1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTILI MUHAMMET YURTÇU İÇİN TEK YÜREK OLDU

POZANTILI MUHAMMET YURTÇU  İÇİN TEK YÜREK OLDU
Bu haber 25 Nisan 2022 - 11:55 'de eklendi ve 577 views kez görüntülendi.

Alkollü Sürücü Can Aldı Altı Ay’da Çıktı.

POZANTILI MUHAMMET YURTÇU  İÇİN TEK YÜREK OLDU

Adana’nın Pozantı ilçesinde, otomobille çarptığı 14 yaşındaki Muhammet Yurtçu’nun ölümüne, aynı yaştaki arkadaşının da yaralanmasına neden olan alkollü sürücü Meriç Batuman’ın, 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılıp ve tahliye edilmesine, Yurtçu ailesi ve vatandaşlar büyük bir tepki gösterdiler. Doğum günü kutlamasına giderken, hayatını kaybeden Muhammet’in annesi Dürdane Yurtçu, karara itiraz ettiklerini belirttiler. Kazanın olduğu yerde, bir basın toplantısı düzenlediler. Adaletin yerini bulmasını istedi. Kalabalık bir Pozantı’lı gurubu da, acılı aileyi yalnız bırakmayarak pankartlar eşliğinde, destek verdiler.

 OLAY NASIL OLMUŞTU?

Öğrenildiğine göre 3 Ekim 2021 tarihinde, Pozantı  Atatürk Caddesi’nde meydana gelen kazada, aşırı süratli olduğu iddia edilen Meriç Batuman’ın (40), kullandığı 06 GE 5549 plakalı otomobil, doğum gününü kutlamasına gitmekte olan Muhammet Yurtçu ile, arkadaşı Kaan Solmaz’a çarptı. Sağlık ekibinin yaptığı müdahalede, Muhammet Yurtçu’nun hayatını kaybettiği belirlenirken Kaan Solmaz ise, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

 TUTUKLANDI

Olayın ardından gözaltına alınan ve 1.00 promil alkollü olduğu belirlenen Meriç Batuman, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından, Meriç Batuman hakkında ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma, suçundan dava açıldı.

 İLK DURUŞMA

Davanın ilk duruşması, 15 Nisan 2022 tarihinde Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, tutuklu sanık Meriç Batuman, Muhammet Yurtçu’nun ailesi ile, kazada yaralanan Kaan Solmaz’ın, avukatları katıldı. Meriç Batuman ifadesinde, ilçedeki bir restoranda yemek yedikten sonra içki içtiğini, kente dönerken kazanın meydana geldiğini söyledi.

Yokuş tırmandığı esnada, karşı yönden bir aracın geldiğini gördüğünü belirten Batuman, araca çarpmamak için manevra yaptığı sırada, yolda yürüyenlere çarptığını anlattı. Şok geçirdiği için, kaza yerinden uzaklaştığını ancak 500 metre ileride bulunan kavşaktan geri döndüğünü ifade ederek, kaçmak gibi bir kastının olmadığını söyledi. Mağdur tarafların avukatları, alkollü olduğu için otoyolu kullanmayan sanığın, ilçe merkezinden geçen dar yolda makas atarken, kazayı gerçekleştirdiğini iddia ederek, kasten öldürme’ suçunun oluştuğunu savundu.

 İLK DURUŞMA DA TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda Batuman’ı, bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olmak’ suçundan 6 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığa ‘iyi hal’ uygulayarak, cezayı 5 yıl 6 ay 20 güne indirdi. Tutukluluk süresini de göz önünde bulundurarak, tahliye etti. Mağdur avukatları bu karara itiraz etti.

 AİLEDEN BASIN AÇIKLAMASI

Kaza da ölen Muhammet Yurtçu’nun annesi Dürdane Yurtçu ve babası Azmi Yurtçu, Çarşamba günü saat 14.30’da, kaza yerinde 300’e yakın Pozantılı vatandaşların da katılımıyla, basın açıklaması yapıldı.

 Düzenlenen basın açıklamasın da, Muhammed Yurtçu’nun annesi, babası, dedesi, akrabalarının yanı sıra, gencinden yaşlısına, çocuğundan kadınına, yüzlerce vatandaş katılarak, Yurtçu ailesine destek verdiler. Pozantılı vatandaşlar, ellerine aldıkları “Muhammet Yurtçu İçin Adalet” yazılı pankartlarla, sloganlar atarak kararın değiştirilmesini istediler.

Anne Dürdane Yurtçu, kararı kabul etmediklerini belirterek, “İki çocuğa çarpıyor. Birini öldürüyor. Diğerini yaralıyor. Sadece 6 ay hapis yatması yeterli mi? Bu nasıl adalet, bu nasıl karar? Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan, Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ Beyefendiden, bu kararı değiştirmelerini istiyoruz. Yazık değil mi bize? Benim çocuğumun kemikleri ve kafatası kırılmış durumdaydı. Gözyaşları içerisinde, çocuğumuzu toprağa verdik. Ama verilen bu kararla, tekrar yıkıldık tekrar öldük” dedi.

Baba Azmi Yurtçu ise, eşinin sözlerine destek vererek, sanık Meriç Batuman’ın ilçenin tek caddesi olan Atatürk Caddesinde haddinden fazla hızlı olduğunu, yanlış sollama yaptığını, alkollü araç kullandığını ve cadde boyunca hızlı ve makas atarak, kontrolsüzce araç kullandığını belirterek, göz göre -göre oğullarının ölümüne sebep olup, olay yerinden kaçtığını söyleyerek, Devlet Büyüklerinden yardım istedi. ( Haber ve Fotoğraflar Pozantı Medya)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER