1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MUSTAFA ÇAY’IN SON BAŞKANLIK TOPLANTISI

MUSTAFA ÇAY’IN SON BAŞKANLIK TOPLANTISI
Bu haber 04 Mart 2024 - 10:36 'de eklendi ve 346 views kez görüntülendi.

Kadın Üyeler Şanslarını Zorlayacaklar.

MUSTAFA ÇAY’IN SON BAŞKANLIK TOPLANTISI

Pozantı Belediye Başkanlığına 31 Mart 2009 yılından itibaren 3 dönemdir seçilen, bunun 2.5 dönemini Belediye Başkanı olarak geçiren Mustafa Çay, Belediye Meclisinin 07 Mart 2024 Perşembe gün yapılacak olan son toplantısı ile, bu dönemki Başkanlık görevini de noktalayacak.  31 Mart 2024 yerel seçimlerinde ise, Başkanlığının devam edip etmeyeceğine Pozantı Halkı karar verecek.

MECLİS ÜYELERİ

Pozantı Belediye Meclisinde, bu dönem görev alan 15 Belediye Meclis Üyesinden 11’i ise,  siyasi hayatlarının son toplantısını yapmış olacaklar.

Cumhur İttifakının 2. sırasında yer alan Durmuş Taşpınar ile, 3. Sırada yer alan Kamil Erbil, Cumhuriyet Halk Partisinde ise 2. Sırada yer alan Ahmet Sarıaslan, seçilecekler sırasında yer alıyor.

Ak Parti Belediye Meclis Üyeliğinden istifa ederek, Yeniden Refah Partisine geçen ve 1. Sırada bulunan, seçildiği 2019 yılından itibaren meclis toplantılarına katılmama rekoru elinde bulunan ve aynı zamanda Cumhur İttifakının da gurup sözcüsü olan Yusuf Arısoy’unda, tekrar Meclis Üyeliğine seçilebilme olasılığı görülüyor.

Bu listenin 7.  Sırasında yer alan Murat Kutlu’nun ise, yeniden seçilmesi ise az ihtimalli olarak görülüyor. Bu listede kontenjandan 1. Sırada yer alan Aziz Şen’inin de seçilme ihtimali çok düşük  olduğu açıkca görülüyor. Bu liste sıralamalarına göre, mevcut  15 Meclis Üyesinden 4’ünün Meclis Üyeliklerine kesin gözü ile bakılıyorken, 11’nin ise siyasi hayatlarını  07 Mart 2024 son Meclis toplantısı  ile noktalamış olacaklar.

Deva Partisinden  ise, 6. Sıradan Fatma Yazıksız 8. Sıradan ise Songül Sayın liste yer aldı. İyi Partiden ise 5. Sıradan Aysel Güngör 9. Sırada Derya Çiçek, 10. Sırada Bediha Simge Doğan Kadın aday olarak değerlendirilirken seçilmelerinin ise, imkan dışı olduğu görülüyor.  

2009

2009 Yılında Pozantı Belediye Meclisinde, Ak Partiden Yıldız Arslantaş ile, MHP’den Ebru Doğucu  Pozantı Belediye Meclisinin ilk Kadın Üyeleri olarak görev yaptılar.

2014

2014 yerel seçimlerinde, Pozantı Belediye Meclisinde Kadın Üye sayısında önemli artış oldu..

Ak Partiden  İlkay Pancar, Nigar Kartal,  MHP’den Ebru Doğucu, CHP’den ise Hasibe Gültepe  Meclisin Kadın Üyeleri olarak görev yaptılar. Bu dönemin son iki ayında ise CHP’li Nuray Güven, boşalan Meclis Üyeliğine getirilen Kadın Üye oldu. Ve Böylece 5 Kadın Üye Belediye Meclisinde  görev almış oldular.

2019

2019 seçimlerine gelindiğin ise, Belediye Meclisinin Kadın Üye sayısında büyük düşüş oldu.  MHP’li  Ebru Doğucu Cumhur İttifakından 3. Dönemde de  seçilen Kadın Üye olarak yer aldı.   Yine Cumhur İttifakından, Ak Parti Listesinden seçilen Büşra Durmuş ise, yaklaşık 3 ay Belediye Meclis Üyeliği yaptıktan sonra istifa ederek, Yüreğir Belediyesine Mühendis olarak geçiş yaptı. Yerine ise, bir erkek üye geldi.

2024

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde ise, Cumhur ittifakından  Esma Kuşçutopal 11. Sırada yer alırken, aynı listede kontenjanın 2. Sırasından Sevgi Ayvalı’ya yer verildi.   CHP’den ise Fikriye Kozan 6. Sırada,  yine aynı listenin kontenjanından  1. Sırada ise Huriye Dinç’e  yer verildi.  Yeniden Refah Partisinde Şifa Gören 8. Sırada, Nuray Güngör ise 13. Sırada yer alan Kadın Üyeler oldular.

Deva Partisinden  ise, 6. Sıradan Fatma Yazıksız 8. Sıradan ise Songül Sayın liste yer aldı. İyi Partiden ise 5. Sıradan Aysel Güngör 9. Sırada Derya Çiçek, 10. Sırada Bediha Simge Doğan Kadın aday olarak değerlendirilirken kadın adayların ise, seçilmelerinin  çok zor olacağı görülüyor.  ( Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER