1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’DA CHP AĞIRLIKLI BELEDİYE MECLİSİ

POZANTI’DA CHP AĞIRLIKLI BELEDİYE MECLİSİ
Bu haber 15 Nisan 2024 - 10:14 'de eklendi ve 213 views kez görüntülendi.

Başkanlığı Alamadılar. Ama 25 Yıl Sonra Çoğunluğu Sağladılar…

     POZANTI’DA CHP AĞIRLIKLI BELEDİYE MECLİSİ

Mahalli İdareler Seçim sonuçlarının resmi olarak açıklanması, Başkan ve Belediye Meclis Üyelerinin belli olurken, siyasi hareketlilikte devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi seçim haritasında olduğu gibi Adana’da da, mevcut Başkan Zeydan Karalar %46.57 önemli oy oranı ve 550. 531 oy alarak, Belediye Başkanlığını devam ettirdi. Aynı zaman da, Belediye Meclisinde de çoğunluğu sağladı. Rakibi Cumhur İttifakının Adayı  Fatih Mehmet Kocaispir ise, %37.43 oranı ile 442.486 oyla seçimi ve Belediye Meclisindeki çoğunluğu da  kaybetti.

POZANTI

Pozantı da ise alınan seçim sonuçları, tam bir sürpriz oldu. Bir zamanlar siyasetin küçük Moskova’sı  olarak nitelendirilen Pozantı da, 1999 yılından itibaren Başkanlık ve Meclis Üyeliklerinde, çoğunluğu hep sağ partilere kaptırdı. Bu sonuçta Cumhuriyet Halk Partisinin Pozantı da,  siyasi yönden sonu oldu. Bu süreç 25 yıl sürdü. 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde ise,  Cumhuriyet Halk seçimlerinde ilginç bir sonuç elde etti. CHP’nin Adayı Şenol Eroğlu 4.975 oy alırken, rakibi Cumhur İttifakının Adayı Ali Avan ise 5.080 oy ile Belediye Başkanlığını kazandı.  

BELEDİYE MECLİSİ

Belediye Başkanlığının bu şekilde sonuçlanmasına karşılık, Pozantı  Belediye Meclisinde çok büyük bir siyasi sürpriz yaşandı.

CHP

15 Üyeli Pozantı Belediye Meclisinde Cumhuriyet Halk Partisi  %36.43’lük oran ve 4.805  oy ile birlikte Mehmet Yücel, Ahmet Sarıaslan, Burak Köse, Emre Can Solmaz, Atila Korkmaz ve Fikriye Kozan’nın yanı sıra, iki Kontenjan üyesi olan Huriye Dinç ve Hayrullah Sezer ile birlikte,  8  Meclis Üyesi birden çıkardı.

CUMHUR İTTİFAKI

 Ali Avan’la Pozantı Belediye Başkanlığını kazanan Cumhur İttifakı ise, %36.34’lük oran ve 4.793 oy ile, Kürşat Akpınar, Durmuş Taşpınar, Kamil Erbil, Fehmi Konuk, İsmail Ergin ve Mehmet Öner olmak üzere,  6 Belediye Meclis Üyesi çıkardı. 

YRP

Yeniden Refah Partisi ise, %17.44 oran ve 2.300 oy ile, Yusuf Arısoy’u Belediye Meclisi Üyesi  olarak çıkarabildi

SONUÇ

Pozantı Belediye Meclis Üyeliğinde alınan bu sonuç, Adana Genelindeki Belediye Meclisi  Seçimleri arasında, en ilginci oldu. Böylece Pozantı Belediye Meclisinde, Cumhur İttifakı Ali Avan’la Belediye Başkanlığı kazanırken, Mecliste ise çoğunluğu Cumhuriyet Halt Partisine kaptırmış oldu. Bu  gelişme de, Pozantı’lılar tarafından siyasetin en büyük sürprizi olarak değerlendirildi.  

SEÇİMLER

Pozantı Belediye Meclisi bu üye dağılımı ile ilk toplantısını, 09 Nisan 2024 Salı Arefe günü Saat 10.00’da yaptı. Belediye Başkanı Ali Avan bu toplantı öncesi, Belediye Meclisinin gurubunu oluşturan Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhur İttifakı Üyeleri ile, görüş alışverişinde bulundu. Seçimlerin ılımlı ve samimi bir ortam içerisinde geçmesinin böylece en önemli adımını atmış oldu. Daha sonra, öncelik taşıyan beş komisyonun seçimi yapıldı.

BAŞKAN VEKİLLİĞİ

Belediye Başkanını yokluğunda, Belediye Meclisini temsil edecek olan 1. Ve 2. Başkan Vekilliği seçimleri yapıldı. CHP’li Burak Köse birinci, yine CHP’li Huriye Dinç oy birliği ile İkinci Başkan Vekili olarak seçildiler.

KATİPLİK VE ENCÜMEN

Meclis Katipliğine seçilen iki isim, yine CHP’li Fikriye Kozan ile, Partilisi Emre Can Solmaz oldu. Bir başka önemli komisyon olan Encümen Üyelikleri ise, yine CHP’lilerden oluştu. Mehmet Yücel ve  Ahmet Sarıaslan bu komisyona seçildiler.  

İMAR

Beş üyeli İmar Komisyonunda ise yasa gereği olarak, diğer partilerden de üye seçilme zorunluluğu bulunuyor. Buna göre İmar Komisyonuna  CHP’li Üyelerden Burak Köse, Atila Korkmaz ve Ahmet Sarıaslan ile,  Cumhur İttifakından Kamil Erbil ve İsmail Ergin komisyona seçildiler.

PLAN BÜTÇE

Belediye Meclisinin diğer beş üyeli komisyonu ise Plan Bütçe’dir.  Buraya da yine,  CHP’li üç Üye Huriye Dinç, Emre Can Solmaz, Hayrullah Sezer ile, Cumhur İttifakından  Durmuş Taşpınar ile Fehmi Konuk seçildiler. Böylece Cumhuriyet Halk Partisi, ilk seçimi yapılan beş komisyonda da çoğunluğu sağlamış oldu. Bu beş seçimde oy birliği ile sonuçlandı.  

İKİNCİ TOPLANTI

Pozantı Belediye Meclisinin ikinci toplantısı, 19 Nisan 2024 Cuma gün Saat 14.30’da yapılacak. bu toplantı da da diğer komisyonların seçimi gerçekleştirilecek. Yine bu  seçimlerde de,  CHP’li üyelerin ağırlıklı olması bekleniyor. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin bu şekilde sonuçlanmış olması da, Cumhuriyet Halk Partisinin son 25 yıldaki en büyük başarısı olarak değerlendiriliyor.

TEŞEKKÜR  

Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan, seçimler sonrasında yaptığı bir konuşma ile, komisyon seçimlerinin sakin, samimiyet ve büyük bir olgunluk içerisinde geçmesinden dolayı da,  tüm üyelere teşekkür etti. ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER