1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’LI BUNU HEP YAPIYOR…!

POZANTI’LI BUNU HEP YAPIYOR…!
Bu haber 29 Nisan 2024 - 9:58 'de eklendi ve 243 views kez görüntülendi.

POZANTI’DAN KISA- KISA

KONUŞULUYOR

Yerel seçimler sonuçlandı. Ama dedikodusu devam ediyor. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminde, Pozantı’da  CHP aldığı 4805  oy ile,  tarihinde ilk defa kazandığı 8 Belediye Meclis Üyesi ile bir ilk yazdı.

AĞIRLIKLI OLDULAR.

Yapılan komisyon seçimlerinde de, CHP’li üyeler yine ağırlıklı oldular. Yine ilk defa olarak, Meclis birinci ve ikinci başkan vekilliklerini de aldılar. CHP  Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu’nun,  seçim stratejisindeki uygulamaları ile,  başkanlığı  partisine kazandıramadığı  şeklindeki  iddialarda,  Pozantı kulislerinde konuşulmaya devam ediliyor.

KIRSAL  VE  KAYIP

Pozantı da başkanlık seçiminin kaderini, kırsal kesimden gelen oylar belirledi.

CHP’nin Pozantı Merkezindeki dört mahallesinden aldığı yaklaşık 1.000  oy farkını, önce Cumhur lehine  eşitledi. Ve devamında da yine kırsaldan gelen oylarla, Cumhur İttifakı Adayı Ali Avan 5.080 oy ile Başkanlığı kazandı. CHP’li Şenol Eroğlu ise 105 oy farkı ile, 4975 oy  alarak, seçimi kaybetti.

ZEYDAN HİZMETE DOYURDU

Adana Büyükşehir Beledi Başkanı Zeydan Karalar, Pozantı’ya her zaman özel bir ilgi gösterdi. Bunu da sık- sık gelmekle de açıkça ortaya koydu. 5 Yıllık  Büyükşehir Belediye Başkanlığında da, Pozantı’lının bir dediğini ikiletmedi. Verdiği  önemli desteklerle de, Pozantı’lının kırsaldaki  üreticilerine  büyük ekonomik katkı  sağladı.  Bağ- bahçe yollarını tarım, zirai, hayvancılık, fidecilik, fidancılık, arıcılık,  ilaç ve gübre dağıtımlarını gerçekleştirdi. Bununla da yetinmedi.   Dağların tepesine kadar, mera yolları açtırarak, hayvanların yüksek kesimlerdeki otlaklara  gidişini kolaylaştırdı.

ASKİ

Hepsinden daha önemlisi ise geçtiğimiz kurak yıllarda, ASKİ tankerleri ile köylülerin sulama havuzlarını ağzına kadar doldurdu. Onların ürünlerinin kurumasını önledi. Hasadın verimli geçmesini sağladı. Köylülerin büyük paralar kazanmasına da öncülük etti.

CAMİİ VE MEZARLIKLAR

Camii ve mezarlıkların bakımı ile de, takdir edilen bir hizmeti ortaya koydu. Bu çalışmaların yerine getirilmesinde ve koordinasyonunda ise,  CHP Pozantı İlçe Başkanı ve  Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu da, çok önemli bir rol oynadı.

Aynı şekilde Pozantı merkezinde de, büyük hizmetlere imza attı. Kreş açtı. Üniversiteli kız öğrenciler için misafirhaneyi hizmete soktu. ASKİ’nin hizmetlerinden de en ufak bir aksama yaşatmadı.  Yıllardır getirilmeyen Belediye ekmeğini halka sundu. Pozantı Belediyesi uhdesinde bulunan  ara yolları da, yine Büyükşehrin imkanları ile yaptırarak asfaltladı. Köprüler yaptı. Pozantı’nın ana yollarını kaymak gibi yaptı.  Bütün bu çalışmaları. İle de,  Pozantı’lıların  takdirlerini kazandı.

BEKLENTİ

Siyasette hizmet, hep ön planda yer alır. Bundan doğal olarak beklenti ise, bu hizmetlerin oya dönüşmesi olup, bu da seçimlerin sonucu üzerinde önemli bir etken oluşturur.  Hiçbir siyasetçi bu gerçeği göz ardı edemez.

Deneyimlerimizle de gayet iyi biliyoruz ki, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’da, çok sık olarak geldiği ve özel bir hizmet programı uyguladığı Pozantı’lıdan,  hem kendisi için, hem de Pozantı Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu için, büyük bir oy farkı bekliyordu. Bunu da, konuşmaları ile de Pozantı’lılarla devamlı  paylaştı.  Seçim sonunda  ise, beklentisinin gerçekleşmediğini yaşamanın hayal kırıklığını da Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’a, Adana’da  karşılaştığı bir törende bizzat iletti.

GELMEDİ

Cumhur İttifakının Yüreğir Belediye Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Mehmet Fatih Kocaispir, Pozantı’ya seçim süresi boyunca ancak bir defa geldi. Bırakın herhangi bir yeri ziyareti, Pozantı  Merkezinde ve kırsalında bir miting  bile yapmadığı gibi, davet edildiği açılışlara da gelmedi.

KONUŞULUYOR

En önemlisi ise, Cumhur İttifakının Pozantı Belediye Başkan Adayı Ali Avan’ının siyasi kaderini belirleyecek olan son mitingine bile katılım sağlamadı. İddialara göre de Mehmet Fatih Kocaispir, bu mitingi için toplanan kalabalığı yeterli bulmadığını, bundan dolayı da  Pozantı’ya gelmekten de  son anda vazgeçtiği hala konuşuluyor.

UMDUĞUNU BULAMADI

31 Mart  2024 yerel seçimlerinde ise, Pozantı’lı  Başkan Zeydan Karalar’ın, başta ekonomik destekli olmak üzere yaptığı bütün hizmetleri göz ardı etti.  Pozantı’dan  Zeydan Karalar’a 5943 oy çıktı. Buna karşılık,  Pozantı’ya bir defa gelen Mehmet Fatih Kocaispir ise, 5813 oy aldı. Aradaki bu 130 oy farkının, Karalar’ın beklediği sonuç olmadığını yapılan hizmetlere karşı Pozantı’lıların  bu umursamazlığının Karalar’ı bir hayli üzdüğü de, Adana siyasi kulislerinde  konuşulmaya devam ediliyor,

POZANTI’LI BUNU HEP YAPIYOR

Pozantı’lının, seçimlerde kime nasıl oy vereceği asla belli olmaz. Öyle kişileri biliyoruz ki, gördüğü her siyasiye oy sözü veriyor. Pozantı’lının bu siyasi değişkenliği, sadece 31 Mart 2024 seçimlerinde yaşanmadı.

YILDIRAY ARIKAN

Adana da  Pozantı’lı olarak,  ilk defa Belediye Başkanlığı yapan Bankacı Yıldıray Arıkan oldu.

1999’da DSP’den Seyhan, 2009’da da CHP’den Çukurova Belediye Başkanlığı yapan Yıldıray Arıkan 2014 yerel seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisinden  Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

İŞ -AŞ VERDİ

Hemşerimiz Yıldıray Arıkan, Bütünşehir Belediye Yasasının uygulanmaya başlandığı 2014 Mahalli İdareler Seçimine, Pozantı’lıdan büyük oy beklentisi içerisinde  girdi.

Nedeni ise, Seyhan ve Çukurova Belediye Başkanlıkları döneminde, Pozantı’lıya iş ve hizmet konusunda  büyük katkılarının olması idi. Dolayısıyla da bir siyasetçi olarak, bunun oya dönüşmesini beklemekte en tabii hakkı idi.

ÜÇÜNCÜLÜK

Ama, Pozantı’lı Yıldıray Arıkan’nın hakkını yedi. O dönemde Ak Parti den Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Abdullah Torun ile, MHP’den BüyükŞehir Belediye  Başkan Adayı olan Hüseyin Sözlü’ye oy verdiler. Pozantı’lı  Yıldıray Arıkan’a ise beklediği oyu vermeyerek, onu Pozantı’da da üçüncü sıraya ittiler.   

ALLAH’A HAVALE ETTİ.

Bu sonuçla, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilemeyen Yıldıray Arıkan, Gazetemize yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı olduğu dönemlerde, Pozantı ve Pozantı’lı için yaptıklarının karşılığının bu olmadığını söyleyerek,  Pozantı’lılara hitaben “ SİZLERİ ALLAH’A HAVELE EDİYORUM” şeklindeki açıklaması  ile de, Pozantı ve Pozantı’lıya olan tepkisini de ortaya koymuş oldu.

TEKRARLANDI

Geçmişte yaşanan bu olay, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde de aynısı ile tekrarlandı.  Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın beklediği oyu Pozantı’lı ona vermedi. Başkan Karalar’ın bu siyasi vefasızlık karşısında, ne düşündüğünü bilemiyoruz? Tahmin ediyoruz ki,  Büyükşehir Belediyesinin Pozantı’ya olan hizmet akışının, eskisi gibi olacağına da ihtimal vermiyoruz. Bunun böyle olması halinde kırsal kesimdeki üreticilerin geleceği hiçte aydınlık görülmüyor. Bunu da yaşayarak hep birlikte göreceğiz.    (Söz Uçar Yazı Kalır: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER