1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KARAKIŞLAKÇI FESTİVALİNİ KENDİ YAPACAK

KARAKIŞLAKÇI FESTİVALİNİ KENDİ YAPACAK
Bu haber 26 Eylül 2022 - 9:16 'de eklendi ve 449 views kez görüntülendi.

KARAKIŞLAKÇI FESTİVALİNİ KENDİ YAPACAK

Pozantı’da, geleneksel olarak hasat festivali yapan, tek Mahalle Karakışlakçı’dır. Yörenin en faal Muhtarı olan Harun Yetkin, yıllar önce köylüsünü teşvik ederek başlattığı ARICILIK ve BAL üretimi ile, mahalle halkına önemli bir gelir kaynağı sağladı. Karakışlakçı Balını da düzenlediği “BAL FESTİVALİ” ile de, ürünü  markalaştırdı.

ÇİLEK

Pozantı Tarım İlçe Müdürlüğünün, yıllar önce 6.5 dönümle başlattığı ÇİLEK yetiştiriciliğinin de  önemli bir kaynağı olduğunu gören Muhtar Harun  Yetkin, dönemin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve sonrasında da Başkanlığa seçilen Zeydan Karalar’ı da, Çilek yetiştiriciliğinin sağladığı ekonomik getiri konusunda, ikna etti. Karakışlakçı’nın ikinci büyük gelir kaynağı haline gelen, “ÇİLEK” hasadını başlattı. Bunu da, bir Türkiye markası haline getirdi.

FESTİVAL

Muhtar Harun Yetkin, sosyal etkinliklerde de öncü olmasını bildi. Onbir yıl önce başlattığı BAL Festivaline, son iki yılda ÇİLEĞİ de ekleyerek, yörenin en büyük sosyal etkinliği olan  “BAL ve ÇİLEK”  festivalini de geleneksel hale getirdi.

SIKINTI

10 Eylül 2022 Cumartesi gün, dokuzuncusu yapılan “BAL ve ÇİLEK” Festivali sonrası, Karakışlakıçı  Mahallesi Muhtarı Harun Yetkin’le büromuzda yaptığımız sohbette, festivalle ilgili bir sıkıntısını dile getirerek, şunları söyledi:

“Bu festivalleri yaparken, siyasi güçlerin desteğini almak zorunda kalıyoruz. İlk yıllarda, siyasette ve bürokraside katılımcı ayrıcalığı olmadı. Son yıllarda ise, Adana ve Pozantı’daki üst düzey bürokratların, festivalimize katılmıyor olmaları, dikkat çekmeye başladı.

Ben bizzat makamlarına giderek, tüm üst düzey yöneticileri festivalimize davet ettim. Davetiyelerini de bıraktım. Ancak, siyasi ağırlıklı bir katılım oldu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar bizzat katıldı. Ancak, Adana ve Pozantı’nın üst düzey devlet ve kamu kurum temsilcileri katılmadılar. Bu katılım eksikliği de, festivalimizin heyecanını da olumsuz  olarak etkiledi.” Dedi.   

BİZ YAPACAĞIZ

Muhtar Harun Yetkin, bu ayrıcalığa son vermek için, Karkışlakçı Halkı ile bir araya geldiklerini belirtti. Aldıkları kararı  ise, şöyle açıkladı:

“Bundan böyle, “BAL ve ÇİLEK FESTİVALİNİ” Karakışlakçı Halkı olarak, biz yapacağız. Hiçbir siyasetçi ve siyasi kurumdan destek almayacağız. Bu kararımız sonrası da, Adana ve Pozantı’mızın, üst düzey devlet yöneticileri ile birlikte, aynı konumdaki siyasilerinde katılım sağlayarak, gelecek Festivalimizin, bir şölen havası içerisinde geçeceğine inanıyoruz” dedi.  

( Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER