1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Pozantı imar komisyonu KALE gibi

Pozantı imar komisyonu KALE gibi
Bu haber 05 Şubat 2017 - 14:37 'de eklendi ve 1.084 views kez görüntülendi.

İmar Komisyonu ‘KALE’ gibi

Yerel yönetimlerin çeşitli komisyonları mevcut meclis üyeleri arasından seçilir… Hepsinin ayrı ayrı, görevleri vardır. Ama tek amaçları ise; temsil ettikleri il veya ilçedeki her türlü gelişmeyi vatandaşın lehine oluşturmak, modernleşme ve çağdaşlaşma yolunda çalışma sergilemektir.

Nisan ayı içerisinde Belediye meclislerinde yine komisyon seçimleri yapılacak. Bu komisyonlar içiresinde en önemlisi ve de ‘olmazsa olmazı’ konumunda bulunan ise İmar Komisyonu’dur. Şehircilik ve kent estetiği açısından son derece önemli olan bu komisyon aynı zamanda belediyelerinde en yumuşak karnıdır. Yapılacak bir yanlışlık başta belediye başkanı olmak üzere meclis üyelerini çok büyük töhmet altında bırakır. Bu yanlışlıkların yargıya taşınması ise sonu hiç de iç açıcı olmayan yargı kararları ile sonuçlanır.

Pozantı Belediye Meclisi’nin 2014 yılından itibaren seçilen Belediye meclis üyelerinin aralarında seçimle oluşturdukları İmar komisyonu ise diğer tüm belediyelere örnek olabilecek bir titizlik içerisinde çalışmakta ve İmar değişiklikleri ile İmar tadilatları konusunda; başvuruları değerlendirirken bizzat yerinde görerek yaptıkları incelemeler sonrası en doğru kararı verebilmek için uzun toplantılar yapmaktadırlar.

Pozantı Belediyesi İmar Komisyonu başkanlığını jeoloji Mühendisi Yalçın Gürgen yürütmektedir. Kendisinin aynı zaman Büyükşehir Belediyesi’nde Pozantı’yı temsil ediyor olması ilçemiz ile Büyükşehir Belediyesi arasında adeta köprü görevini üstlenmektedir. 5. kişilik İmar Komisyonu’nun en önemli özelliklerinden birisi de belediye meclisi tarafından kendilerine gönderilen konulardaki görüşme hassasiyeti ve sonunda genelde oy çokluğu ile aldıkları kararlardır. İmar Komisyonu’nun bu olumlu yönü; meclis toplantılarında da dikkat çekerken, meclis üyeleri de imar komisyonundan gelen kararlara son derece saygılı davranarak, çok büyük bir bölümünü de gönül rahatlığı içiresinde onaylamaktadır.

İmar Komisyonun bayan üyelerinden Nigar Kartal da yine bu komisyonun ince eleyip sık dokuyanlarından biridir. Arkadaşları gibi kendisi de görüşlerini hiç bir tereddütte meydan vermeden hem komisyon toplantısında hem de meclis toplantısında telaffuz etmesiyle dikkat çeken bir siyasetçidir.

Pozantı Belediye Meclisi’nin bir diğer üyesi olan ve her konuyu sonuna kadar didik didik ederek, ince eleyip sık dokuduğu bilinen ve bu yüzden de genelde ‘bay muhalefet’ olarak bilinen Mehmet Yurtçu’dur. Mehmet Yurtçu özellikle Akçatekir konusunda zaman zaman öyle çıkışlar yapıyor ki; bu tutumu İmar komisyonu’ndaki diğer meclis üyelerine de bir anlamda yol gösterici oluyor.

Meclisin yine en haraketli ve tuttuğunu koparan isimlerden birisi ise Hasibe Gültepe’dir. Hayat Su’daki muhasebecilik görevinin kendisine kazandırdığı titizliği hem belediye meclis üyeliğinde hem de İmar Komisyonu’nda genelde alınan oy çokluğu kararında önemli bir etken olmaktadır.

İmar Komisyonu’nun deneyimli isimlerinden birisi ise mevcut belediye meclis üyelerinden en eski siyasetçi konumunda olan ve özellikle Akçatekir’deki yapısal gelişmeyi Akçatekir belde belediyesi meclis üyesi iken edindiği tecrübe ve kazanımlar ile Pozantı Belediye Meclisi’nin ve İmar komisyonun fikir üreticisi olmayı sürdüren Zeki Bülbül’dür.

Pozantı Belediye Meclisi’nin aldığı bir diğer önemli konu ise tüm komisyonlarda isteyen her belediye meclis üyesinin hazır bulunarak görüşleri ile seçilmiş olan diğer belediye meclis üyelerini yönlendirici olmaları…

Pozantı Belediye Meclisi’nin diğer hiç bir belediye meclisinde rastlanmayan büyük bir ahenk içiresinde çalışmalarını devam ettirmeleridir. İşte ‘KALE’ gibi sağlam olan başta İmar Komisyonu ve diğer komisyonların seçimleri Nisan ayı içerisinde yenilenecek… Değişiklik olur mu olmaz mı onu şimdiden kestirmek olası değil ancak İmar Komisyonu gibi her an yasalarla yargılanabilecek böyle bir oluşumun dağıtılmayarak aynı üyelerle devam ettirilmesi başta kamuoyunun olmak üzere siyasi partilerin de en önemli kararlarından biri olacaktır.

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER