1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü TBMM’de Soru Önergesi oldu:

Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  TBMM’de Soru Önergesi oldu:
Bu haber 01 Ağustos 2022 - 13:30 'de eklendi ve 522 views kez görüntülendi.

Millet Vekili Sümer, Yaşananlar Bir SKANDAL  Dedi:

Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü TBMM’de Soru Önergesi oldu:

Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun Başkanlığında,  27 Temmuz 2022 Çarşamba gün, İlçe Binasında Adana Millet Vekillerinden Orhan Sümer, Burhanettin Bulut ve Ayhan Barut’un yanı sıra, kalabalık bir partili gurubun katılımı ile bir toplantı düzenlendi.  

Bu toplantının en önemli ve dikkat çeken yanı ise, Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili iddialar oldu. CHP Adana Millet Vekili ve KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, diğer Adana Millet Vekillerinin de imzasını kapsayan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması isteği ile, Meclis Başkanlığına verilen soru önergesinde, 21 Mayıs 2022 günü yeni Adana Stadında, Ak Parti Gençlik  Kolları Başkanlığının düzenlediği, Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ının da katıldığı Gençlik Şölenine, vatandaşların taşıyan otobüslerin finansmanın sağlanmasının bir skandal olduğunu belirtti.  

SÜMER  SORDU?

Millet Vekili Sümer, Adana ve İlçelerinden kalkan otobüslerin paralarının, okul ödeneklerinden ödetildiğini iddia etti. Bununla ilgili belgelerin ellerinde olduğunu belirtti. Bunlar arasında da, en büyük ödemenin Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yapıldığını iddia ederek, şu açıklamada bulundu:

58 BİN TL

“ Vatandaşların otobüs ve minibüslerle taşındığı bu gençlik şölenine, sadece Pozantı İlçesinden, hukuka aykırı olarak 48 Servis aracına, 58 Bin Türk Lirası okul bütçelerinden ödenmiş olup,  belgeleri de  tarafımıza ulaşmıştır.

Bu taşıma konusunda, Adana’da da  tam bir skandal yaşanmıştır. Pozantı’da taşımalı eğitimde kullanılan öğrenci servisleri, aslında öğrenci taşıması gerekirken, o gün Pozantı’dan AKP’nin programının gerçekleşeceği stadyum alanına vatandaşları taşımış, bunu için ödenmesi gereken para da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün aracılığı ile,19 Mayıs’ta öğrenciler taşınmış gibi gösterilerek, okulların ödeneklerinden ödenmiştir.

Oysaki, 19 Mayıs’ta öğrenci servisleri çalışmamıştır. 48 servise, okul ödeneklerinden zorla ödetilen paranın bir servis için faturası 5 Bin Lira… Çocukların okul servislerini siyasi parti organizasyonlarında kullanıp, parasını da okul ödeneğinden ödeten bu iktidar, mutlaka bu hukuksuzluğun, hesabını verecektir.” Dedi. Sümer’in diğer iddiaları da kapsayan, soru önergesi aşağıdaki gibidir:

 

BAKAN ÖZER’E  SORULAR

“Servislerin öğrenci taşımadığı gün taşımış gibi gösterilerek çalıştırılması hukuka uygun mudur?

Konu ile ilgili hangi yetkili makamın izni vardır?

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin makam oluru olmadan, inisiyatif alarak okullara baskı yaptığı iddiası doğru mudur?

Sadece Pozantı ilçesinde 58 Bin Türk Lirası hukuksuz ödeme yapıldığı iddiası araştırılmış mıdır?

Adana’nın diğer ilçelerinde aynı durum söz konusu mudur? Bu durum ile ilgili Bakanlığınıza gelen şikayetler araştırılmış mıdır?

Taşımacılık sistemi üzerinden öğrenci servisi sağlayan araçlar başka hangi organizasyonlarda kullanılmıştır?

Okul servislerinin siyasi parti organizasyonlarında kullanılması hukuka uygunmudur?”

SORDUK?

 Millet Vekili Orhan Sümer’in açıklamasını kapsayan iddialarla ilgili olarak, Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız’ı, görüşlerini ve herhangi bir açıklama yapıp yapamayacağı konusu ile ilgili olarak aradık.

29 Temmuz 2022 Cuma Gün Saat 12.10’da, sonrasında Saat 14.00’de, kendisine telefonla ulaşmak istedik. Bize attığı cevabi mesajında, şuan müsait olmadığını, daha sonra görüşeceğimizi belirtti. Biz bununla da yetinmedik. Bu defa, arama nedenimizi bir mesaj yolu ile ilettik. Cevabını da henüz alamadık.

DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

 Millet Vekili Orhan Sümer’in  bu açıklamasında, bir ayrıntı çok dikkatimiz çekti. Geçtiğimiz 19 Mayıs 2022  Gençlik ve Spor Bayramı törenleri, Pozantı’da ilk defa Kapalı Spor Salonunda kutlanacağını öğrenmiş idik.  

Dikkatimizi çeken bu ayrıntıyı, önce Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız’dan öğrenmek  için kendisi ile görüştük. Programı yapanın kendisi olmadığını, hava şartlarının göz önünü alınarak böyle bir yola başvurulmuş olabileceğini bize söyledi.

19 Mayıs kutlama törenlerinin çelengini koyan, Pozantı İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Zeybek’e kutlamanın neden kapalı spor salonunda yapılacağını sorduk? Kendisi de cevaben” Bana ne talimat verilmişse ona uyuyorum” şeklinde oldu.  

Bu araştırmalarımızın sonuçları, bize tatmin etmedi. İlçe Kaymakamı Hüseyin Aydın’a bu soruyu sormak üzere telefonla ulaşmak istedik. Başarılı olamadık. Özel kalemi aracılığı ile de, kutlama törenlerinin kapalı Spor Salonunda yapılacağını bir defa daha öğrenmiş olduk. Yurt genelinde açık meydanlarda kutlanan 19 Mayıs Törenlerinin, sadece Pozantı da ilk defa Neden Kapalı Spor Salonunda yapıldığını, gazetemiz de manşet olarak değerlendirdik. Bu konuda, hiçbir yetkiliden hiçbir açıklama gelmedi.

Millet Vekili Sümer’in iddiaları arasında ise, Pozantı’daki öğrencilerin, sanki 19 Mayıs günü taşınmış gibi gösterildiğini ancak, 19 Mayıs da servislerin çalışmadığını da öğrenmiş olduk. Şimdi aklımıza takılan, acaba 19 Mayıs törenlerinin kapalı spor salonun da yapılmasının ardındaki gerçeğin ne olduğudur?   ( Haber: Tamer Ünal)   

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER