1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KARA KÖMÜR’DEN KARA HABER

KARA KÖMÜR’DEN KARA HABER
Bu haber 27 Eylül 2021 - 9:54 'de eklendi ve 1.444 views kez görüntülendi.

Aşırı Zamlar Vatandaşları Ucuz Yakacak Arayışına Yöneltti.

KARA KÖMÜR’DEN KARA HABER

Dolar artışının dengelenemiyor olması, her alanda aşrı fiyat artışlarını da, beraberinde getirdi. Yüzde -Yüzü aşan zamlardan, kara kömürde nasibini aldı. Daha sobada ateş olmadan, vatandaşların cüzdanını şimdiden yakmaya başladı.

ETKİLERİ

Yaklaşmakta olan kış mevsimi dolayısıyla, vatandaşlarda aşrı fiyat artışı nedeni ile, marka ve kaliteli kömür alamayacakları için, kömür ihtiyaçlarını karşılamak için ucuza yöneldiler. Kalitesi, ısıtma oranı ve kalorisi çok düşük olan fiyatı da, marka kömürlere göre daha ucuz bulunan, linyit kömürü tercihleri olmaya başladı.

POZANTI

Pozantı’da da, vatandaşalar ucuz linyit kömürü temini için bir araya geldiler. Cizre ve Silopi’den tırlarla linyit kömürünü getirtmeye başladılar. Böylece, bütçeleri oranında da kışlık kömür ihtiyaçlarınıda, giderme yoluna yöneldiler.

 DÜŞÜK KALORİ

Linyit kömürünün en fazla kullanıldığı alanlar ise, termik santrallerdir. Kalorisinin düşüklüğünün yanı sıra, içerisindeki karbondioksit miktarının da fazlalığı nedeni ile, oluşturduğu duman ve hava kirliliği başta, solumun rahatsızlığı olmak üzere, pek çok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor.

ISINACAKLAR

Özellikle, Pozantı merkezinde hava sirkülasyonun yeterli olmaması nedeni ile, linyit kömürünün oluşturacağı dumanın bu yörelerde, çok daha fazla etkili olacağı, kaçınılmaz bir gerçektir. Ancak, vatandaşlar zamlanan kömür fiyatları nedeni ile, marka kömürleri alamadıkları  içinde, sağlık risklerini de göz ardı ederek, kış boyu linyit kömürü ile ısınacaklar. ( Haber Merkezi)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER