümü de, işlevini yitirdi. Öğrencileri merkezdeki okullara kaydırıldı. Öğretmenleri tayin edildi. Ve yüzlerce ilkokulun kapısına da, böylece kilit vurulmuş oldu.  

FIRSAT BİLDİLER

Okulların kapatılarak, atıl hale düşürülmesini fırsat bilenler, devletin malı olan bu eğitim yuvalarına gözlerini dikmişler. Duyumlarımıza ve iddialara göre de, bazı siyasiler bu okulların, arazilerinin büyüklüğünü ve bulundukları konumun, çok cazip olması nedeni ile, buraları ele geçirmek için, kendilerince bir planı uygulamaya koymuşlar.

Bunun içinde, Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı bu okulları, siyasi güçlerini kullanarak, Milli Emlak Müdürlüğüne devrini, sağlama yoluna gitmişler. Bunun başarılması halinde, Milli Emlak Müdürlüğü de ihale yolu ile, buraları satışa çıkaracak ve birileri de, çok ucuz bir şekilde, bu okul arsalarını kendi üzerlerine geçirmiş olacaklar.

ARAŞTIRMA

Bu duyumlar ve iddialar üzerine, bir araştırma başlattık. Pozantı’nın EskiKonacık ve Gökbez Mahallerinde bulunan bu okulların, birilerinin çok ilgisini çektiğini ve sahiplenme çalışmalarını da, başlattığını öğrenmiş olduk.  Bu arada, EskiKonacık Mahallesi Futbol Sahasının yaklaşık 1.5 yıl önce, benzeri bir yolla ihale ile satışa çıkarıldığını ve bir siyasetçinin de, burasını satın aldığını öğrendik.

ESKİ KONACIK

Pozantı kamuoyunda, iddia şeklinde konuşulmakta olan ikinci bir gelişme ise, kapalı durumda bulunan Eski Konacık İlkokulu ile ilgili oldu. Mahalle Muhtarı Muzaffer Yalçın’ını arayarak, gelişmelerle ilgili bilgi aldık. Ve şunları öğrendik:

“Kapalı bulunan okulla ilgili olarak, birileri satın alma çalışmalarını başlatmış. Bu gelişme üzerine,  köyünün okulunu sattırmak istemeyen Muhtar Muzaffer Yalçın, derhal gerekli çalışmaları başlatmış ve sonuçta da, Okulu Pozantı Belediyesi Bünyesine kazandırarak birilerinin özel mülkiyeti olmaktan kurtararak,  satışı önlemiş.  

GÖKBEZ

Yine benzeri bir çalışmanın, Gökbez Mahallesi okulu ile ilgili olduğunu duyumladık.  Mahalle Muhtarı Mehmet Bulat’ı aradık. Kendisinden aldığımız bilgiye göre de Muhtar Bulat, bu okulu Gökbez Mahalle Halkının, sosyal aktivite merkezi haline getirmek için, mahalle tüzel kişiliğine devri konusunda,  çalışmaları başlatmış.  Ve çok da önemli yollar almış.

TAKİPÇİSİYİZ

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, atıl durumda bulunan ve. devletin malı olan, diğer mahalle okullarını da,  siyasi güçlerini kullanarak, kendi  özel mülkleri haline getirmek isteyenlere karşı, yayınlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu yayınlarımızda da, mahallesinin malını korumakla görevli olan muhtarların da, yayın yolu ile, en büyük destekçisi ve yanlarında,  olacağımızı belirtiyoruz.  (Yorum Haber Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER