1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KÖPEKLERİN BU VAHŞİLİĞİNDEN KARALAR VE ÇAY SORUMLUDUR.

KÖPEKLERİN  BU VAHŞİLİĞİNDEN KARALAR VE ÇAY SORUMLUDUR.
Bu haber 10 Ocak 2022 - 11:53 'de eklendi ve 493 views kez görüntülendi.

Önlerine Gelene Saldırıyorlar

KÖPEKLERİN  BU VAHŞİLİĞİNDEN KARALAR VE ÇAY SORUMLUDUR.

Doğayı, birlikte paylaşmayı sürdürdüğümüz diğer canlılara karşıda, kendimize olduğu gibi, aynı hassasiyet ve itinayı göstermek, bir vicdan ve insani sorumluluktur.

Toplumsal yaşamda insanların, hayvan sevgisinin en büyük destekçisi ve koruyucusu yerel yönetimlerdir. Gelişmiş ülkelerde, yerel yönetimlerin hizmet anlayışlarının başında, doğa ve canlıları korumak, ve onlara yaşam alanları ve imkanları sağlamak başta gelir. Ancak, ülkemizde bu hassas denge henüz sağlanamamıştır.

Yerel yönetimlerin, başı- boş köpekleri koruma konusundaki tedbirleri ise göstermelik olup, sonuç alıcı değildir. Yerleşim yerlerinden toplanan başı-boş köpekler,  Adana Büyükşehir ve Pozantı  Belediyesinin, Akçatekir’de birlikte oluşturdukları barınaklarda kısırlaştırılıp, bir süre koruma altına alındıktan sonra, salıverilmekte ve bu hayvanlarda,  daha önce yaşamlarını birlikte sürdürdüğü, insan topluluklarının içine yeniden karışmaktadır.

SALDIRGANLAŞIYORLAR

 İnsanlarla tekrar buluşan bu başı- boş köpekler, nesillerini devam ettirebilmek için, doğal olarak belli dönemlerde, çiftleşme arzusu ile önce kendi aralarında, daha sonra da insanlara karşı, saldırgan hale geliyorlar. Bunun dikkat çeken örneğine, Pozantı’da sıkça rastlanıyor.

Önceki yayınlarımızın da, sık -sık konusu olan başı-boş köpekler, son günlerde saldırganlıklarını, giderek artırmaktadırlar. Özellikle Hal Binası önünde bulunan, matbaa sokakta, çeteleşmiş halde bulunan bu sokak köpekleri, başta öğrenciler olmak üzere, diğer vatandaşlara da, saldırır hale gelmişlerdir.

DAVET EDİYORUZ

Henüz bir saldırı olayı yaşanmamasına rağmen,  bu köpeklerin sürdürmekte olduğu saldırgan tavırlarından, olası  zarar görecek vatandaşların, sağlık sorunlarındaki sorumlulukları, bu köpekleri yeteri kadar toplumdan enterne  edemeyen, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile,  Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’a ait olacağını kamuoyuyla paylaşıyor kendilerini tedbir almaya davet ediyoruz.  

( Haber Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER