
POZANTI KONUŞUYOR
EROĞLU İLE YOLA DEVAM MI?
Adana da, günlük olarak yayınlanmakta olan “EGEMEN GAZETESİNİN” 22 Kasım 2019 Cuma günkü manşeti, Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili idi. Habere göre, Cumhuriyet Halk Partisinde kongre süreci başladı. 14 Aralık 2019- 27 Ocak 2020 tarihleri arasında, ilçe kongreleri yapılacak. 03 Şubat – 02 Mart 2020 arasında da il kongreleri gerçekleştirilecek. 31 Mart 2019 seçimleri öncesinde, CHP Adana İl Başkanı Emrah Kozay’ın, istifası ile boşalan İl Başkanlığına vekalet etmekte olan Mehmet Çelebi, büyük bir olasılıkla, İl Kongresinden seçilmiş başkan olarak çıkacak. Adana’nın en büyük İlçelerinden Seyhan, Çukurova, Yüreğir, Sarıçam ve Ceyhan da, İlçe Başkanlıkları halen vekaleten yürütülüyor.
KOZAN VE POZANTI
EGEMEN GAZETESİNİN haberine göre, Pozantı ve Kozan da ise, İlçe Başkanları değişmeyecek. Bu duruma göre Pozantı da Şenol Eroğlu, Kozan da ise, aynı konumdaki Bünyamin Sedefoğlu Başkanlık görevlerine, kongreler ile aynı şekilde, seçilmiş olarak devam edecekler. Tufanbeyli de ise, iki dönemdir Belediye Başkan Adayı olan Ahmet Ertük, büyük bir olasılıkla İlçe Başkanlığına gelecek gibi görülüyor.
TEK HAKİM KARALAR
Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Örgütünün, tek hakimi olarak etkisini sürdürmekte olan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, bu konumunu sürdürebilmek için, İlçe ve İl Kongresinin belirleyici olacağına da kesin gözüyle bakılıyor.