1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KARALAR’DAN İKİ MÜJDE: “YURT VE TOPLU TAŞIM ARACI ”

KARALAR’DAN İKİ MÜJDE:  “YURT  VE TOPLU TAŞIM ARACI ”
Bu haber 04 Ekim 2021 - 9:35 'de eklendi ve 867 views kez görüntülendi.

Meslek Yüksek Okulunun Barınma Sorununa Çözüm:  

KARALAR’DAN İKİ MÜJDE: “YURT  VE TOPLU TAŞIM ARACI ”

Pozantı’ının, geçmiş dönem Kaymakamlarından Bülent Karacan’ının, gayretleri ve Pozantı’nın önde gelen işadamlarının katkılarıyla, 2009 yılında Çukurova Üniversitesine bağlı olarak, önce iki bölüm ve iki ayrı binada, eğitime büyük bir coşku içerisinde başlayan Pozantı Meslek Yüksek Okulu, ilk yıllar öğrencilerin en fazla rağbet ettiği eğitim ve öğretim kurumu idi.

Kaymakam Karacan, sadece okulu eğitime açmakla yetinmedi. Öğrencilerinin, sorunsuz bir şekilde eğitimlerini sürdürebilmeleri için, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfını devreye soktu. Sonuç olarak kira, gıda, yakacak gibi önemli ayni ve nakdi yardımlar ile, Yüksek Okulun tercih edilir bir öğretim yuvası haline gelmesini ve sürekliliğini sağladı.

İLGİSİZLİK

Kaymakam Karacan’ının, tayini sonrasındaki gelişmeler ise, hiç te iç açıcı olmadı. Yerine gelen Kaymakamlar, Yüksek Okula gereken ilgiyi göstermediler. Gerekli desteği de vermediler. Aynı şekilde, Adana Valileri de Yüksek Okulla çok fazla ilgilenmediler.

Bu olumsuzluklar, öğrenciler üzerinde de etkili oldu. Terciler giderek azaldı.  Çözümü konusunda da olumlu adımlar atılmaması, Yüksek Okulu kapanmaya doğru götürmeye başladı. Ve sonuçta da geçtiğimiz öğretim yılında, Organik Tarım Bölümü kapatıldı. Ve Pozantı Meslek Yüksek Okulu, üç branş halinde çok az sayıdaki öğrenci ile, mezuniyet törenleri yaptı.

GÜNDEM DE TUTTUK.

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, yörenin diğer sorunlarında olduğu gibi, Pozantı Meslek Yüksek Okulunda da aynı hassasiyeti göstererek, yayınlarımızla devamlı gündemde tuttuk. Önce, Pozantı da görev yapan Kaymakamlara, sonrasında Pozantı’ya ziyarete gelen Adana Vali ve Adana Millet Vekillerine, Pozantı Meslek Yüksek Okulunun bu olumsuz gidişatını hem yayınlarımızla, hem de sözlü olarak kendilerine ilettik. Ancak, bütün bu yayın ve sözlü gayretlerimize rağmen, olumlu bir sonuç elde edemedik.

DUYARSIZLIK

Bazı şehirlerimiz de, öğrencilerin büyük bir sorunu haline gelen “YURT” ihtiyacı, Pozantı’da  zaten yıllardan beri mevcut idi.

Pozantı Meslek Yüksek Okulunu tercih eden öğrenciler, kayıt için geldiklerinde, karşılaştıkları bu büyük sorun nedeni ile, bazıları okullarını dondururken, bazıları da yeni eğitim arayışları içerisine girerek, Meslek Yüksek Okulunu tercihten vaz geçmişlerdir.   

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, Belediye Başkanlığını ilk olarak kazandığı 2009 yılında, Pozantı Meslek Yüksek Okulu da aynı yıl içerisinde, kalabalık bir öğrenci topluluğu ile, öğretime başlamış idi.

Başkan Çay’ın, öğrencilere yurt temini konusun da gösterdiği ve halen devam ettirmekte olduğu ilgisizliği de, Meslek Yüksek Okulunun öğrenci sayısının her geçen yıl azalmasında, önemli bir etken olmayı sürdürmüştür. Başkan Çay, 2019 yerel seçimler arifesinde yaptığı alan konuşmalarında, Meslek Yüksek Okulunun yurt sorununu çözeceğini de, vaat etmiş ancak, çözümleyici bir adım atmamıştır.  

ÇÖZÜM KARALAR’DAN

Pozantı Meslek Yüksek Okulunun, “YURT” sorunun çözümü konusunda, “ İLGİLİLERİN GÖSTERDİĞİ İLGİSİZLİK” Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a iletildi.

Derhal harekete geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’na gerekli talimatı verdi.  Pozantı Meslek Yüksek Okulu kız ve erkek öğrencilerinin, yurt sorunlarının çözümü konusunda, kendisini de bilgilendirmesini istedi. Karalar’ın bu talimatı, İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nu da harekete geçirdi.

Eroğlu, Pozantı Meslek Yüksek Okuluna giderek öğrenci sayının yanı sıra, diğer verileri de toparlayarak bir program oluşturarak, çalışmaları başlattı.

Büyükşehir Belediyesinin Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı İrfan Irmak’ı, Pozantı’ya davet etti. Yurt yapılabilecek binalarda, Meslek Yüksek Okulu yetkilileri ile, yerinde incelemeler başlatıldı. Ve çözümü konusun da da, Başkan Zeydan Karalar’a bilgi verilmeye başlandı. Bu arada, Pozantı Kaymakamı Hüseyin Aydın’da yapılmakta olan, bu çalışmalarla ilgili olarak bilgilendirilip, kendisinden de destek istendi.

KARALAR’ DAN OTOBÜS

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, çözüme kavuşturduğu bir önemli  diğer sorun ise,  toplu taşım aracı oldu.

Daha önce, yine Büyükşehir Belediyesi tarafından Pozantı Belediyesine tahsis edilen bir toplu taşım aracı, Gökbez ve Merkez Mahallesindeki öğrencileri belli bir ücret karşılığında, okullarına getirip götürmeye başladı.

Mevcut otobüsün, hizmet süresini tamamlamış olmasının yanı sıra, sigorta süresini aşmış olduğundan, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay tarafından, güvenlik nedeni ile servis dışı bırakıldı. Yerine ise, öğrencilerin toplu taşım ihtiyacını karşılayacak, herhangi bir araçta konulmadı.

Öğrenci servisinin kaldırılmasının, gazetemizde yayınlanması sonrası, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu aracılığı ile, Pozantı’ya bir toplu taşım aracı gönderileceğini duyurdu. Böylece, öğrencilerin taşım sorununda çözümleneceğini belirtti.

AÇILIYOR

Gazetemizin gündem yaptığı bir diğer konu ise, kapalı bulunan Gökbez İlköğretim Okulunun, yeniden açılmasıyla ilgili yayınları oldu.

Gökbez mahallesi sakinlerinin, okullarının açılması için başlattıkları girişimleri kamuoyuyla paylaşan gazetemizin, bu dikkat çekici haberi yetkilileri de harekete geçirdi.  Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünden bir müfettiş gelerek, Gökbez’li Velilerle görüştü. Öğrendiğimiz kadarıyla da, henüz kesin olmamakla birlikte Gökbez Okulunun yakında açılarak, eğitime başlayacağı yolunda olumlu adımların atıldığı, edindiğimiz bilgiler arasında yer alıyor.

TAKDİRLE KARŞILANACAK.

Böylece, Gökbez’liler Okullarına kavuşurken, Büyükşehir Belediyesince Pozantı’nın tüm merkez mahallerini de kapsayacak olan, otobüs ile okullarına daha rahat gidiş- geliş imkanına kavuşacaklardır.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, Pozantı’ya kazandırmak için harekete geçtiği Meslek Yüksek Okulu KIZ ve ERKEK öğrencilerinin yurt ihtiyaçlarının belli ölçülerde giderilecek olması da, bu eğitim yuvasının geleceği açısından da, atılacak olan son derece önemli ve takdir edilen bir davranış olacaktır.

ARAŞTIRACAĞIZ…

Bu arada, bize iletilen çok önemli bir konu ise, yıllardan beri boş olan ve adeta çürümeye terk edilen, köse cafe’nin yan tarafındaki feto öğrenci yurdu ile ilgili olarak, yapacağımız çalışmaları ve haberleri kamuoyuyla paylaşacağımız. ( Özel Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER