1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’DAN KISA- KISA

POZANTI’DAN KISA- KISA
Bu haber 08 Ağustos 2022 - 14:09 'de eklendi ve 468 views kez görüntülendi.

POZANTI’DAN KISA- KISA

NEDEN ÇALIŞMIYOR ?

Pozantı PTT Müdürlüğü Binası önünde bulunan ATM gişesinin, bir haftaya aşkın bir süreden beri, çalışmadığı duyumlarını aldık. Yaptığımız araştırmada, bunun doğruluğunu öğrendik.  Pozantı PTT Müdürüne soruyoruz?  ATM gişesi ne zaman vatandaşların hizmetine girecek?

KADROSU YOK

80. Yıl Pozantı Devlet Hastanesinde, Kardiyoloji ve Beyin Cerrahi Uzmanı olmadığı, vatandaşların bizlere ilettiği en önemli konulardan biri oldu. Araştırmaya başladık. Hastane Başhekimi Sayın İshak Basetemur’u arayarak, kendisine sorduk?  Başhekimin cevabı aşağıdaki şekilde oldu:

DOĞRU

“Duyumlarınız doğru. Ancak Pozantı 80. Yıl Devlet Hastanesi, sağlık hizmetleri sıralamasında D Gurubun da yer alıyor. Bu guruptaki hastanelerde, Kardiyoloji ve Beyin Cerrahi Uzmanları kadroları olmadığı için, doğal olarak bizim hastanemize de bir atama yapılamıyor” dedi.  

TAMAM

80. Pozantı Devlet Hastanesi Başhekimi İshak Basetemur ile, yaptığımız telefon görüşmesinde, kendisine sorduğumuz bir başka soru ise, hastanenin diğer branşlarındaki uzman doktorlarla ilgili oldu. Ve şöyle cevapladı:

“80, Yıl Pozantı Devlet Hastanesi uzman doktor konusunda, fazla eksiği olmayan bir sağlık kuruluşudur. Hastanemizde halen, iki Dahiliye, iki Acil Servis, bir Çocuk, bir Anestezi ve bir Kadın Doğum Uzman Doktorlarımız hizmet vermektedir. Genel Cerrahi bölümümüzdeki uzman hekim eksikliğini ise, Adana’dan geçici görevle gelen meslektaşlarımızla gidermekteyiz. İmkanlarımız ve gücümüz nispetinde, tüm kadrolarımızla birlikte,  vatandaşlarımızın sağlık sorunlarını önleme  konusundaki çabalarımızı, devam ettiriyoruz” dedi.

TRAFİK

Pozantı trafiği, yıllardır çözüme kavuşturulamayan bir sorun olmayı sürdürüyor. Özellikle Atatürk ve Alay Caddeleri üzerindeki bazı işyeri sahiplerinin, özel araçlarını bu cadde üzerine park ediyor olmaları, bu yolları büyük ölçüde daraltıyor. Bu trafik sıkışıklığı yürümeyi zorlaştırdığı gibi, alışveriş yapılmasını da, fazlası ile etkiliyor.

Yaylacıların, alışveriş için Pozantı’ya kendi araçları ile gelmek zorunda olmalarının yanı sıra, araç park edecek bir alan bulamamaları ve onlarında araçlarını mecburen, bu caddelere park etme zorunluluğu ile karşı -karşıya bırakıyor olması, trafik akışını içinden çıkılmaz hale getiriyor.

Atatürk Caddesinde dikkat çeken bir diğer aksaklık ise, Halk Bankası önünde bulunan büyük rögar kapağı oluyor. Metalden yapılan bu rögar kapağı üzerinden geçmek zorunda kalan araçların çıkardığı gürültü ise, zaman -zaman korkulu anların yaşanmasına sebep oluyor.  

ÖRNEK

Atatürk Caddesi üzerindeki  trafik sorununu çözen tek Kaymakam ise,  2004-2005 yılları arasında İlçe de  görev yapan Osman Beyazyıldız oldu. Beyazyıldız, Atatürk Caddesinde sadece tek yönlü olarak, trafik akışına onay verdi. Bununla da yetinmedi. Özel araçlarını, işyerlerinin önündeki cadde üzerine  park edenlere de, trafik polislerine verdiği talimatla  devamlı ceza kestirdi. Bu kararından da, hiçbir şekilde ödün vermedi. Ve sonuçta da, bu cadde üzerinde  çok rahat bir trafik akışı sağlanmış oldu.

 TOKİ

Pozantı’lı, TOKİ konusunda en şansız yerlerden birisi. Belediye Başkanlarının, yeterli büyüklükte “ARSA YOK” şeklindeki savunmalarına ise, vatandaşlar hiçbir zaman inanmadılar. Geçmiş yıllarda, Belediyenin anket çalışması ile başlattığı önceki Kaymakamlardan birinin de,  desteklediği bu konudaki çalışmalar  gerçeğe dönüşmedi. Sadece söz ve kağıt üzerinde kaldı. Bu olumsuz gelişme sonrasında da, Pozantı Halkı konut edinme konusunda müteahhitlerin insafına terk edilmiş oldu.  

Bunu fırsat bilen bazı isimler, inşaatçılıkla ilgili bilgi, beceri ve yetenekleri olmamasına rağmen, inşaat müteahhitti kesildiler. Başta, araç park yerleri ve yeşil alanı olmayan çok katlı binalar, Pozantı da yükselemeye başladı.  Bu inşaat furyası fazla uzun sürmedi. İşi bilmeyen bazı müteahhitler, başladıkları inşaatları ya devir ettiler. Ya da yarım bırakarak, Pozantı’dan ayrıldılar. Bu dönemin sona ermesi ile birlikte, Pozantı’da çok katlı inşaat yapımları adeta durma noktasına geldi. Yayla evlerine rağbet arttı.  Ama Pozantı’lılar, müteahhitlerin insafından kurtulamadı. TOKİ rafa kaldırıldı. Niğde’nin Çamardı İlçesi bile, TOKİ konutlarından faydalanırken, Pozantı da ise, TOKİ için bir arasa bulunamadığı gerekçesi el hayata geçirilemedi. Ve böylece  gelir seviyesi düşük olan Pozantı halkının,  Devlet aracılığı ile konut sahibi olma hayalleri de, suya düşmüş oldu.  

DOĞALGAZ

Pozantı’nın, taşımalı doğalgaza kavuşturulması için, Gazetemizin başlattığı yayınlar, adım- adım gerçekleştirilmeye başlandı. Yaklaşık üç yıl önce, Belediye Meclis toplantılarında, Pozantı’nın taşımalı doğalgaza kavuşturulması ile ilgili olarak, çalışmalar başlatıldı.  Her partiden birer temsilciden oluşan komisyon, taşımalı doğal gaza sahip bulunan Karaisalı’da, incelemeler yaptı. Devamın da, AKSAGAZ yetkilileri ile görüşler başlatıldı. Ancak olumlu bir sonuç alınamayınca da,  çalışmalarda durduruldu.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal, sözlü ve yayın yolu ile konun takipçisi olmaya devam etti. Pozantı’ya gelen  ve büromuzu da ziyaret eden, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ay’a, Ünal Doğalgazla ilgili bilgi verdi. Başkan Mehmet Ay, o dönemde Belediye Meclis Üyesi olan ve  sonrasında, sürpriz bir  istifa ile Meclis Üyeliği ve Ak Partiden istifa eden Selçuk Çoşkun’u,  doğalgazın takipçisi olması konusunda görevlendirdi.  Ve gelişmelerle ilgili olarak da, kendisinin de sık -sık bilgilendirilmesini istemişti.

Pozantı’nın doğalgaz konusu, Adana’ya gelen dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakana Valilikte yaptığı toplantı da iletildi.  Ak Parti Adana Millet Vekilleri konuyu gündemde tutarak, Doğalgaz tedarik ve dağıtımını yapmakta olan AKSAGAZ yetkililerine, gerekli talimatı verdiler. AKSAGAZ’ın ilgilileri, Pozantı’ya geldiler. Önce dolum yeri tespitinde bulundular.  Gaz dağıtım güzergahını belirlediler. Ve geçtiğimiz haftalarda da kazı çalışmalarını başlattılar.  

Önemli bir aksaklık  olmaması halinde, Pozantı 2023 yılın da taşımalı doğalgaza kavuşacak. İlk etapta, Hastane Caddesi,  Alay Yolu ve Atatürk Caddesi üzerindeki işyerleri ve konutlar doğalgaza kavuşacak. Böylece, Pozantı’nın doğalgaza kavuşturulması konusunun, imkansız olduğunu söyleyenlerde, bu konuda yanılmış oldular. Aynı şekilde, Pozantı’nın TOKİ’ye kavuşturulmasını, “MÜSAİT ARSA YOK” şeklinde savuşturmak isteyenler de, tıpkı  doğalgaz konusunda olduğu gibi, bunda da yanılmış olduklarını mutlaka öğreneceklerdir. Biz ise,  Gazete ve Gazeteci olarak, TOKİ ile ilgili yayınlarımızı sonuna kadar, sürdürmeye devam edeceğiz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER