1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KAYMAKAM VEKİLİ KARAMAHMUT KENDİNE VEDA YEMEĞİ VERDİ

KAYMAKAM VEKİLİ KARAMAHMUT KENDİNE VEDA YEMEĞİ VERDİ
Bu haber 06 Mayıs 2024 - 10:34 'de eklendi ve 224 views kez görüntülendi.

Yaptıkları Hafızalarda  Yaşayacak…!  

KAYMAKAM VEKİLİ KARAMAHMUT KENDİNE VEDA YEMEĞİ VERDİ  

Makamlar kalıcı, görev ve görevliler ise geçicidir. Yaklaşık 1.5 yılı aşkın süredir Pozantı da Kaymakam Vekili olarak görev yapan Fatih Karamahmut’da, lisan kursu dolayısıyla makamından ve görevinden  ayrıldı. Giderken de önemli bir hatıra bıraktı.  Kaymakam Vekili Fatih Karamahmut tayini dolayısıyla, 02 Mayıs 2024 Perşembe Akşamı Atatürk Kültür Merkezinde bir veda yemeği verdi. Bu yemeğin parasını da, kendi cebinden karşıladığını öğrendik.  Bu takdir edilen bir davranış idi.

Hafızamızda, bazı Kaymakamların özel yeri kalıyor. Bunlardan bazılarına Pozantı’lılar veda yemeği bile vermediği gibi, yolcu etmeye de gelmediler. Karamahmut verdiği veda  yemeğinin parasını kendi cebinden karşılaması da, özel bir anı olarak hafızalarımızda  kalacak.

KATILMAYACAKTIK…

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, biz bu veda yemeğine davet edilmedik. Takdir Kaymakam Vekilinindir. Kaldı ki biz gazete ve gazeteci olarak da, davet edildiğimiz yemeklere de katılmama ilkesini baştan beri sürdürüyoruz. Bu nedenle de, davetli bile olsaydık katılım sağlamayacaktık.   Bunun nedeni de bir gazeteci olarak yetkili makamlarda bulunan görevlileri, artıları ve eksikleri ile yazıyor olmamızdır. Biz bu mesleki anlayışımızı da, yayınlarımız süresince devam ettireceğiz.  

BAZILARI HEP YAPIYOR.

Kaymakam Vekili Fatih Karamahmut, yaklaşık bir buçuk yıl süren görev süresi boyunca, iyi bilinen bazıları  tarafından, gıyabında devamlı eleştiri oklarına hedef oldu. Biz bunları hep duyumladık. Bu eleştirilerin başında da, Pozantı Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Çay ile olan, sıcak dostlukları yer aldı. Kaymakam Vekili Fatih Karamahmut’un, parasını kendi cebinden ödediği veda yemeğinde, birlikte fotoğraf çektirebilmek için poz vermiş olanların bazıları bu eleştirilerin başında yer alıyordu.

HZ MEVLANA’NIN DEYİMİ

 Bu tür  fotoğraf çektirimleri yeni olmuyor. Pozantı da bilinen bazı isimler,  arkalarından konuştukları kişilerle karşılaştıklarında, sarmaş- dolaş birlikte poz verebilmek için adeta kuyruğa giriyorlar. Bu davranışları ile de, nasıl bir konum düştüklerini  hep göz ardı ediyorlar. Bu etik dışı görüntülerin kamuoyunda unutulacağını düşünüyor olacaklar ki, bu alışkanlıklarını tekrarlamaktan geri durmuyorlar.  Bu tür insanlarla ilgili olarak da söyleyeceğimiz ise, Hz Mevlana’nın dediği gibi “ YA OLDUĞUNUZ GİBİ GÖRÜNÜN. YADA GÖRÜNDÜĞÜZ GİBİ OLUN.”

NASIL HATIRLANACAK?

Tayini çıkan Kaymakam Vekili Fatih Karamahmut’un gazetemiz yayınları arasında da  yer alan bazı yaptıklarını, toplumun hafızasını canlandırmak için kamuoyuyla  yeniden paylaşıyoruz.

18 MART 2023

Tarih 18 Mart 2023. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı olan Çanakkale Şehitlerimizin Anı Yıldönümü. Resmi program gereğince bu günde, Atatürk Anıtına Çelenk konulması sonrası Şehitlik ziyareti gerçekleştirilir. Ancak Kaymakam Vekili Fatih  Karamahmut, bu tarihte Atatürk Anıtına Çelenk koyduktan sonra, resmi programa uymadı. Şehitlik yapmayı daha sonraya bırakarak,  günün tarihi önemini gözardı etti. Bu davranışı ile de  Aziz Şehitlerimizin Aziz hatırasına saygısızlık etmiş oldu.  

ATATÜRK POZANTI DA

Kaymakam Vekilinin yaptığı dikkat çeken bir başka uygulama ise, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Meclis Başkanı sıfatı ile ilk defa kurmayları ile birlikte Pozantı’ya gelişinin 103. Yıldönümü ile ilgili oldu.

Ulu Önderimiz Atatürk düşman işgalinden ilk olarak 25 Mayıs 1920’de kurtulan ve kurtuluş meşalesinin ateşini yakan Pozantı’lıları onurlandırmak için, 5 Ağustos 1920’de Pozantı’ya geldi.

KUTLANMAYA BAŞLANDI

O tarihlerde Adana düşman  işgali altında olduğu için Atatürk, Konya üzerinden trenle Pozantı ya geldi. Adana’ya gidemedi. Pozantı’nın kurtuluşunu kutladı. Ayrıca bir de kongre yaptı.  Pozantı’yı Adana’nın Vilayet Merkezi olarak ilan etti. Böylece, Pozantı’nın adını Kurtuluş Savaşımızın tarih sayfalarına yazdırmış oldu. Bu büyük onur, gazetemizin devamlı yayınları sonrasında 2003 yılından itibaren de, her 5 Ağustos yerel resmi bazda program ve etkinliklerle  kutlanmaya başlandı.

5 AĞUSTOS 1920

5 Ağustos 2023’de kutlanan 103. Yıldönümünde, bu tarihi gerçek tamamen tersine çevrildi. Pozantı Kaymakamlığı ve Pozantı Belediyesinin birlikte yaptıkları program, büyük bir tarihi yanılgı ile uygulandı.

Ulu Önderimiz Atatürk, 5 Ağustos 1920’de Adana İşgal altında olduğu için Konya üzerinden trenle Pozantı’ya gelebildi. Adana’ya gidemedi.  2003 yılından itibaren kutlanmaya başlanan bu temsili karşılamada, tren hep Konya üzerinden gelmiş olarak değerlendirilirdi. 

Belediye Eski Başkanı Mustafa Çay’ın, 5 Ağustos 2020’de Türkiye genelinde ses getiren 5 Ağustos 1920’nin Anı Yıldönümü törenlerine,  dönemin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop’da bizzat katıldı.  Temsili trenle Konya yönünden gelerek, Pozantı istasyonu önünde karşılandı. Bu kutlamada uzun konuşuldu.

5 AĞUSTOS 2023

5 Ağustos 2023’ün Yıldönümü kutlamalarında ise, önemli bir tarihi yanlışlık yapıldı. Programın düzenleyicisi Pozantı  kaymakamlığı ile,  katkı koyan ise Pozantı Belediyesinin ortaklaşa düzenledikleri program gereğince,  Konya’dan gelmesi gereken tren, Adana’dan tarifeli bir tren olan Toros Ekspresi ile, tamamen ters bir istikametten geldi. Bu ters geliş, katılımcılar tarafından büyük bir şaşkınlık ve üzüntü ile karşılandı.

TARİHİ HATA

Bu tarihi hatanın nedenini araştırdığımızda ise, Programın  düzenleyicisi olan Pozantı Kaymakamlığının, özel tren için Devlet Demir Yollarının istediği  90 bin lirayı bularak vermediği şeklinde oldu. Biz bu tarihi yanılgıyı, Pozantı Belediye Meclisinin Aylık Olağan Toplantısında gündeme getirdik. Dönemin Belediye Başkanı Mustafa Çay’a nedenini sorduk? Çay cevaben, Programın sorumlusunun ve hazırlayıcısının Kaymakamlık olduğunu, Belediye olarak  kendilerinin her hangi bir dahli olmadığını söylemekle yetindi. biz bu tarihi  hatayı  gazetemiz de yazdık. Kaymakamlıktan herhangi bir karşılık gelmedi.

ŞEHİTLERİMİZİN LİSTESİ

Pozantı’lı tüm şehitlerimizin adı, nerede şehit ve nereli oldukları, Kaymakamlık sitesinde    devamlı yer  almakta idi.

Yaptığımız bir araştırmada bu listede,  2017 yılında Şehit olan Aşçıbekirli’li  Özel Hareket Polisi Erhan Konuk’un bu şehitler listesinde adının yer almadığını gördük. Anısına bir eğitim kurumu yaptırılan, Atatürk Kültür Merkezindeki seyir alanına adı verilen Erhan Konuk’un, adının  bu listeye yazdırılması için, yapacağımız yayınla ilgili olarak, Şehidimizin  Babası Fehmi Konuk ile görüştük. Yazılması konusunda da  onayı aldık.

AÇIKLAMA

Haberimizin yayınlanması sonrası, Kaymakamlıktan bizi arayan bir görevli yaptığı açıklamada, bu listenin güncellenerek tekrar Kaymakamlık Sitesine konulacağını belirtti.  Şehidimizin Babası Fehmi Konuk’da  aynı açıklamanın yapıldığını öğrendik.  Ancak aradan 15 gün geçmesine ve Kaymakam Vekili Fatih Karamahmut’un tayinin çıkmasına rağmen, bu listenin hala Kaymakamlık Sitesinde  yer almıyor olmasını  da kamuoyu büyük bir  üzüntü ile izliyor.

ANILACAK

Pozantı dan  tayini çıkan Kaymakam Vekili  Sayın Fatih Karamahmut, Pozantı da bu davranışları ile hafızalarda  yer almaya devam edecektir. Yaptıklarının takdiri ve sorumluluğu da, kendi vicdanına ait olacaktır.

( Yorum Haber: Tamer Ünal)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER