1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’DAN KISA- KISA

POZANTI’DAN KISA- KISA
Bu haber 30 Ağustos 2021 - 12:35 'de eklendi ve 530 views kez görüntülendi.

POZANTI’DAN KISA- KISA  

ÇULHAOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Geçen haftaki, “POZANTI KONUŞUYOR” sütununda yer verdiğimiz, “POZANTI’DA NE KADAR İYİ” başlıklı haberimizin içeriği, İYİ Parti Pozantı İlçe Teşkilatı ve bir bölümü de, İYİ Partinin Adana’daki tek Millet Vekili Sayın Metanet Çulhaoğlu ile ilgili oldu.

Sayın Millet Vekili, haberimizi okuduktan sonra, 24 Ağustos 2021 Salı gün, Pozantı’ya gelmiş. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Hayriye Eroğlu’nu arayarak, büromuza bir nezaket ziyareti isteğinde bulunmuş. Ancak, o gün izinli olduğumuzdan dolayı, büromuzun kapalı olduğunu belirten, Yazı İşleri Müdürümüz Hayriye Eroğlu, daha sonraki günlerde yapacağı ziyaretten, büyük bir memnuniyet duyacağımızı belirterek, kendisine teşekkür etmiş. Sayın Millet Vekili Metanet Çulhaoğlu’nun, yayınımızdan dolayı gösterdiği bu hassas yaklaşımından dolayı, biz de kendisine teşekkür ediyoruz. Bu arada, İYİ Parti Pozantı Teşkilatındaki birinin, gazetemizdeki yazımızla ilgili olarak, kendi düşüncesi ve seviyesine yakışan, sanal ortam paylaşımını da, Sayın Millet Vekiline gönderdik.

32 DİŞ

Dişler, sağlıklı yaşamın vazgeçilmezi olup, gerekli itina ve bakım gösterilmediği takdirde de, görevini yapamaz hale gelir. Buda, pek çok hastalığın başlangıcına sebep olur. Uzun bir süreden beri, bende dişlerimden hayli rahatsız idim. Buna çözümü ise, 32 DİŞ kliniği buldu.

Bir meslektaşımızın, tavsiyesi ile gittiğim 32 DİŞ Kliniğinin, Sahibi ve Yöneticisi Diş Hekimi Abdurrahman Erkoç’un titiz bir incelemesi sonrası, tedavi başladı. İki ay gibi bir süre içerisinde de ana dişim den daha sağlam ve sağlıklı bir diş yapısına kavuşmuş oldum. Adana’da Baraj Yolu üzerinde, Kebapçı Hasan Ustanın karşısında bulunan, 32 DİŞ Kliniğinin  personeli de, ilgililer.  Görüşmek veya fikir almak isteyenler, 0507 945 18 18 veya 0322228 49 49 Nolu Telefonlardan, gerekli bilgi ve randevuyu alabilirler.

TEŞEKKÜR

Pozantı Belediyesine ait, Hal Binasının birinci katı, gazetemiz bürosunun da arasında bulunduğu, çeşitli meslek guruplarından oluşan bir iş hanıdır. Ve çalışanların büyük bir bölümü de, bayan ağırlıklıdır.  

Son altı aydan beri, bu iş hanı kedi pisliği kokusundan, geçilmez ve çalışılamaz hale geldi.  İşhanı’nda bulunan boş bir odaya yavrulayan kedi, burayı mesken tuttu.  Beş yavru doğurdu. Burada çalışmakta olan bayanların, bakımları sayesinde de, beş yavrusunu fire vermeden büyüttü.

Buraya kadar gösterilen hayvan sevgisi takdire değer. Ancak bundan sonra olanları ise, mideler kaldırmaz hale geldi. Başta anneleri olmak üzere, beş yavrunun dışkı kokusu, hal binasında çalışanlara hayatı zehir etmeye başladı.

Pozantı Belediyesi Müdürlerinden Metin Kaya ile, Osman Pekcan’a bu durumu illettik.  Bu dayanılmaz ve mideleri ağıza getiren kokuya, bu ikili göndere bildikleri belediye temizlik çalışanları ile, çözüm olmaya çalıştılar. Kısıtlı temizlik personeli ile, yeterli olamadılar.

SÜLLÜ DEVREDE

Bu dayanılmaz kokuyu sonlandıran ise, Pozantı Belediyesi Zabıta Müdürü Yaşar Süllü oldu.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Hayriye Eroğlu’nun, olayı kendisine iletmesi üzerine Süllü, Belediye Arazözü ve gönderdiği Temizlik Personeli ile, Hal Binasının çatı katından itibaren, tüm merdivenleri tazyikli su ile, dip – kapı yıkayarak, tertemiz hale getirdiler. Ve şimdilik, bu dayanılmaz kokuyu ortadan kaldırdılar. Kendilerine, Hal Binası birinci kat sakinleri olarak, teşekkür ediyoruz.

Başlatılan bu temizlik çalışması, bir başka yerde de devam ettirildi. Camiiler deki  ve umumi tuvaletlerde, aynı şekilde  tazyikli su ile yakınarak tertemiz hale getirildi.  Bir diğer önemli temizlik ise, Pozantı Tren İstasyonu önünde bulunan ve çok az kullanılan,  yaya üst geçidi ilgili oldu. Belediye personelinin gayreti ile, burası da tertemiz hale getirildi.

   PAYLAŞIM

Bu temizlik çalışmaları sırasında, gördüğü manzara karşısında üzüntü duyarak, hayrete düşen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, sanal ortam aracılığı ile aşağıdaki paylaşımı yaptı:

“Tren Garı önünde bulunan yaya üst geçidi, Pozantı Belediyesi Ekiplerimiz tarafından tazyikli su ile yıkanarak, sağlıklı hale getirildi. Gördüğümüz manzara gerçekten utanılacak durumdaydı. Bu memleket ve çevre hepimizin. Hiç kimsenin bu pisliğe neden olma haddi ve hakkı yok. Bence buna sebep olanlar, aynaya bakarak insanlıklarını test etsinler.  Biz işimizi yaparak, temizliyoruz. Sizde, insanlığınızı yapın kirletmeyin. Buna sebep olanlaradır sözüm, gerçekten yazık.”

ÜZDÜ

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay tarafından Akçatekir’in gişeleri girişinde Tatlıcı Köseye ait bir reklam bilbordunun konulması sanal ortamdan  tartışma yarattı.

Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı İlçe Başkanlığı, bu konuyla ilgili olarak, tepkilerini dile getirdi. Ve aşağıdaki sanal ortam paylaşımını yaptı:

“Olmadı Sayın Başkan Yakışmadı : Akçatekir Mahallemiz, gişeler çıkışındaki Karayollarımıza ait kavşağın içerisindeki bilboradda bulunan ve yaklaşık 15 yıldır Şanla dalgalanan Bayrağımızın üzerine, bu tasarrufunuz, Hemşehrilerimizi üzdü. Bu tasarrufunuzdan, dönmeniz dileğimizle…”

AÇIKLAMA

CHP Pozantı İlçe Başkanlığının bu paylaşımı sonrası, eleştirinin muhatabı olan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, aşağıdaki yorumu paylaştı:

“Türk Bayrağını göremeyecek kadar gözleriniz eskimişse, bir doktora görünün. Daha öncede, köse reklamı vardı orada. Ve onlara ait bir bilboarttır. Bu, bize ait bir şey üzerindeki, bir tasarruf değildir. Bana sunulan tasarımlar üzerinde, belediyenin logosu ve Akçatekir ile Vali Çeşmesi girişinde, köse tatlı tarafından yaptırılmış olan, 2 bilborta yeni bir uygulama yapılmıştır.

Bunu yazan elleriniz, bunu gören gözleriniz Mustafa Çay’a, Akçatekir bağlandıktan sonra hemen bu tabelaya yakın, 25 metrelik Türk Bayrağını benim yaptırıp takdırdığımıdır. Akçatekir Tepesinde Yaşam Park içerisinde, otobandan bile görülen, 25 metrelik Mustafa Çay’ın yaptırdığı bayrağı, niye görmezsiniz. Siyaseti, Bayrak üzerinden yapma ayıbınızla utanın. Bayrak hassasiyeti Mustafa Çay’ın, Pozantı Kale Köse’de neyse, Atatürk Caddesi Belediye Binası önünde odur. Ayyıldızlı Şelalededir. Şehitliktedir. En önemlisi sizin yaptığınız gibi, kalemde ve siyasette değil. Yüreğimizin tam orta yerindedir. Bir firmaya ait tabelayı, Belediye’ye ait gibi tasvir etmek, göstermek aymazlık ve ahlaksızlıktır. Kamuoyuna saygıyla arzederim.”

YENİ YERİNDE

Akçatekir’de, Belediye Eski  Binası önüne konulan, halk ekmek satış büfesi, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ile, CHP İlçe Örgütü arasında, karşılıklı sanal ortam atışmasına sebep olmuş, bu konu yerel ve yaygın basında da, bir süre yer almıştı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, konuya çözümleyici ve uzlaşıcı yaklaşımı sonrası, sorun çözüldü.  Büyükşehir Belediyesine ait halk ekmek satış büfesi, Ziraat Bankası ATM’sinin arkasına taşınarak, buradaki faaliyetini sürdürmeye başladı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER