1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KARAMAHMUT: “POZANTI’LILAR YARDIM İÇİN YARIŞIYORLAR”

KARAMAHMUT: “POZANTI’LILAR YARDIM İÇİN YARIŞIYORLAR”
Bu haber 13 Şubat 2023 - 15:47 'de eklendi ve 361 views kez görüntülendi.

Pozantı Kaymakam Vekili Derin Acıyı Paylaştı.

KARAMAHMUT: “POZANTI’LILAR YARDIM İÇİN YARIŞIYORLAR”

Ulusumuzu derin acılar içerisinde bırakan ve binlerce vatandaşımızı yaşamdan ve aramızdan alan  deprem felaketinin yarattığı acılar, öncekilerde olduğu yine gibi yıllarca devam edecek. Aramızdan ayrılanlardan geriye anıları, geride kalanların ise yaşadıkları acı tablo, yıllarca hafızalarından silinmeyecek. 

GÖRÜŞME

Deprem felaket zedelerine ilk  yardım desteği, Pozantı dan iki tır su ile  geldi. Sonrasında,  birkaç tır ile odun, giyim eşyası ve gıda maddeleri gönderildi. Bu önemli organizasyonu gerçekleştiren, Pozantı Kaymakam Vekili Fatih Karamahmut  ile,   Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal, yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili olarak, bir görüş alışverişinde bulunarak,  aşağıdaki bilgileri aldı: Bu bilgi  görüşmesinde,  İlçe Jandarma  Komutanı  Mehmet Nuri Dilek ile, Pozantı  İlçe Emniyet Müdür Vekili Cem Doğaroğlu’da,  hazır bulundu.

ARAŞTIRMA

“Pozantı’ya geldiğimde yaptığım çalışmaların ilki, Pozantı’da geçmişte yaşanmış doğal felaketlerle ilgili oldu. Yörenin, dağlık arazide bulunması nedeni ile, öyle büyük acılar yaşatan deprem felaketi olmamış.  Ben, yine de aralarında depremi de kapsayan doğal afetlerle ilgili olası bir program oluşturdum.

TOPLANTI

Milletimizi yasa boğan, binlerce canlarımızı aramızdan alan deprem felaketini haber alır almaz,  Belediye Başkanı, Güvenlik Güçlerimizin,  Sivil Toplum Örgütü ve Kamu Kurum Temsilcilerinin katıldığı bir toplantı düzenledim. Bu arada Muhtarla birer telefon görüşmesi yaparak herhangi bir olumsuzluk olmadığını öğrendim.

KRİZ MASASI

 Adana Valiliği ile de devamlı görüşerek, ihtiyaçlar konusunda bilgi almayı sürdürüyorum.  Başkanlığımda oluşturulan kriz masasında, bu ihtiyaçlar değerlendirdik. Ve gönderilmesi gereken yerlere de küçük  araçlarla, su başta olmak üzere diğer ihtiyaç maddeleri, depremden zarardan gören yerlere gönderdik. Ve gönderemeye de devam ediyoruz.

 AÇIK  TUTULUYOR

D/ 750 Karayolu üzerinde bulunan akaryakıt istasyonları başta olmak üzere, bu yol üzerinde bulunan lokanta, marketlerin günün 24 saatinde açık tutulması için gerekli ikazları yaptık.  Fahiş  fiyat uygulanmaması içinde,  zabıta ekipleri, güvenlik güçlerimizin desteği ile de, devamlı kontrolü sağlanıyor. Ayrıca, Pozantı Merkezinde de lokantalara verdiğimiz talimatla, fiyat listeleri vatandaşların görebileceği bir şekilde, işyerlerinde asılı bulundurulacak.  

YARIŞIYORLAR

Pozantı’lılar deprem zedelere yardım konusunda, adeta birbirleriyle yarışıyorlar. Çok miktarda  odun ve su başta olmak üzere, gıda ve giyim eşyası getiriliyor. Bunları, küçük kamyonlarla deprem bölgelerine sevk ediyoruz. Ayrıca, sosyal  yardım fonumuzdan da gerekli maddi desteği sağlayarak, ihtiyaç hissedilen her türlü malzemeyi de, yine deprem bölgelerine göndermeye devam ediyoruz.  Pozantı Halkına, bu duyarlı davranışlarından dolayı da,  minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Kendilerinden nakdi değil, ayni yardımlarının devamını bekliyoruz. Nakdi yardımlarını  ise, AFAD’a yapabilirler.

NÖBET

Teknik ekiplerde de vardiya usulü uygulayarak, teyakkuz halinde tutuyoruz.  Bu çalışmalarımız, sadece Pozantı Merkezde değil, Akçatekir başta olmak üzere, diğer kırsal mahallerde de uygulanıyor.

ASAYİŞ

Pozantı, konumu itibarıyla çok stratejik bir bölge de bulunuyor. Doğu, Güney Doğu ve Güney  Anadolu Bölgeleri ile, ulaşım kara ve demiryolu aracılığı ile Pozantı’dan geçiyor. Dolayısıyla, çok  hassas ve hareketli bir bölge. Asayişin ve kontörlün sağlanması konusunda, İlçemizdeki Jandarma ve Polis Teşkilatımız ile Karayolları Ekipleri, çok sıkı bir asayiş denetimi yapmaktadırlar. Başta yağma olmak üzere, bölgemizde şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Bunu sağlayanlara da teşekkür ediyorum” dedi.

HAZIR

Pozantı Kaymakam Vekili Fatih Karamahmut, deprem felaketi dolayasıyla Adana’daki konutlarını terk eden ve aynı şekilde Pozantı’da da çok katlı konutlarda kalmak istemeyen vatandaşlar için yapılan çalışmalar konusunda, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’a aşağıdaki bilgileri verdi:  

“Yürek yakan deprem sonrasında,  Adana’lı Vatandaşlar Akcatekir, Pozantı ve diğer yayla Merkezlerine geldiler. Kaymakamlıkça alınan tedbirler çerçevesinde, Fatma Nilgün Kayar Anaokulu,  Şehit Sefa İzbudak Ortaokulu Ek Binası,  İmam Hatip Ortaokulu,  Halk Eğitim Merkezi,  Atatürk İlkokulu İki Katlı Binası,  Atatürk Kültür Merkezi,  Hüma Hatun Kına Evi deprem zedeler için kullanıma açıldı. Ayrıca, Pozantı Belediyesi tarafından da  bu konumdaki vatandaşlara yemek verileceği anons edildi.

BAŞSAĞLIĞI

Pozantı ve Pozantı’lı olarak, her konuda deprem zedelerimizin yanındayız.  Deprem felaketi nedeniyle,  aramızdan ayrılan vatandaşlarımızın tümüne Yüce Allah’tan Rahmet, kederli  ailelerine ve geride kalanlara başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, Pozantı ve Pozantı’lı olarak da, Ulusumuzun derin acılarını  paylaşıyorum”  dedi.  ( ÖZEL HABER: TAMER ÜNAL)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER