1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“METRO ADANA’NIN YAŞAM VE TRAFİK SORUNUDUR.”

“METRO ADANA’NIN YAŞAM VE TRAFİK SORUNUDUR.”
Bu haber 07 Şubat 2022 - 15:21 'de eklendi ve 478 views kez görüntülendi.

Karalar, Vatandaşlardan- Kuruluşlardan- Basından Destek İstedi

“METRO ADANA’NIN YAŞAM VE TRAFİK SORUNUDUR.”

Adana’yı, 25 yıl sadece kendi aklının yettiği kadarıyla yöneten ve büyük köy olarak kalması yolunda, elinden gelen gayreti esirgemeyen, önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanların dan  Aytaç Durak’ın, plansız yatırımlarının başında gelen METRO, Adana’ının kamburu olmayı sürdürüyor.

ÇÖZÜMLENEMEDİ

 2004 yılında Ak Partiden, 2009 yılında ise Milliyetçi Hareket Partisinden, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve hakkındaki bazı iddialar  ve başlatılan soruşturmalar sonrası,  MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli tarafından, “ AKLANDA GEL ” şeklindeki kararı ile  görevden alınan Aytaç Durak’ın yerine, Belediye Meclisince seçilen Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Metro sorununa çözüm getiremedi.

2014 yılında yine Milliyetçi Hareket Partisinden, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Sözlü’de, ilerleyen yıllarda MHP – AKP yakınlaşmasına rağmen, Metro sorununu sonuçlandıramadı. Ve Metro, Adana’nın en büyük sorunu olmaya hala devam ediyor. Bu süreç zarfında, Metro’nun Ulaştırma Bakanlığına devri konusunda yapılan çalışmalar ise, sonuçsuz kaldı.  

DESTEK İSTEĞİ

2019 Yılında, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Zeydan Karalar’ın da, karşılaştığı en büyük sorun olan Metro’nun, Çukurova Üniversitesine kadar uzatılması için hazırlanan 2. Etap projesinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, hala onaylanmıyor olması  üzerine, Başkan  Zeydan Karalar 03 Şubat 2022 Perşembe gün, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda, bir gurup gazetecinin yanı sıra,  bürokratlarının da hazır bulunduğu, bir basın toplantısı düzenledi.

SESİMİZİ DUYURMALIYIZ.

Metro’nun, kendisi tarafından bir polemik haline getirilmesi gibi, bir düşüncesinin asla olmadığını, Çukurova Üniversitesine kadar uzatılması için hazırlanan 2. Etap projesinin,   Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanmıyor olmasının, nedenini bilmediğini belirterek, açıklamasında şunları söyledi:

ÇÖZÜLEMEZ

“Metro olmadan, Adana trafiği kesinlikle çözülemez. Metro aynı zamanda, Adana’lının yaşam şartlarını da olumsuz olarak etkiliyor. Yanı sıra da, Belediye’ye çok önemli maddi  külfet getiriyor. Bu da, Adana’lıyı mağdur ediyor olup, hizmetlerimizi de etkilediğin den, bunu da içime de  sindiremiyorum. Çözümü için, Adana ve Adana’lı olarak, hep birlikte hareket ederek, sesimizi duyurmalıyız.  Valimiz başta olmak üzere, şehrimizin tüm dinamiklerini Millet Vekillerimize.  Odalarımıza, Basına,  Sivil Toplum Kuruluşlarımıza buradan çağrı yapıyorum.

ANLATMALIYIZ

Cumhurbaşkanımıza, bu konuları ve Metroyu, doğru ve iyi bir birliktelikle, Adana için istediğimizi anlatırsak, destek olacağını sanıyorum. İsteklerimizin tamamı, Adana içindir.  Metronun,  2. Etabını ve Şehrin Kuzeyinde yapılması projelendirilen hafif raylı sistemi de,  dosyaya ekleyip, tekrar sunacağız. Bu proje tamamlandığın da, Adana trafiği de rahat bir nefes alacaktır. Metronun 2. Etabı, Akıncılardan, stada kadar  sekiz durak ile bağlanacaktır. Hafif raylı Sistem ise, Medlayn Hastanesinden Şehir Hastanesine kadar uzanacaktır. Bunlar tamamlandığın da, Adana trafiği önemli ölçüde rahatlatılmış olacak, Adana Halkının da yaşam şekli de, düzelecektir”  dedi.

MALİ DURUM

Başkan Karalar yaptığı açıklamada, Belediyenin gelir- gideri ve bazı mahallerin sel sularından kurtarılması ile ilgili olarak, açıklamalarda bulundu. Belediyenin, önceki dönemden kalan borçlarını ödemeye devam ettiğini belirtti.  Fiyat artışlarının başta akaryakıt olmak üzere, diğer giderleri de büyük ölçüde etkilediğini, buna rağmen borçların en asgari düzeye indirilmesi konusunda, başarılı çalışmalar yaptıklarını söyledi.

ARTIRMADIK

ASKİ’nin, su kullanım ücretini artırmayan tek belediye olduklarını belirtti. Diğer Büyükşehirlere göre, Adana’ya devletçe verilen maddi desteğin daha az olduğunu ifade etti.  Başarılı çalışmalar yapan bürokratlarına, teşekkür etti. Seyhan Belediyesinden devir alınan kent meydanın, büyük yük getirmeyeceğini ve çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Gelir -giderin denkleşmeye başladığını ifade etti.  Karalar açıklaması sonrası, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’ın, Pozantı su ile ilgili Sorusuna hukuki sürecin işlediğini söyledi. Metro konusunda ise, Belediye meclisinin desteğinin yeterli olup olmadığı sorusuna  da, “Bu konudaki gelişmeleri, sizin de takip ettiğini biliyorum. Bu konuda herhangi bir açıklama yapmayacağım” şeklinde cevapladı. Toplantı daha sonra,  karşılıklı sohbetle  sona erdi.  ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER