1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“KENT MEYDANI PARK ALANI DEĞİLDİR.”

“KENT MEYDANI PARK ALANI DEĞİLDİR.”
Bu haber 12 Temmuz 2021 - 10:43 'de eklendi ve 1.016 views kez görüntülendi.

 CHP’li Eroğlu Ve Büyükşehir Belediyesi Mühendislerinden Açıklama:

        “KENT MEYDANI PARK ALANI DEĞİLDİR.”

 Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Akıllı Proje Kavşağı” başlığı altında, Atatürk Anıtının ve çevresinin genişletilerek, törenler ve toplu etkinlikler, için daha uygun hale getirilmesinin yanı sıra, trafik akışını da engellemeyecek şekilde, bir “ KENT MEYDANI” oluşturma  çalışmaları, devam ediyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, açılışlar ve  kiraz ve çilek üreticileri ile bir araya geleceği , 16 Temmuz 2021 Cuma gün Pozantı Atatürk Anıtı ve Kent Meydanın da hizmete girişini yapacak.

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun, bizzat yerinde takip ettiği çalışmalarla ilgili olarak, restorasyonu yapmakta olan, Büyükşehir Belediyesi Teknik Ekibinden Harita Mühendisi Akif Pekavcılar ile, Peyzaj Mühendisi Erkut Karacan, yerinde yaptıkları incelemeler sırasında, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal ile, Yazıişleri Müdürü Hayriye Eroğlu’na, hem bilgi verdiler. Hem de sorularını cevapladılar.

DARALIYORUMU?

Ünal ve Eroğlu ikilisi,  yapılmakta olan  Atatürk Anıtını genişletme ve kent meydanı oluşturma çalışmalarında, yolların daraltıldığını, dört yol ağzı  konumunda bulunan kavşaklardan başta tır olmak üzere, ağır tonajlı araçların  geçişte büyük ölçüde zorlanacağı, yanı sıra trafik akışının da bu genişletme sonucu, daralan yollarda çeşitli kazalara sebep olabileceği  konusunda, Pozantı’da  tepkiler ve eleştiriler başlatıldığını belirten sorularına,  Büyükşehir Belediyesi Harita Mühendisi  Akif Pekavcılar ile,  Peyzaj Sorumlusu  Erkut Karacan ve Pozantı CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, ortaklaşa şu açıklamayı yaptılar:

 BAŞLATTIK

“Pozantı’lının, sosyal etkinliklerde bir araya gelebilmeleri için, bir kent meydanına ihtiyacı olduğu, kaçınılmaz hale gelmiştir.  Yanı sıra, Ulusal günlerimizin kutlanmasında da,  Atatürk Anıtı konum ve alan olarak yetersiz kalmakta idi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar, Pozantı’lıyı bir kent meydanına kavuşturacağını ve Atatürk Anıtını da, anlamına daha fazla yakışır bir hale getireceğinin sözünü, seçim çalışmaları sırasında vermiş idi. Proje çalışmalarını, bir buçuk yıl önce başlattık. İlgili makamlara proje ve çalışma programını sunarak, onaylarını aldıktan sonra da, restorasyonu başlattık.  

 PARK ALANI DEĞİL

 Şu çok iyi bilinmelidir ki, kent meydanları ve buraya çıkan yollar, park alanları değildir.   Aksine, genişletilen döner kavşaklı alanlar, araçların hız seviyesini düşürdüğü gibi, trafik akışını da rahatlatır. Nedeni ise bu yollar, döner kavşaklar kent alanları, üzerine araç park edilemeyeceği için, bu kavşağa gelen sürücüler, çok daha rahat bir şekilde burayı  kullanabilirler. Araçların park yeri ise boş alanlar olup, kavşak kenarlarına ve yol güzergahı üzerine,  araç park edilmemesini sağlamak ise,  ilgili makamların görevidir.

TIR GİREMEZ

Bilindiği gibi yerleşim merkezlerine, başta tırlar olmak üzere, ağır tonajlı araçların girmesi zaten yasaktır. Çok mecbur kalınması halinde ise, tır ve benzeri araçlar, dikkatli bir şekilde döner kavşakları kullanabilirler.”   

İNCELEDİLER.

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu,  Atatürk Anıtı ve çevresinin genişletilmesi ile ilgili  bürokratik çalışmaların, önceden başlatıldığını  belirterek, şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediyemizin ilgili kuruluşu, çok önceden gelip, burada gerekli incelemeleri yaptılar. Hazırlanan proje, Pozantı Belediye Başkanlığına, Pozantı Kaymakamlığına ve Adana Valiliğine sunularak olur alındı. Geçtiğimiz günlerde de, İlçe Trafik Komisyonu Üyeleri gelerek, döner kavşağın çevresi ve  buraya çıkan yollarda, teknik incelemeyi yaptılar. Yollar standart olup, Altışar Metre genişliğinde tutulduğunu belirttiler. Sanal ortamda bazılarının paylaştığı şekilde, yollar daraltılmamıştır.  

PARK YAPILMAMALI

Atatürk Anıtı ve çevresinin restorasyonu bittikten sonra, döner kavşağa  giriş  ve çıkış yolları üzerlerine, araç park edilmemesi halinde, rahat bir trafik akışı olacağı gibi, döner kavşağın genişletilmiş olması da, olası kazaları önleyebilecek konuma getirilmektedir.  Ana yollarda da, döner kavşaklara yaklaşıldığında, yolların giderek daraldığı bir gerçektir.  Dolayısıyla bu restorasyon, usulüne ve trafik kurallarına tamamen uygun bir şekilde yapılmakta olup, ilgili makamlardan,  gerekli izin ve onay alınmıştır.”      

SİYASET  YAPIYOR

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, kendi sanal ortamından yaptığı Atatürk Anıtının genişletilmesi, döner kavşak adı altında, kent meydanın yollarının yapılıyor olmasının, yolları daralttığı, trafik akışını zorlaştıracağı ve yanı sıra da, kazalara sebep olacağı şeklindeki paylaşımını, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’na sorduk.  Şöyle cevapladı:

YAPMADI

“Belediye Başkanı Çay, yine siyaset yapıyor. Biz, kendisine bu projeyi çok önceden sunduk. Aksi bir görüş belirtmedi. Kendisi, 13 yıldır Belediye Başkanlığını yapmasına rağmen, Atatürk Anıtı ve çevresin de bir değişiklik yapmamıştır. Bizim yaptığımız hizmet ise, Pozantı ve Pozantılar içindir “dedi.

ZAMAN GÖSTERECEK

Yanı sıra, Kent Meydanı genişletilmesi çalışmaları ile ilgili olarak da, sanal ortamdan yapılan bazı tepki ve eleştiriler ile ilgili olarak da, Başkan Eroğlu şunları söyledi:

“Bu çalışmalar bittikten sonra,  belirtilen yerlere araç park edilmemesinin ilgililerce. Sağlanması halinde görülecektir ki, trafik akışı rahatlayacağı gibi olası kazalarda en asgari seviyeye inmiş olacaktır. Eleştiriyi yapanlara,  zaman her şeyi gösterecektir.” dedi.

BEKLİYORUZ

Bu gelişmeler sırasında, İstanbul da bir televizyon kanalının konuğu olan, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yayınladığı basın bildirisinde, bu uygulamanın eksiklik ve yanlışlıklarla dolu olduğunu, Büyükşehir Belediyesinin biran önce, bu yanlıştan dönmesini beklediğini aksi takdirde,  ilçede ki sivil toplum örgütleri ile birlikte,  tepkilerini koyacaklarını belirtti.

( Haber Tamer Ünal Fotoğraflar: Hayriye Eroğlu)

       

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER