1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’DA ÇAY DÖNEMİ SONA ERDİ…

POZANTI’DA ÇAY DÖNEMİ SONA ERDİ…
Bu haber 19 Ocak 2024 - 10:54 'de eklendi ve 649 views kez görüntülendi.

Umutla Bekledi Ama… Aday Gösterilmedi

POZANTI’DA ÇAY DÖNEMİ SONA ERDİ

Siyasi hayatının üçüncü denemesinde 2009 ve 2014, yıllarında Milliyetçi Hareket Partisinden iki defa, 2019’da ise yine Milliyetçi Hareket Partisinden Cumhur İttifakı Adayı olarak gösterilen ve Pozantı Belediye Başkanı seçilen Mustafa Çay’ın, Pozantı Belediye Başkanlığı, 31 Mart 2024 Ayında yeniden aday gösterilmemesi nedeni ile, sona erecek. Bu tarihten sonra, siyasi hayatının devam edip etmeyeceği ise belli değil.

HATALI AÇIKLAMA

Özellikle Cumhur İttifakından seçildiği 2019 yılından itibaren Pozantı da, her geçen gün  vatandaşların eleştiri oklarının hedefi olmaya başlayan Mustafa Çay, giderek yıpranmaya başladı.

Hiç beklenmedik bir anda ve mensubu bulunduğu Milliyetçi Hareket Partisinin, örf ve gelenekleri ile bağdaşmayacak bir şekilde yaklaşık üç yıl önce, Adana’da TV kanalında yaptığı bir canlı yayında, “ Ben artık Pozantı’ya Belediye Başkan Adayı olmayacağım  Çukurova Belediye Başkanlığına aday adayı olacağım. Ancak Genel Başkanım isterse, Pozantı’ya yeniden aday olurum” şeklindeki açıklaması, Pozantı’yı hareketlendirirken, partisince de hoş karşılanmadığı iddiaları ise, siyasi kulislerde sıkça ve eleştirel bir şekilde konuşulmaya başlandı.

SORDUK ?

Bu gelişme ile ilgili olarak, dönemin MHP Adana İl Başkanı olan Sayın Bünyamin Avcı’ya, Pozantı’ Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın bu açıklamasını sorduk? Aldığımız cevap aynen şöyle oldu:

“Başkan Mustafa Çay’ın, böyle bir kararından bizim il olarak hiç haberimiz yok. Bu kendi kararıdır.  İsteyen aday adayı olabilir. Ancak partimizde adaylık konusundaki tek yetkili, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’dir” şeklindeki açıklaması ise, hayli manidar oldu.

YETİNMEDİ…

Çay bu açıklaması ile yetinmedi. Daha önceki yayınlarımızda da  yazdığımız  gibi, Pozantı Belediyesinin makam aracı ve imkanları ile, Adana da gezmedik basın -yayın organı bırakmadı. Bunlarla yetinmedi.  Yaptığı nokta ziyaretleri ile, paylamışlar yapmaya başladı. Ve  açıklamalarında da,  Çukurova Belediye Başkan Adaylığı  için, ekiplerini oluşturduğunu, seçim ofisini bile tuttuğunu, projelerini hazırladığının ve bu konuyla ilgili  yaptığı her ziyareti de  kamuoyu ile paylaşmayı sürdürdü.

GÜN BATIMI

Çay  kendi sanal ortamından yaptığı bir paylaşımda Çukurova’ da Gün Batımını seyr ettiğini belirtirken kendi siyasi batışını ise, ne zaman seyretmeye  başlayacağının farkında olamadı.   Çayın bu paylaşımı da, Pozantı’daki Başkan Adaylığı bekleyenler tarafından da yine sıkça dillendirilmeye devam edildi.

SUSTU

Başkan Çay’ın Çukurova hayali ile ilgili konuşmaları ve paylaşımları, yaklaşık  altı ay önce  birden bire sona erdi.   Paylaşımlarını kesti.  Adana’daki basın -yayın organları ziyaretlerini noktaladı. Ve hiç beklenmedik bir anda da “ Ben tekrar Pozantı’ya döndüm. Pozantı’ya tekrar Belediye Başkan Adayı olacağım” şeklindeki açıklaması ile de, siyasi bir dönüş yaparak,  Pozantı ile ilgili hizmet paylaşımlarını da, sanal ortamından tekrar yenilemeye başladı. Bizim bu konuyla ilgili olarak da yaptığımız yayınları, kendince gerçek dışı göstermek istedi ise de, bunda da yine başarılı olamadı.

UNUTULMAZ

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin kamuoyunca da bilinen ve her zaman takdir edilen tartışılmaz bir ilkesi vardır.  “MHP’de Göreve talip olunmaz. Görev verilir.”  Seçildiği üç dönemin 2.5 döneminde, Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Çay’ın, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin, bu kararlı ve ilkeli tavrını özümseyememiş olması ise, kendisi açısından affedilmez bir hata oldu.

BİTİŞ

Başkan Mustafa Çay’ın parti felsefesi dışındaki bu davranışının çok büyük bir hata olduğunu, MHP Genel Merkezindeki üst yöneticilerinin, kendisine bizzat söylendiğini bizde bazı kaynaklardan öğrendik. 

Başkan Çay, 2024 yılında tekrar aday gösterilerek kazanacağı şeklindeki düşüncesinden hareketle bazı meclis üyelerine yaptığı konuşmada, “2024 yerel seçimleri sonrası, sizin önemli bir bölümünüzle ile beraber olamayacağım. Ama ben yoluma devam edeceğim” şeklindeki umutlu adaylık beklentisi, 10 OCAK 2024 Sabahı hüsranla sona erdi.

Çay’ın yerine, aile geleneğinden Milliyetçi Hareket Partili olan Ali Avan’ının açıklanması ile, Mustafa Çay’ın Belediye Başkanlığı dönemi de, 31 Mart 2024 tarihi itibarıyla şimdilik sona erecek.

DEVAM EDECEĞİZ

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın son üç yılındaki icraatlarının bazılarının doğru olmadığını, yayınlarımızla eleştirdik. Kendisi, zaman -zaman  canlı yayınla, bizi kamuoyunda  rencide etmek istedi. Biz, cevap vermedik. Kendisiyle ilgili bu yazımız, bitişinin sonun başlangıcıdır. Belediye Başkanlığı dönemi ile ilgili eleştirel yayınlarımızı, zaman -zaman Pozantı Halkı ile paylaşmaya devam edeceğiz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER