1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

O MÜFTÜ İLE İLGİLİ CHP’DEN KINAMA BİLDİRGESİ

O MÜFTÜ İLE İLGİLİ CHP’DEN KINAMA BİLDİRGESİ
Bu haber 07 Haziran 2021 - 11:11 'de eklendi ve 596 views kez görüntülendi.

  O MÜFTÜ İLE İLGİLİ CHP’DEN KINAMA BİLDİRGESİ

Önceki hafta, Ayasofya Camiinde Cuma Namazı öncesi  yaptığı  hutbe konuşmasında, Ulu Önderimiz  ve Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili  yaptığı çirkin konuşma ile, tepkileri üzerinde toplamaya devam eden,  İmam Mustafa Demirkan’a bir kınama da, Pozantı Belediye Meclisinin, dört  CHP’li üyesi olan, Mehmet Nuri Akkaya, Ahmet Sarıaslan, Seyhan İnce ve Bekir Gumru’nun, hazırladıkları ortak bildirinin,   Pozantı Belediye Meclisinin, 3 Haziran 2021 Perşembe gün yapılan, olağan toplantısında, gündem okundu.

CHP’ gurubunu Pozantı Belediyesinde temsil etmekte olan Mehmet Nuri Akkaya, Ahmet Sarıaslan, Seyhan İnce ve Bekir Gumru’nun ortak görüşlerini kapsayan, kınama yazısını Ahmet Sarıaslan’ının okuduğu, bildiri aynen şöyle:

“Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu ve İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi ve kurucu şahsiyetine yönelik özellikle  son dönemde artan saldırıları, üzüntü, öfke ve milli birliğimiz açısından endişe ile takip ediyoruz.

Bu kapsamda, 28 Mayıs 2021 Cuma günü Ayasofya Camiinde düzenlenen, devlet erkanında hazır bulunduğu bir programda, imam Mustafa Demirkan’ın, Mustafa Kemal Atatürk’ü kast ederek, kullandığı ifadeleri şiddetle kınıyoruz.

Bu zihniyette ve onun  savunucularına, şunu hatırlatmak isteriz. Ayasofya’nın bulunduğu  İstanbul’u 6 Ekim 1923’de düşman işlgainden kurtaran da Diyanet İşleri Başkanlığını kuranda Cumhuriyetimizin  Kurucusu Atatürk’tür.

Tarihimizde, İstanbul işgal altında iken, Milli Mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal ve Arkadaşlarına, “ katli vaciptir” diye fetva veren, işbirlikçi dürrizade’ler çıkmışsa da,  bu zihniyetin karşısında duran, “ her kim ki, Mustafa Kemal ve Kuva-yi  Milli aleyhine fetva verip düşmanlık yapan  bilin ki, onların damarlarında kafir kanı akar” diyen Sütçü imamlar vardır.

Atatürk’e yönelik, bu saldırıları  gerçekleştirerek, kendi tarihlerine ihanet edenler, Ulusal değerlerimizi, hedef almaktadır. Bu mesnetsiz saldırılardan en büyük zararı inancımız görmektedir.

Pozantı Belediyesi CHP Meclis Üyeleri olarak Atatürk’e yönelik bu saldırıları, bir kere daha kınıyor, ortak tarihimize ve değerlerimize karşı ihanet içinde olan, bu zihniyetin temsilcilerine  karşı hukuki olarak gerekenin yapılmasını talep ediyoruz” ( Haber: Hayriye Eroğlu)

   

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER