1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Meclisten imar tadilatına RED

Meclisten imar tadilatına RED
Bu haber 05 Şubat 2017 - 14:31 'de eklendi ve 1.032 views kez görüntülendi.

Pozantı Belediye Meclisi’nin az gündemli toplantısı başladığı gibi sakin sona erdi

Meclisten imar tadilatına RED

Pozantı Belediye Meclisi’nin az gündemli şubat ayı olağan toplantısı geçtiğimiz hafta Perşembe günü yapıldı. Gündemde yeralan 3 adet imar plan tadilatı talebi, İmar Komisyonu’ndan geldiği gibi reddedildi.

Sakin bir atmosferde gerçekleşen meclis toplantısında, ecrimisil metrekare ücretleri belirlenirken, eğlence yeri ve inşaat ruhsatları konusu da ele alındı. Bu arada gündem dışı söz alan Mehmet Yurtçu’ya Başkan Mahmut Sami Baysal yanıt verdi.

AZ MADDELİ GÜNDEM
Sivas masaj salonu
Pozantı Belediye Meclisi’nin şubat ayı olağan toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla açıldı. Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı. Gündemde yeralan 3 adet imar planı tadilat talebi, İmar Komisyonu’ndan geldiği gibi reddedildi. Aşçıbekirli’deki içkili bir eğlence yerinin ruhsat isteği de ilgili komisyona sevkedilirken, belediyeye ait araziler üzerine yapılan gayrimenkuller için belediyeye ödenen ecrimisil bedelleri Pozantı ve Akçetikir için metrekare başına 5 TL, Boğaz Köyleri için ise 2.5 TL olarak belirlendi.

İnşaat ruhsatları için talep edilecek olan ücretlerin tesbiti için dosya Plan ve Bütçe Komisyonu ile Birleşik Komisyona sevkedildi. Bu maddenin görüşülmesi ile ilgili olarak; olağanüstü meclis toplantı tarihinin daha sonra belirlenmesi kararlaştırıldı.

GÜNDEM DIŞI KONUŞMALAR

Gündemin görüşülmesinin tamamlanmasının ardından, AK Partili Mehmet Yurtçu gündem dışı söz aldı. Yurtçu, Akçatekir’de bulunan doğalsu kaynağının geçmiş yıllarda muhtarlık anlaşması ile Gülek Belediyesi’ne devredildiğini belirterek;

“Adana ile Mersin il sınırlarını belirleyen iki ayrı harita var. Bunlardın birisi Valiliğin belirlediği sınırlar, diğeri ise Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün belirlediği sınırlar. Bu iki harita arasındaki en önemli fark, geçmiş yıllarda Akçatekir’e ait olan doğalsu havzasının diğer haritada Mersin il sınırları içerisine alınarak Gülek Belediyesi’ne tahsis edilmesidir.

Geçmiş yıllarda bu su havzası Akçatekir’e ait iken yapılan bir muhtarlık anlaşması ile Gülek’e kaydırılmış. Mersin Belediyesi’nin yan kuruluşu olan MESKİ bu imkanı değerlendirerek, meclis üyemiz İsmail Çörekçi’nin yaptırdığı hayrat çeşmeyi kapattı.

İsmail Çörekçi arkadaşımız, kış aylarında bu hayrat çeşmeden bidonlarla su taşıyarak, ihtiyacını karşılamaktadır.

Bu harita değişikliği ile meydana gelen bir başka kayıp ise; Elmalı Boğazı’nda yapılan ve halen atıl durumda bulunan Kayak Merkezi’dir. Bu haritanın bir an önce güncelleştirilerek Akçatekir’deki su havzası ile Kayak Merkezi’nin yeniden Akçatekir sınırları içerisine alınmasıyla Adana Büyükşehir Belediyemiz de önemli bir kış turizm merkezine sahip olacaktır. Pozantı Belediyemizin girişimiyle Adana Büyükşehir Belediyemizden bu konuda gerekli çalışmaları başlatması en büyük dileğimizdir” dedi.

Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Yurtçu’nun konuşmasını dikkatle dinledikten sonra Yurtçu’ya teşekkür etti ve Büyükşehir Belediyesi’nde de bu konuyla ilgili çalışma başlatılacağını dile getirdi.

Pozantı Belediye Meclisi’nin Akçatekir kökenli üyelerinden Mehmet Yurtçu ve İsmail Çörekçi birlikte yaptıkları açıklamada; Akçatekir’in altyapı ve kanalizasyon sorununun da bir an önce çözümlenmesi gerektiğine işaret ettiler.

Çörekçi; gişilerin girişinde Akçatekir tepesinde bulunan Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı semt polikliniğinde kış aylarında doktor bulunmamasının acil sorunlar yarattığını belirterek, Akdeniz ile İçanadolu bölgesi arasında önemli bir geçit noktasında olan otobandan her gün binlerce aracın geçtiğini belirterek, olası trafik kazalarında ilk yardımın ulaşması ve yaralıların vakit kaybetmeksizin en yakın sağlık merkezine ulaştırılması açısından semt polikliniğinin çok önemli olduğunu, kış aylarında burada doktor bulundurulmamasının çok büyük bir eksiklik olduğunu, semt polikliniğinin kaderine terkedilmesinin düşündürücü olduğunu dile getirdi.

Yurtçu ve Çörekçi’nin bu talebine cevap veren Belediye Başkanı Baysal, “Önemli bir konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Pozantı’nın da kanalizasyon atıklarını Akçatekir’e taşıyarak, bu yörede kurulacak olan atıksu tesisi ile başta kanalizasyon olmak üzere altyapı sorunu da çözümlenmiş olacaktır. Bu iş için 29 trilyon liralık bir tahsisat da gerçekleştirildi. Gerekli çalışmalar da kısa zamanda başlayacak” diye konuştu.

Mehmet Yurtçu daha sonra, Akçatekir’deki kanalizasyonların temizlenebilmesi için ASKİ’ye bağlı 3 vidanjörün yetmediğini, geçmişte özelleştirilen bir şirkete ait olan tek vidanjörün ücret karşılığı Akçatekir’de kanalizasyonları temizlediğini, bu vidanjörün satın alınması halinde sorunun büyük oranda çözümlenmiş olacağına inandığını belirtti. Belediye Başkanı Sami Baysal, Yurtçu’nun bu önerisinin de gözönünde bulundurulacağı sözünü verdi.

Haber Hayriye EROĞLU

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER