1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KOCAİSPİR: “ YÜREĞİR ADANA’NIN GELİŞEN YÜZÜDÜR”

KOCAİSPİR: “ YÜREĞİR ADANA’NIN GELİŞEN YÜZÜDÜR”
Bu haber 06 Haziran 2022 - 14:51 'de eklendi ve 417 views kez görüntülendi.

Gazetecilere Üç Yıllık Hesap Dökümünü Verdi.

KOCAİSPİR: “ YÜREĞİR ADANA’NIN GELİŞEN YÜZÜDÜR”

Adana’nın Yüreğir Belediye Başkanlığına 2019 yılında seçilen ve en genç Belediye Başkanı Ünvanlı Fatih Kocaispir, Hiltonsa’da gazetecilerle bir araya geldi. Üç yıllık Başkanlık dönemi ile ilgili olarak da, adeta bir hesap dökümü verdi. Yaptıkları çalışmaları anlattı.
ÜÇ YILDA ÜÇ AÇIKLAMA

Başkan Kocaispir,  bu üç yıllık çalışmalarını üç ayrı bölüm halinde olmak üzere, proje belediyeciliği, sosyal belediyecilik ve gönül belediyeciliği olarak, 3 başlık altında topladığını belirterek açıklamalarına şöyle devam etti:
“Önümüzdeki iki yıllık zaman diliminde, daha güzel projeleri gerçekleştirmeyi hedefledik. Kalplere dokunmayı  ön planda tuttuk. Göreve geldiğimizden itibaren Yüreğir’i modern, daha iyi yaşanabilir bir şehir kılmak için, el atılması gereken meşakkatli konular olduğunu biliyoruz.  

İLK İMAR PLANI

İnsanların yaşam umudunu yeşertecek olan, kentsel dönüşümleri başlattık.  Ve bunların da daha önceden, bazı örnekleri vardır. Ancak, istenilen düzeyde değildi. 33 yıllık Yüreğir Belediyesi tarihinde, ilk defa Yüreğir’in 1/5000 ölçekli bütüncül imar planını yaptık. Çok şükür, Büyükşehir Belediye Meclisi’miz de, oy birliği ile planı kabul etti. Şu an 1/1000’lik planlarımız bitmek üzere. Devamında imar uygulamaları gelecek.” diye konuştu.

“YÜREĞİR’İN MAKUS TALİHİ DEĞİŞECEK”

Yüreğir Belediye Başkanı Kocaispir, çok yakın bir tarihte Yüreğir’de modern, güzel, yaşanabilir çevreci binaların yükseleceğini ve Yüreğir’in makus talihinin değişeceğini anlattı. “Bir nehrin, bir şehri bu kadar dramatik bir şekilde ikiye böldüğü, Dünya’da başka bir örnek var mıdır?” diye soran Kocaispir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunu içim yanarak söylüyorum. Bu sadece bina stoku, yapılaşma anlamında değil, sosyal, ekonomik, kültürel ve bir şehrin nimetlerinden faydalanıp faydalanmama noktasındaki, bir bölünmeden bahsediyorum.

 Bu Yüreğir’in kaderi midir? Yüreğir’li bunu kabul edebilir mi? Şehrin bir yakasındaki insanlar sıkıntı içindeyken 50 metre öbür yakasında, insanlar huzurlu ve mutluluk içinde olabilir mi? Biz bunu  kabul etmeyeceğiz. Yüreğir’i Adana’nın en yaşanabilir, en modern, çevreci, yeşil mahallelerin olduğu bir ilçe yapacağız.  Bunun içinde kentsel dönüşümlerin, başlaması için büyük bir çaba içerisine girdik.”

GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Kocaispir, siyasetçinin tutarlı, ciddi, sözüne güvenilir, dürüst ve şeffaf olması gerektiğine işaret ederek, sözlerine şöyle devam etti: 3 yıl önce bir takım vaatlerde bulunmuştuk. Ve o vaatlerde bulunurken, ayakları yere basan, makul, yapılabilir işleri öne çıkarmıştık. Bugün geldiğimiz noktada, geride bıraktığımız 3 yıl içinde şunu büyük bir gururla ve şükrederek ifade etmek isterim ki; vaatlerimizin yüzde 80’inden fazlasını gerçekleştirdik. Daha fazlasını inşallah önümüzdeki iki yıl içerisinde gerçekleştirmek istiyoruz.”

YÜREĞİR’İN YÜZÜDÜR

Kentsel dönüşümler için,  Sinanpaşa Yüreğir’in yüzüdür” ifadelerini kullanan Kocaispir, Sinanpaşa dönüşmeden Yüreğir’in dönüşmesinin söz konusu olamayacağını belirtti ve şunları söyledi:

“Sinanpaşa ayağa kalkmadan Yüreğir ayağa kalkamaz. Çünkü artık bu sembolik bir anlam ifade etti ve psikolojik bir eşik haline geldi. Geldiğimiz süreçte, TOKİ ve Büyükşehir ile Yüreğir Belediyesi olarak, mevcut protokole biz de dahil olduk. Elimizi taşın altına koyduk. 24 Haziran’da Sinanpaşa ile ilgili TOKİ tarafından ihale yapılıyor.

Kazım Karabekir mahallesinin 28 yıllık imar sorununu çözdük. Kazım Karabekir de yakın zamanda dönüşmeye başlayacak. Çamlıca mahallesinde 400 hak sahibi var. Açık ve şeffaf bir şekilde,  imar sorunlarını çözdük. Yakın zamanda, o mahallemizi ayağa kaldıracağız. Doğankent’te 18 dönüm, Yeşilbağlar’da 15 dönüm Millet Bahçesi yapacağız. Her bir mahalleye, butik kütüphaneler yapacağız. 600 metrelik bir sokakta elektrik hatlarının yer altına indirildiği, duvarların boyandığı, klimaların düzeltildiği cadde sokak, kent mobilyalarıyla bu alanın nasıl değiştiğini bir görün. Yüreğir’i insanların gezmeye geldiği bir yer haline getirmek istiyoruz.” dedi.” Haber: Hüseyin Azar)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER