1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ÇAY’IN AÇIKLAMASI

POZANTI BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ÇAY’IN AÇIKLAMASI
Bu haber 12 Temmuz 2021 - 10:37 'de eklendi ve 576 views kez görüntülendi.

POZANTI BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ÇAY’IN AÇIKLAMASI

Akçatekir Belde Belediyesi Eski Binası önüne, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından konulan, halk ekmek satış büfesi ile ilgili olarak, Belde Belediye Eski Başkanı Mehmet Kılınçkaya’nın gazetemize yaptığı, “ Belediye Binası Büyükşehrindir” şeklindeki açıklamasına, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, yaptığı cevabi yazılı açıklama aşağıdadır:

“MİLLİ MÜCADELENİN KALESİ POZANTI GAZETESİ

 5 Temmuz 2021 tarih ve Yıl:21 Sayı:1188 ile yayınlanan gazetenizin 4. Sayfasında Akçatekir Eski Belde Başkanı Kılıçkaya ile yaptığınız söyleşi ve ‘’Belediye Binası Büyükşehirindir’’ başlığıyla haberleştirmiş olduğunuz haber içeriğinde üzülerek müşahade etmiş olduğum Eski Başkan Mehmet KILIÇKAYA’nın kendi iş bilmez ve kanun tanımaz halinden üzüntü duydum. Bir insanın kendi meclisinden ‘’Belediye Hizmet Alanı’’ olarak imar değişikliği yaptığı Ruhsatsız olarak yaptığı kaçak binayı MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ Bey’e açtıracaksınız, sonra da bugün çıkıp kendi yanlış ve ayıbınızın sebep olduğu bu Adana Büyükşehir-Pozantı Belediyesi arasında yaşanan karmaşaya bilginiz olmadan çomak sokup, siyasi sahihlerle hesaplaşmak istediği Mustafa ÇAY’a karşı yaptığı binayı Adana Büyükşehir2in demesi onun kinini ortaya koymasından başka bir şey değildir. Ekte sunduğum belgelerde de görüleceği üzere 2014-2019 yılları arasında Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu bina bizimdir düşüncesi olmadığı için bilgimiz olmadı. 2019 yılında CHP Büyükşehiri kazanınca Bu Bina Bizim diyerek sahiplenilmeye başlanıldı ve 18.10.2019 tarihinde Pozantı Belediyesi Avukatı Necmettin ŞEN’in Adana Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğüne adımıza vermiş olduğu dilekçe ile daha çok Akçatekir Belediye Başkanlığınca mezarlık alanı içerisinde bulunan 4857,88 metrekarelik bir arazide 1210 metrelik alanda Akçatekirden devir alınan hizmet binasının olduğu gerekçesiyle kamu hizmeti verdiğimizi beyan ederek tespitini talep ettik. Bunun üzerine 6360 Sayılı Yasanın geçici 1. Maddesi gereğince Adana Valiliği’nin 09.05.2013 tarih ve 6109sayılı onayı ile oluşturulan Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonunun 12.03.2014 tarih ve 09/08 sayılı kararı ile Türkiye Genelinde olduğu gibi Adana İl Sınırlarında bulunan bütün mezarlıklar görev ve yetki nedeniyle Büyükşehir Belediyelerine devredildiğinden, üzerindeki binadan haklı olarak haberi bulunmayan Devir Komisyonu arsayı Adana Büyükşehir Belediyesine devretmiştir.

Ancak polemik konusu olan yer ve mevcut hizmet binası ile ilgili Pozantı Kaymakamlığı’nın Kadastro Müdürlüğü’ne yaptırdığı Alt Komisyon tespit evrakları sonrası 14.01.2020 tarihinde toplanan Devir Komisyonu Vali Yardımcısı Mustafa AYDIN Başkanlığında Adana Büyükşehir Belediyesince ekteki Kadastro Müdürlüğünün yazısı ile krokide belirtilen alanların mevcut kullanım durumlarına göre değerlendirilerek, halihazırda Pozantı Belediyesince kullanılan hizmet binalarının bulunduğu 1.120,70 metrekarelik alanın Pozantı Belediyesinin kullanımına verilmesi yönünde gerekli idari işlemin yapılmasını, aksi durumda Valiliğimizce yeniden değerlendirileceğinin bilinmesini Adana Büyükşehir Belediyesine ve Pozantı Kaymakamlığı ve Avukat Necmettin ŞEN’e dağıtımlı olarak bildirilmiş, Adana Büyükşehir Belediyesinin zorunlu olduğu idari işlemin tamamlanması beklenmektedir.” ( Açıklama)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER