1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KENDİ PARASI İLE HİZMET

KENDİ PARASI İLE HİZMET
Bu haber 16 Ağustos 2021 - 11:39 'de eklendi ve 569 views kez görüntülendi.

KENDİ PARASI İLE HİZMET

Pozantı’nın, en uzak yerleşim yerlerinden birisi olan Karakışlakçı Mahallesi,  yıllardır  imar planı  yapılamadığı için, konut alanı sıkıntısı çekmekte idi.

Bundan kaynaklı olarak da, yeni konutlar yapılamadığı için,  Karakışlakçı da evlenme oranı son derece düşük olup, dışarıya en fazla göç veren yerleşim yerlerinden biri idi.

ÇÖZÜMLENDİ  

Karakışlakçı’nın  konut sıkıntısına çözüm getirerek, gençlere evlilik yolunu açan ise, iki siyasetçi oldu.

İlki Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay oldu. Bir  harita şirketi ile anlaşarak,  225 BİN TL karşılığın da, Karakışlakçı’nın yeni imar planını yaptırdı.  Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün de, bu imar düzenlemesini Büyükşehir Belediye Meclisinden geçirmesi ve Pozantı Belediye Meclisinin onaylaması sonrası, Karakışlakçı yeni yerleşim alanlarını  kazanırken, gençler de evlenme imkanına kavuştular.

 SATIŞLAR

Mülkiyeti, Pozantı Milli Emlak Müdürlüğüne ait olan, parselleri ve imar düzenlemeleri yapılmış olan bu arsalar, ilgili kurum tarafından, gazete ilanları ile ihale satış duyurusu yapılarak, iki parti halinde önemli bir bölümü satıldı.

Bu satışlardan, toplam 1 Milyon TL’lik gelir elde edildi. İmar Planı düzenlemesini Pozantı Belediyesi, kendi mali imkanları ile yaptırmış olmasından dolayı, bu satışlardan %40 oranın da gelir sahibi olmaya hak kazandı. Ve 1 Milyon Liralık arsa satışından, yaklaşık 500 Bin TL’ye yakın bir para, belediyenin kasasına girmiş oldu.

Böylece Karakışlakçı Halkı, Mahallerine ait arazilerin satışından elde edilen gelir ile de, Pozantı Belediyesi tarafından kiralanan greyder  ile, parseller arasındaki yol düzenleme ve  açma çalışmalarını başlattı. Tek şikayet ise,  İmar planı düzenlemesinde, parseller arasındaki yolun, çok dar ve çok dik tutulmuş olması ise, önemli bir eksiklik olmayı sürdürüyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER