1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MİLLİ EĞİTİM VE HALK EĞİTİM VİRÜSE YAŞAM TANIMIYOR

MİLLİ EĞİTİM VE HALK EĞİTİM  VİRÜSE  YAŞAM TANIMIYOR
Bu haber 27 Nisan 2020 - 11:53 'de eklendi ve 820 views kez görüntülendi.

 Kaymakam Muammer Sarıdoğan Organize Ediyor.

MİLLİ EĞİTİM VE HALK EĞİTİM VİRÜSE  YAŞAM TANIMIYOR

Corona Virüs salgınına karşı, koruyucu tedbirleri en erken alan yerlerden birisi Pozantı oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ortak çalışmaları sonucu, üretilen maske ve tulumlar, vatandaşlar başta olmak üzere, kamu kuruluşlarına, esnaflara ve sağlık çalışanlarına  dağıtıldı.

İlçe Kaymakamı, Muammer Sarıdoğan Başkanlığında başlatılan tedbir toplantıları, kısa zamanda uygulama safhasına kondu. Başta, Sokağa çıkma kısıtlaması ve yasağı olmak üzere, toplumsal yerlerdeki sosyal mesafe uygulamalarının önemi ise, Belediye Hoparlörü aracılığı ile sık- sık vatandaşlara duyuruldu.

ORGANİZASYON BİRLİKTELİĞİ

Pazar yerlerinde, mesafeli alışverişin yanı sıra, izdihamın önlenerek sıra uygulaması ve belediyece Dezenfektan Tünelinin koyulması da, alınan tedbirler arasında yer aldı.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ve ekibinin de, Kaymakamlıkça alınan tedbirlere verdiği destek ve zabıta ekipleri ile, kontrollerini aralıksız devam ettirmesi, Pozantı da coronavirüsün etkilerini, adeta yok denecek kadar, asgariye ye indirdi.

Güvenlik güçlerinin de Otoban da, D/750 Karayolunda ve Akçatekir giriş çıkışlarında, devamlı kontrolleri de, virüs mücadelesi kadar, asayiş yönünden de etkili oldu.

MASKELİ ÜRETİM

Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan’nın, virüs mücadelesindeki bir başka “İLK’i” ise,  “MASKE” ve “SAĞLIK TULUMU” üretimini de  çok erken başlatarak dağıttırması oldu. Ve böylece,  Pozantı’lı maske  sıkıntısı yaşamadı. İlçe Milli Eğitim Müdürü  Hüdaverdi Yıldız ile,  ilçe Halk Eğitim Müdürü İbrahim Taytaş’ın, maske  ve tulum üretimi konusundaki hassasiyetleri de, virüse karşı başlatılan mücadele de, önemli bir etken oldu. Halk Eğitim Merkezi ile Teknik Okullardaki bu üretim   Pozantı’lıyı, virüse karşı rahatlattı.

ALTI BİN  MASKE

Bu uygulama ve çalışmalarla ilgili olarak,Pozantı Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Koronavirüse karşı alınan, tedbirleri kapsayan genelgeler çerçevesinde, İlçe Kaymakamımız Sayın Muammer Sarıdoğan’ın talimatıyla, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yanı sıra,  İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Taytaş ve Türkan İrfan Akün Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Kamil Yıldırım’ın iş birliğinde, gönüllü usta öğreticiler ve giyim bölümü öğrencileri tarafından üretilen, ALTI BİN  adet maske, başta kamu kurum ve kuruluşlarımıza, ilçemizde bulunan tüm esnaflarımıza, vatandaşlarımıza,  ücretsiz olarak dağıtımı devam etmektedir.

Diğer yandan, yine Halk Eğitimi Merkezimiz Usta Öğreticileri tarafından üretilen, Maske ve   Cerrahi Tulumların da, İlçemiz 80.Yıl Devlet Hastanesine teslimleri yapılmış olup, sağlık kuruluşlarımızın  ihtiyacına, anında cevap verilmeye devam olunmaktadır.”  

SİPERLİKLER

 Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, sıhhi ekipmanlarla ilgili bir başka çalışmayı ise, şöyle özetledi:

“Çukurova İlçesi Şehit Ali Öztaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Vakıfbank Ortaokulu personelleri tarafından üretilen koruyucu siperlikler, kurumumuz tarafından temin edilerek, 80.Yıl Devlet Hastanesine teslimleri yapılmıştır.

VEFA

İlçemizde Kurulan, Vefa Destek Grubu Faaliyetlerinde, İdarecilerimiz ve öğretmenlerimiz, aktif görev yapmakta olup, ihtiyacı olan vatandaşlarımıza hizmeti anında götürmektedir.  Valiliğimiz tarafından, Kaymakamlığımıza teslim edilen maskelerde, Vefa Destek Grupları tarafından kamu ve sağlık personellerine, vatandaşlarımıza ve ihtiyacı olan kuruluşlara, derhal ulaştırılmaktadır.”

 EĞİTİM

Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, dijital eğitimle ilgili olarak da şunları söyledi:

“Tüm dünyayı sarsan ve ülkemizin de etkilendiği, Covid-19 Salgını nedeniyle, Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı, İlk ve Orta dereceli okullarımızda da, eğitim -öğretim faaliyetleri, uzaktan eğitim şeklinde devam etmektedir.

Bu kapsamda, ilçemizde görev yapan 216 öğretmen, uzaktan eğitim ile, 2800 öğrencimize hizmet vermektedir. Sınıflar seviyesinde öncelikle 8. ve 12, Sınıflar düzeyinde ise, canlı sınıf uygulaması da yapılmaktadır.” Dedi.

Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, zaman- zaman sosyal mesafe çerçevesinde, virüse karşı devam etmekte olan çalışmaları, bizzat yerinde inceleyerek,  görüş alışverişini  devam ettirmektedir. ( Özel Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER