1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÖVÜN EY ÇANAKKALE CİHAN DURDUKÇA ÖVÜN

ÖVÜN EY ÇANAKKALE  CİHAN DURDUKÇA ÖVÜN
Bu haber 18 Mart 2024 - 13:35 'de eklendi ve 391 views kez görüntülendi.

Tarihe Destan Yazan Şehit Ve Kahramanlarımızın 109. Anı Yıldönümüne İthaf:

“ÖVÜN EY ÇANAKKALE  CİHAN DURDUKÇA ÖVÜN “

Yüce Türk Milletimizin, birlik ve beraberlik içinde verdiği Şanlı Mücadeleyi anlatan Çanakkale Zaferi, insanlık  Tarihinde benzerine az rastlanır bir  Kahramanlık Destanıdır.

Bu Savaşlar 18 Mart 1915 tarihinde, dönemin en büyük donanmalarına karşı, Türk Ordusunun Büyük  Zaferi ile kazanılmıştır. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma gününün 109. Anı Yıldönümü, 18 Mart 2024 Pazartesi gün tüm yurtta olduğu gibi, Pozantı’da da tören ve etkinliklerle kutlanacak.  

ATATÜRK

Bu Mücadelede, Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Askeri dehası, Çanakkale Savaşlarının başarılarında çok büyük etken olmuştur. Böylece itilaf devletlerinin Anadolu’yu ele geçirme planları da, sonuçsuz kalmıştır. Çanakkale Savaşları aynı zamanda Ulusal Kurtuluş Savaşımızın da başlangıcıdır.

KURTULUŞ MEŞALESİ

Tarihin en önemli zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi, Kahraman Türk Ordusunun Çanakkale Cephesi’nde verdiği mücadeleyi gösterir. Türk Tarihi başta olmak üzere, bütün dünya tarihini etkileyen bu zafer, dünya ülkelerindeki güç dengelerini değiştirmiş ve yeniden belirlemiştir. Çanakkale Cephesi; Anadolu Halkına umut, azim ve kararlılık aşılamış, Kurtuluş Savaşı Meşalesinin de yeniden yakılmasını sağlamıştır.

ORTAYA ÇIKARDI

Yüzyılın en büyük savaşlarından biri olan Çanakkale Muharebeleri’nde elde edilen zaferler, önemli bir dönüm noktasıdır. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan bu ilerleyiş, 1. Dünya Savaşı’nın en hassas bölümünü oluşturur. Bu savaşta Milletimiz yaklaşık 500 bin evladını Şehit vermiş ve muharebelerin zafere taşınmasını sağlayan Mustafa Kemal gerçeğini ortaya çıkarmıştır.

POZANTI

Çanakkale Zaferlerinde Pozantı da en fazla Şehit veren yerlerin başında gelmektedir. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’ın Dedesi Yenikonacık Köyünden Mustafa Süllüoğlu’da, diğer Şehitler gibi bu listede onurlu yerini almıştır. Gazetemizin Logosunun üst başlığı olan “ MİLLİ MÜCADELENİN KALESİ” ibaresi de, bu tarihi onurun yaşatılması amacıyla, yayınlarımız boyunca kullanılmaya devam edilecektir.

ANMA

Pozantı Kaymakamlığının Gazetemize uygulanmakta olduğu Ulusal günlerin kutlama programlarının, ambargo uygulanarak gönderilmemesi nedeni ile, Çanakkale Zaferinin Programının tamamını, kamuoyuyla paylaşamıyoruz.

Kaldı ki bu uygulama, Gazetemiz açısından hiçbir önem taşımıyor. “MİLLİ MÜCADELENİN KALESİ POZANTI GAZETESİ” olarak,  Ulusal günlerimizdeki yayın hassasiyetimizi, hiçbir engellemeyi dikkat almadan, bu Ulusal Anı günlerindeki görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz.

PROĞRAM

18 Mart Çanakkale Şehitlerimizin 109. Anı Yıldönümü dolayısıyla, Saat 09.30’da protokol tarafından Atatürk Anıtına Çelenklerin konulması ile başlayacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Şanlı Bayrağımız göndere çekilecek. Tören daha sonra protokol ve katılımcıların eşliğinde, Şehitlik ziyareti yapacak. Görevli İmam tarafından Kur-an Tilaveti okunacak.  Pozantı Müftüsü Ömer Ünverdi  tarafından Şehitlerimiz başta olmak üzere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarının Aziz hatıralarına hürmeten, Fatiha duası okunacaktır. 

Törenin son bölümü ise, Atatürk Kültür Merkezindeki etkinliklere sona erecektir. Devamında, Şehit Aileleri ve Şehit Mezarları ziyaret edilecek. Camilerde Mevlit okutulacaktır. ( Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER