1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’LI ASALETEN DEĞİL, VAKELETEN TEMSİL EDİLDİ

POZANTI’LI ASALETEN DEĞİL, VAKELETEN TEMSİL EDİLDİ
Bu haber 26 Temmuz 2021 - 10:28 'de eklendi ve 583 views kez görüntülendi.

Başkan Çay Çelenk Koyma Törenlerinde Bulunmadı.

POZANTI’LI ASALETEN DEĞİL, VAKELETEN TEMSİL EDİLDİ

Ulusal Günlerimizin Anı Yıl Dönümlerinde, Çelenk koyma protokolü, geçtiğimiz yıllarda yeniden düzenledi.

Düzenleme öncesi Valiler, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Kamu Kurum, Sivil Toplum ve Piabet Siyasi Parti Temsilcilerinin, Ulusal Günlerimizin Anı Yıl Dönümlerinde, Atatürk Anıtına Çelenk koyma mecburiyetleri vardı.

Yeni düzenleme ile, Sivil Toplum Örgütleri, Kamu Kuruluşları ve Siyasi Partilerin, her anı yıl dönümünde, Çelenk koyma mecburiyetleri kaldırıldı. Vali, Kaymakam ve Belediye Başkanlarının ise, hangi törenlerde çelenk koyacakları yeniden düzenledi. Kamu kurumları  ise, kendilerini bağlayan özel günlerindeki  kutlamalarda, çelenklerini koymaya devam edecekleridir. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen bu çelenk koyma programlarına ise Vali,  Kaymakam ve Belediye Başkanın katılım sağlamaları  ise, kendi inisiyatiflerine bırakıldı.    

BELEDİYELER FARKLI

Bu uygulamanın en dikkat çekici yanı ise, Belediye Başkanlarının, seçilmiş ev sahibi olmaları nedeni ile, Atatürk Anıtına Çelenk koyma törenlerine halk adına katılım sağlamaları, konumları açısından, kaçınılmaz bir gerçektir.

ÇAY YOKTU…

Ulusal günlerimizin kutlama törenleri, 2020 ve 2021 yıllarında, virüs salgını nedeni ile  etkinlikler iptal edildi. Sadece, Atatürk Anıtına ise Çelenk Koyma Törenleri az katılımlı ve mesafeli olarak, rutin bir şekilde kutlandı. Pozantı Halkını temsil eden, Belediye Başkanı Mustafa Çay önceki yıllarda, böylesi Ulusal ve Milli günlere, çok önem veren birisi idi. Her Çelenk koyma törenine, bizzat katılım sağlayarak, halkın da takdirini kazanırdı.

2021 yılındaki ulusal günlerimizin, anı yıl dönümlerinin çelenk koyama törenlerine, Başkan Çay’ın katılım sağlamaması, dikkat çekici oldu.  

12 Mart 2021  İstiklal Marşının Kabulü töreninde Başkan Çay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un bugün ile ilgili düzenlediği etkinlik nedeni ile, Ankara’da  idi.  Başkan Vekili Ebru Doğucu, Belediyeyi temsil etti.  

18 Mart Çanakkale Şehitler Haftasında, Başkan Çay Ankara da MHP Genel Merkezinde olması dolayısıyla çelenk koyma töreninde yoktu. Belediyeyi Başkan vekili Zeki Bülbül temsil etti.

10 Nisan Polis Haftasındaki Çelenk koyma töreninde ise kendisi de eski bir polis olan, Başkan Çay, meslektaşlarının yanında değildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı Çelenk koyma töreninde, Başkan Çay yine yoktu.  

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Çelenk koyma töreninde Başkan Çay yine göze çarpmadı.  

25 Mayıs Pozantı’nın Kurtuluşunda ise, kendisi Çelenk koydu. Sonrasında Belemedikten bir sanatçı ile dijital ortamdan yaptığı bir konser paylaşımı ile kurtuluş gününü kutladı.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, Ulusal Günlerdeki Anı Törenlerinin, Çelenk koyma bölümlerindeki dikkat çeken son bulunmayışı ise, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günün, 5. Anı Yıl Dönümünde oldu. Şehitler Anıtına, buket çiçek konulması ve dua töreninde  ise, Kaymakam Emrah Akduman ile birlikte, Belediyeyi temsilen, Belediye Başkan Vekili Zeki Bülbül oldu. Başkan Çay, törenlerin akşamki bölümün de yer aldı. Dolayısıyla da, Ulusal günlerimizde Pozantı Halkı da asaleten yerine, vekaleten temsil edildi. ( Yorum Haber: Tamer ÜNAL)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER